BODYlight

Vsebina objave odstranjena na zahtevo avtorja.

÷

Peter Rezman Perorez

Poslano:
10. 04. 2012 ob 18:38
Spremenjeno:
10. 04. 2012 ob 19:55

polnjena jajca vedno obetajo; zato ocena: obetavno

glede forme: nedoslednost, ali namensko v oklepaju samo enkrat kurziva?

glede vsebine: če je pesem motivirana z veliko nočjo, tega ni bilo opaziti, se pa v časovno špranjo sama od sebe vriva metaforičnost ou. dvoumje "velike noči", ki je pred nami in polna jajca (vsega) kar smo nagrebli skupaj (v materialnem smislu) in bo zdaj treba več kot očitno sprazniti.

in tole je meni fino "stopnjevanje": polna jajca, polnjena jajca, izpolnjena jajca (samo tega ne boste našli v pesmi... ;)) 

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
10. 04. 2012 ob 18:44

v drugo malo resneje:

zakaj "nekdo"? pesem bi pridobila z določnostjo... kdo!?

v 1. kitici: rima, ali slučaj: nekdo - tako ? (Jaz bi se temu izognil)

potem spet vse obvisi (kot polna jajca):

po nekem času = nepotrebno, če potem pojasniš da cirka v tednu dni...

zaključek mi pa tudi v tej pesmi stoji.

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
10. 04. 2012 ob 20:46
Spremenjeno:
10. 04. 2012 ob 20:50

... Perorez (!!!)

 

v bistvu pesem ni izhajala iz velike noči. Gre za bolj splošno namigovanje. Gre za skrivnost.  - za misel, ki se mi vali po glavi že dlje časa. Dotika se celibata tako in drugače. Niti ne želim da bi bila kakorkoli nastrojena ... v bistvo gre za optimizem, (tudi z jajci nisem želel nič naprej - da se izognem morebitnemu moraliziranju) ki pa na koncu šele dobiva, s proti toni, in ustvari občutek; svetih ki ustvarijo pritisk (nekako meh iz pesmi) iz sredine govori glavno sporočilo. Kurziva, oklepaji so namenski in namestu - a kak tvoj predlog bi mi lahko koristil. Tega še ne znam prav dobro - znam pretiravati ...

Pesm je bolj organska, mesena - kot, želi namigovati.

Rime nisem opazil (bom premislil kdo bi lahko bil ta nekdo, da ne bi bil Nekdo - se da znebiti rime, pa da vseeno uporabim nekdo?). Tisto s časom sem vedel da ga je preveč - in to bom res v celoti vrgel ven, Kaj pa naj s tistim  od časa do časa / to cirko bi pa imel.

 

zelo sem vesel tvojega komentarja. hvala in

čakam ... :)

 

aja, tole (ali namensko v oklepaju samo enkrat kurziva?)

ne vem ... si mislil:        spoznavam še zemljo) ?

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
10. 04. 2012 ob 22:22

Hja... če sem čisto iskren, je v taki gužvi tu na portalu relativno težko s tako intenziteto vstopiti v pesem, še posebej, če je zastavljena tako "zares", kot praviš.

Sama (meni) ne prileti tako hudo "zares". Vprašanje pa je, kaj bi bilo, če bi jo bral v nekem paketu ciklusa = namig, da udariš nekaj variant in ne "drkaš" samo to eno pesem. Kot bi delal jazz glasbene komade, na primer. Vse isto, a vse različno.

Že sam naslov ti ponuja vrsto besednih iger in asociacij. Sploh, če boš izstopil iz slovnbice in naredil kakšno varianto tudi v slo fonetičnem zapisu. Napr. BODI lajt, ipd... NO skratka: čebljamo malo.

 

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
10. 04. 2012 ob 22:49

dober nasvet - ta ciklus.  S težavo vodim poezijo, sem začel skupmetati zbirko, prav snovati - po korakih, razvoj pa to ... pa se mi je kmalu ustavilo ... zdaj čekam da pride nov paket. Bom ohranil tvojo zamisel na površini ustvarjalnosti in se prepustil, ko me bo zagrabilo in se kaj izlilo, - ti javim ... ;)

 

hvala za tvoje mnenje. hvala za vzpodbudo :))

lp

Jure

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

÷
Napisal/a: ÷

Pesmi

  • 10. 04. 2012 ob 11:29
  • Prebrano 911 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 382.24
  • Število ocen: 12

Zastavica