Forum

Prošnja in predlog

Cenjeni kolegi, predrage kolegice.

Ker ta fenomen postaja že razpasena navada moram objaviti tole: Včasih se zgodi, da mi je kakšna pesem tako všeč, da ne le, da ji prilimam pet, ampak jo celo uvrstim v svoj izbor. Za to, vsekakor, ne pričakujem vaše hvaležnosti. Še več, to me spravlja v neko čudno zadrego, zato bi prosil, da se mi za izbor ne zahvaljujete.

 

Računajoč na vaše razumevanje, lp iz br. 

PS.:

predvsem pa je moteče, da se te zahvale pojavljajo pod rubriko Komentarji pesmi in aforizmov, ker tja vsekakor ne sodijo. Mogoče bi uredništvo uvedlo novo rubriko, ki bi se ji reklo: Pesniki se zahvaljujejo ali pa kaj takega.

 
 < 1 2

okto

Poslano:
02. 01. 2012 ob 23:18
Spremenjeno:
03. 01. 2012 ob 11:21

Pridružujem se mnenjem članov, ki jih to moti. Če oddam komentar pod pesem in se potem avtor dvajsetkrat zahvali, dobim potem dvajset sporočil, ki jih moram drugega za drugim odpirat, ker ne vem kakšen je komentar, in potem vsakega brisat. Moti me!

Je pa verjetno nekaj resnice, da je pri nekaterih članih motiv v tem, da pokažejo kdo je že izbral njihovo pesem ...

Za zahvale so zasebna sporočila.

Lp, okto

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
02. 01. 2012 ob 23:49
Spremenjeno:
03. 01. 2012 ob 20:12

Ena od dodatnih "zamudnosti" je ta, da ko imaš obvestila, kdo je kaj komentiral, piše pač zgolj: Član xy je komentiral objavo. Ne piše, katero objavo. In potem pač seveda klikneš, da vidiš, če je treba ali primerno kaj odgovoriti. Tu tudi gumbek "ne sledi temi" ne pomaga - kaj pa, če bo kdo res kaj povprašal? Ali pa se bo razvila debata, ki bi jo bilo škoda zamuditi?

Popravite me, če se motim: kolikor sem sama sledila, se je to začelo pri enem članu, in sicer od začetka njegovega sodelovanja na portalu. Potem se je pa razneslo na člane, ki so z nami že lep čas, ki pa so šele zdaj "ugotovili", da se je "lepo zahvaliti". Oprostite mi, toda to se mi ne zdi iskreno, to se mi zdi v resnici rahlo amoralno, pa tudi nekaj, kar bi pripisala prej otrokom/mladostnikom kot odraslim.

In zakaj poimensko zahvaljevanje?

Če stoji za zahvalo iskrena želja zahvaliti se tistemu, ki je pesem izbral, in nič drugega, potem zagotovo zadostuje "hvala vsem, ki ste pesem izbrali", mar ne? Saj tisti, ki so jo izbrali, to zase vedo, torej vedo, da je zahvala namenjena njim. Potem pa še vsakič, ko kdo na novo izbere neko pesem, nova zahvala ... In če je človek udeležen v komentarjih, dobi vsakič novo obvestilo za tak "komentar" ...

In da se razumemo: dokler se je to omejevalo na enega ali le nekaj članov, in to novih (verjetno mentaliteta res nekaj vpliva, proti čemur nimam absolutno nič!), sem osebno to sprejela. Je bilo tudi precej redkeje kot zadnje čase, ko se je tako razpaslo. Zato moje mnenje o zadevi nikakor ne kritizira posameznega člana, ki sem ga kot takega sprejela. Dvomi in "tehnične zoprnije" (torej obvestila o novih "komentarjih") so prišli kasneje, iz že navedenih razlogov.

Še nekaj. Zdaj se zahvaljujemo ljudem, ki so našo pesem izbrali. Kaj, ko/če se bodo ti ljudje spomnili, da se morajo pravzaprav tudi sami zahvaliti avtorju, da je neko pesem sploh delil z njimi? Potem pa se bo avtor zahvalil članom, ker so se mu zahvalili za delitev pesmi, in potem se mu lahko člani zahvalijo za zahvalo za zahvalo za delitev in tako do vijoličastega. Toliko hvale, besed(ic) o pesmi sami pa nič ali komaj kaj! Pardon, ampak to me spominja na naslov ene od Shakespearovih dram, ki se začne takole: Veliko hrupa ...

Brez zamere, in pridružujem se breznovi prošnji - meni se za izbor, prosim, ne zahvaljujte. Pesem izberem zaradi pesmi same, ki kot taka trdno stoji brez vseh zahval. Če že kaj, bi se prej čutila dolžno, da se zahvalim jaz, namreč tistemu, ki je pesem delil z nami. Vendar pa ne s praznimi vljudnostnimi floskulami.

