Forum

Kar tolkla bi po tipkovnici!!!

Živjo, saj vem, da nisem nek priden črviček, ki bi stalno sledil dogajanju na portalu, ampak včasih me piči, in se mi zdi, da lahlo prispevam kakšno "pametno".

Kaj me ubija? Ko komentiram pesem, jo moram večkrat pogledati. Pišem komentar, razglabljam, pogledam pesem, nekako pridem do sklepa, kakšno oceno ji lahko dam, ocenim in .... moj komentar izgine. Ni šans, da ga dobim nazaj. Ravnokar sem napisala obsežen komentar neki pesmi. Zelo sem se potrudila. Možno, da ni bil všečen, sem ga pa pisala z dobro namero in razumevanjem do avtorja in prepričana sem, da je bil dober. Poskusila sem ponuditi vse, kar vem in znam, da bi razložila svoj pogled in pripomogla k avtorjevemu razvoju, razmišljanju in tudi razvoju pesmi. Ampak, glej ga zlomka, prehitro sem ocenila. Komentar, za kateraga sem porabila kar precej časa in truda je izginil.

Se opravičujem, ampak toliko entuziazma pa nimam, da bi se znova potrudila in šla še enkrat od začetka do konca. Zato je avtor pesmi prikrajšan, jaz pa frustrirana, ker je bil iznićen moj trud.

Odpravite to tehnično pomanjkljivot, prosim. Dokler ne bodo sprostili avtorskih pogodb, moram ohraniti svojo tipkovnico v delujočem stanju :)))

Pozdravčke uredništvu!

Zalka

 

 

 
 < 1 2

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
10. 04. 2012 ob 16:29
Spremenjeno:
10. 04. 2012 ob 18:34

Zgodi se tudi to, da ko klikneš ODDAJ, prileti sporočilo: v sistemu je prišlo do napake, sporočilo ni bilo poslano. (ne vem, če dobesedno tako.) To se dogaja tudi na drugih forumih, kar nekajkrat se mi je zgodilo na m.o.n.-u, na Knjižnih moljih - napisala ful dolgo recenzijo, za dve wordovi strani, stisnila pošlji, pa je šlo k hudiču. Zato zdaj vedno na vseh forumih, preden stisnem pošlji ali oddaj, označim tekst z miško, pritisnem ctrl+c (copy) in šele potem pošljem.

Kerstin

Zastavica

modricvet

Poslano:
10. 04. 2012 ob 17:32

Matjaž, krasen komentar!

Ravno danes je eni dijakinji nekaj šlo v maloro in sem ji(m) povedala tvoj vic o Jezusu. Seveda je bila ena tistih, ki ne poslušajo, kajti skoraj vsako uro jih opozarjam, naj na vsakih 5 minut kliknejo ukaz Save.

LP, mcv

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 20:38
Spremenjeno:
10. 04. 2012 ob 20:39

Imam vprašanje glede kopiranja.

Ko sem prvič sedla za računalnik, nisem imela pojma (niti tipkovnice nisem poznala, nikoli prej nisem tipkala). Na pomoč mi je priskočila vnukinja (stara 8 let, tudi prenosnik je bil njen). Deklica me je naučila osnov. Kopiranja me je naučila z uporabo miške, kar mi na novem pesem.siju ne deluje (na starem nisem imela težav, prav tako jih nimam na nekaterih drugih forumih). Obrazca, ki ni poslan mi ne kopira. Morda bi šlo po Matjaževo? Tu imam vprašanje:

Ctrl+A, Ctrl+C in Ctrl+V se sklope teh treh tipk pritise istočasno ali vsako posebej zaporedno?

Hvala za odgovor:)

Lp, Lea

Zastavica

÷

÷

Poslano:
10. 04. 2012 ob 20:54
Spremenjeno:
10. 04. 2012 ob 20:54

vsakega posebej

Ctrla+ A - pomeni, je ukaz za Izberi-vse  (držiš ctrl tipko in prtisneš povrh A)

C - pomeni Kopiraj in V - Prilepi. Torej sklopi tipk so iz dveh ukazi so trije, uporabljaš jih po potrebi :)

bodi lepo

Jure

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
10. 04. 2012 ob 20:54

Ctrl+A pritisneš najprej. Ta povzroči da se izbere celotna vsebina vnosnega polja (se osvetli). Seveda mora biti kurzor znotraj vnosnega polja ko to pritisneš.

Nato pritisneš Ctrl+C, ta povzroči da se to, kar je Ctrl+A izbral skopira.

Potem klikneš v aplikacijo, v katero želiš kopirat (npr. Word) in pritisneš Ctrl-V, ta povzroči da se kopirana vsebina prilepi.

Torej:

Ctrl+a = izberi vse (select all)

Ctrl+c = kopiraj (copy)

Ctrl+v = prilepi (paste)

To je vsa umetnost ;)

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:07

Hvala, Jure, Gregor:)

Žal mislim, da sem sto let za kozami;)

Šla sem v obrazec svojega zadnjega haikuja in prikopirala to:

Naslovnica
Pesmi
Aforizmi
Forum
Članki
Koledar
Pomoč
Lea199
Predstavitvena stran
Nadzorna plošča
Sporočila
Odjava


Nadzorna plošča
Uredi:Haiku 481


Naslov
*

Vsebina























Font

Size










*

Izberi zbirko:


Dovoli komentiranje:


Izberi status objave:


Oddaj


Vse objave na tej spletni strani so izvirna avtorska dela njihovih avtorjev in kot taka zaščitena z zakonom o avtorskih pravicah. Za morebitno kršenje teh pravic vas avtorji lahko sodno preganjajo po 147. členu Kazenskega zakonika (KZ-1)
Uporabniki te spletne strani so izjavili, da so vse objave njihova avtorska dela. V kolikor se vam zdi, da so v kateri od objav kratene vaše avtorske pravice, se obrnite na skrbnika s pomočjo obrazca za odziv.
Več o tem lahko preberete v dokumentaciji

Pesem.si v. 2.0.12.15 Julija (beta)

Kje delam napako?

