Opozorilo na ovitku

 

Branje lahko povzroči trajne spremembe možganov.

Y

 < 1 2

Srečko Luštrek

Poslano:
10. 01. 2012 ob 12:40

ne gre za to, ali se ti ljubi z mano, ali ne.  gre za to, da je breme dokazovanja na tistemu, ki obtožuje torej?! kje je dokaz, da se kdo delal norca iz tvoje disleksije? za tole:
 

Nekoč sem tukaj povedal, da sem dislektik.

...Deležen sem bil posmehov, šal, aforizmov in pesmi na moj račun.Nisem zameril, čeprav je to moja naravna hiba, zato tudi komuniciram drugače.



verjetno bi marsikoga od poprek obdolženih zanimalo, kaj praviš ...
 


 

Zastavica

Y

Y

Poslano:
10. 01. 2012 ob 12:43

Seveda v določeni meri na nas vpliva prav vse :)

Problem znanosti je ugotoviti in kvantificirati te vplive, da vemo kaj bolj ali manj vpliva, kako vpliva,.. 

Po navadi so učinki in korelacije dosti bolj zapletene, kot bi si želeli. Takšno poenostavljanje (ali ljudje ki jedo iz iste sklede lažje komunicirajo med seboj) ponavadi odpade - svet je daleč bolj kompliciran, na srečo :) Včasih pa tudi je nek vpliv. Meni je bilo zanimivo prebrat o tem, kako jezik vpliva na način razmišljanja. Primer je študija na nekem plemenu, ki ni uporabljalo konceptov naprej-nazaj-levo-desno, ampak so se vedno pogovarjali o smereh neba (vzhod-zahod-sever-jug). Tako je recimo sedeč v kolibi poglavar rekel, da je steklenica ognjene vode na mizi severo-vzhodno od njega (mi bi rekli "je pred menoj na mizi"). Na ta račun je bilo za to ljudstvo skrajno pomembno nenehno imeti orientacijo strani neba (tudi v zaprtih prostorih). Najbrž se ne bi znašli v kakem spletu podzemne železnice :)

Zastavica

Y

Y

Poslano:
10. 01. 2012 ob 12:45
Spremenjeno:
10. 01. 2012 ob 13:03

Uh, aco, smo spet pri podčrtavanju? 

Jaz imam, najbrž ne veš tega, doma strojček za podčrtavanje, pa se kar sam :))

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
10. 01. 2012 ob 12:54

Bruno ...karatker se ne meri po dialogu ... značajsko sem bolj odogovoren in korekten, kot si lahko sploh predstavljaš in to ve vsak v mojem bljižnem  okolju. Nikoli ne računam  kogarkoli ... zato mečem kamenje v druge.

Nimam značajske hibe v praktičnih odnosih in sem humano homogeno odgovoren do vsega ... bolj kot nekdo, ki ga ti resnično poznaš.

Aforizmi o meni niso bili objavljeni za ocenjevanje pač pa v komentarjih, kot tudi pesem, ne mislim je iskati v đungli družbe  tisočih drugih.

Bruno ...nihče te ne more posiliti, če sam ne daš noge narazen ... ali če nimaš  buške na glavi, ker potem je vse posiljevanje, kar se tiče komuniciranja, oziroma izražanja subjektivnih mnenj. To pa motraš prerasti.

lp

ac

 

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
10. 01. 2012 ob 13:02

he he ... in ti seveda veš, kaj si jaz lahko predstavljam in koga poznam. za popizdit smešno. temu se ne preveč ostro reče domišljavost.
no, ko boš imel dokaz - da se je kdo delal norca iz tvoje disleksije, bom morda še kakšno rekel, kar pomeni, da bom zagotovo tiho.

adijo

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
10. 01. 2012 ob 13:07

Gnu ...to se samo nastavlja, ker On misli ravno iz istega razloga, da me lahko žali ... kot ti,  on in še kdo msili, da sem žaljiv.Prestižni se "mora" tako obnašati in jaz kontra. Oba pa delujeva, kot da se nama jebe:D:D

... meni se, ker mije težje jadrati z vetrom ... njemu pa ni več treba, ker ga že sapica nosi :)))

lp

ac

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
10. 01. 2012 ob 13:11
Spremenjeno:
10. 01. 2012 ob 13:17

... Bruno... torej se strinjaš, da poznaš sebi podobne,  potem razumi, da jaz drugače  razmišljam ...ker ne poznam sebi podobnega.

Zdej ali je to domišljavost ali bolezen bom prepustil tvoji  prestižni presoji.

lp

ac

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!

Y
Napisal/a: Y

Aforizmi

  • 09. 01. 2012 ob 19:27
  • Prebrano 2305 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 366.4
  • Število ocen: 8

Zastavica