Hvala!

Lp, Lea

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:12

Ja saj, ampak jaz bi rada kopirala haiku 581;)))

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:16

 kurzor, tista utripajoča črtica, mora biti aktivna v oknu. Če si poskušala kopirati tekst ki si ga imela v komentarju, potem pojdi tako. V komentar - klikni not z miško (nekam vseeno), in zdaj Ctrl+A - tekst se obarva plavo, potem ga kopiraš, potem greš tja kamor ga želiš prilepiti

 

Zastavica

÷

÷

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:18

če pa kopiraš tekst, ki ni tako napisan (aktiven, kot takrat kot pišeš pesem, komentar. Ampak samo je ... potem ga moraš pobrati z miško. greš na en konec teksta, ki ga želiš, pritisneš levo tipko na miški, držiš, vlečeš, do drugega konca besedila - tako ga označiš, naprej pa že znaš;)

 

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:24

Hvala tudi tu Jure,

mislim, da bo šlo. Z miško me je naučila kpirat vnukinja, žal mi odprt obrazec ne kopira (to se dogaja samo na novi pesem.si).

premrlo jutro
razcveteli jablani
šepeta veter

Še enkrat moj hajku;), 

Lp, Lea

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:38

Lea, kot sem že zapisala: označiš želeni tekst z miško - kar itak znaš - pa potem pritisneš na tipkovnici ctrl + C.

In ko ga želiš prilepiti, pritisneš ctrl + V.

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 21:46

Hvala Kerstin,

zgornji haiku mi je ratal, ko sem pritisnila Ctrl + A in Ctrl + C 

Nalepila sem samo, pa sem z miško;)

Saj bo šlo (zdaj sem nekaj ustvarla z kurzorjem, da je debelejši, nekam sem kliknila nad +, a ni sile tipkovnica dela.

Uf, res sem za v staro šaro;)))

Hvala,

Lp, Lea

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
10. 04. 2012 ob 22:31

Lea, super si! Všeč mi je, ker si tako vztrajna pri prebijanju do sredice.

 

MCV, zakaj jih ne naučiš autosave? A potem ne bi vedela, katera posluša in katera ne? devil

Zastavica

Lea199

Poslano:
10. 04. 2012 ob 22:44
Spremenjeno:
11. 04. 2012 ob 07:43

Hvala Zalka,

saj vidiš, da je na forumu veliko čudovitih ljudi, ki so pripravljeni pomagati.:)

Lp, Lea

Zastavica

modricvet

Poslano:
11. 04. 2012 ob 22:24

Zalka, tudi o autosave funkciji jih učim. A tudi to morajo poslušati, da uspe, kajti če odpirajo datoteko iz svoje mape, dobijo staro verzijo, ki so jo sami shranili, in ne tiste, ki je bila samodejno shranjena. Razložim jim, da morajo iti v program (npr. Word), kjer se na levi pokaže samodejno shranjena verzija, in klikniti nanjo, nato jo pod drugim imenom shraniti na svojo mapo.

Ne gre mi za vedenje, kdo posluša in kdo ne, ampak za to, da se naučijo koristnih stvari. Se pa zavedam, da si ne morejo vsega zapomniti, zato razložim še drugič in tretjič, če je interes.

LP, mcv

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
11. 04. 2012 ob 22:36
Spremenjeno:
11. 04. 2012 ob 22:49

Mcv, to se pa že lepše sliši kot v prvem postu ... Včasih človek res ne ve, kaj je bolje ... presekati koncentracijo vsakih 5 minut ali reskirati, da gre vse v maloro

Sama sem med tistimi, ki mi na kraj pameti ne pride, da bi vsake 5 minut shranjevala. Če sem globoko v ustvarjalnem delu, je to čisto prehuda obremenitev, ker ideja zvodeni ... Moram reči, da sem več idej izgubila zaradi motnje kot pa zaradi računalnika ...

Ampak me veseli tvoj odgovor.

Lp, Z.

Zastavica

Žiga Stopinšek - Sigi

skrbnik

Poslano:
12. 04. 2012 ob 00:48
Spremenjeno:
12. 04. 2012 ob 07:00

Zalka, en namig: CTRL+S v večini urejevalnikov (word, libreoffice, openoffice) pomeni shrani. Jaz sem imel podobne težave, ko pa sem enkrat 24ur dela ploznil, pa sem se začel privajati.

Na začetku je to malo moteče, ampak kmalu ti pride med prste da vsakič, ko zadihaš, avtomatsko pritisneš ctrl+s in se zadeva shrani.

No, če se ti to še pojavlja. Poskusi, boš videla, da je veliko manj moteče za ustvarjalnsot (vem, ker imam oz. sem imel enak problem kot ti, da me je vsak takšen gib zmotil) kot iskanje onega gumba.

lp

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!