Lp,

Kerstin

P. S. Okto - sva hkrati pisala in začela skoraj enako. :)

Zastavica

albin

Poslano:
03. 01. 2012 ob 13:20
Spremenjeno:
03. 01. 2012 ob 13:40

že od začetka spremljam razpravo o zahvaljevanju. Kot eden izmed tistih, ki se med komentarji navadno članom zahvali, da so ga uvrstili v izbor, moram napisati nekaj besed v svoj zagovor. Učili so me (in v to sam trdno verjamem), svet je drugačnejši, če znaš reči hvala. Tako želim samo izraziti svoje zadovoljstvo nad tem, da se je moja pesem, haiku..., dotaknila še koga. Ker nisem tako pogosto na portalu, niti ne vem, kdo mi je naklonil (visoko) oceno ali mojo objavo večkrat prebral, zato se zahvaljujem za tisto, za kar sem 100%; to je v tem primeru tistim, ki so me uvrstili v izbor. Žal mi je, če s svojim zahvaljevanjem vzbujam komurkoli "čuden" občutek. Nikakor ni to moja namera. Še manj pa, da bi hotel pokazati, kdo je izbral mojo pesem. Zaradi tega se ponavadi zahvalim dan ali pa dva po objavi, ko si velika večina pesem že ogleda. Navsezadnje (ali pa se motim ?), se pesem uvrsti v izbor, tudi zato, da se jo še (kdaj) prebere. In takrat, se mi zdi, je takšna zahvala več kot na mestu. Še enkrat ponavljam, ko se zahvalim, to mislim iskreno in počnem brez kakršnih "skritih" namer.
Zato, ko bo moje zadovoljstvo zopet premočno in se bom hotel zahvaliti (brez zasebnih sporočil), bom od sedaj napisal, kot je bilo predlagano "...hvala vsem, ki ste pesem izbrali..." (upam, da bo to sprejemljivo ), ker ne bi želel, da se mojo zahvalo razlaga drugače, kakor je bila mišljena (oz. nočem, da bi se kdorkoli ob njej počutil nelagodno).

Lp,   albin

Zastavica

modricvet

Poslano:
03. 01. 2012 ob 20:18
Spremenjeno:
05. 01. 2012 ob 11:03

Jaz sem se odločila, da ne bom več pisala zahval, razen če bo zraven še kaj drugega napisano. Nekaj časa sem to delala, ker je to delalo čedalje več članov, ker sem po domače - ovca.

Čedalje bolj mi gre na živce, da 10 krat odpiram nek "komentar" pri neki tuji pesmi, ki sem jo komentirala, in tam ne vidim drugega kot avtorjev zahvalo tistemu, ki je dal pesem v izbor. Zato tudi sama ne bom več kradla dragocenega časa drugim. To naj bo znak mojega spoštovanja do vseh uporabnikov portala.

Iskreno rečeno, če se zahvalim enemu, se moram vsem, ki so izbrali pesem, kar pa ne bi bilo resnica. Ker ni logike, da bi bila enako hvaležna za 5 kot za 50 podeljenih točk. Bolj sem hvaležna za 40 točk in brez dajanja v izbor.

Vsak ima pač svojo logiko in moja je bolj "materialistična", racionalna ali, če hočete, pragmatična.

LP, mcv

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
03. 01. 2012 ob 22:15

modri cvet, z vsem se strinjam s tabo, le nekaj bi dodala.

Ja, lahko si enako hvaležna za 5 kot za 50 podeljenih točk...če gre za dva uporabnika, ki sta različno dolgo na portalu. Jaz sem bolj novinka, zato je 5 točk maksimum, kar lahko podelim in označuje najvišjo možno oceno.

Pa lep pozdrav.

deborah

Zastavica

Mojmir

Poslano:
08. 01. 2012 ob 06:10

kerstin
se strinjam s tem kar si napisala ampak zakaj se potem ne najde način da nekomu preprečijo pisanje pod neko pesem ki je zlonamerno ali včasih celo žaljivo (brezno) jaz raje vidim da 100x odprem komentar in je tam le zahvala kot pa da berem neke nesmisle ki jih imajo nekateri izmed članov (ki mislijo da so nekaj več) . Popravite mi pesem tudi slovnično če je potrebno nisem bil nikoli jezen , zahvalite se ne pa podjebavati tako kot zna to brezno . Najhuje je pa to da ga nekateri celo podpirajo in se naslajajo ob njegovih komentarjih. Ko sem sam na začetku mojega delovanja na tem portalu nekajkrat izrazil nezadovoljstvo z sistemom sem bil kaznovan in celo opozorilo o odstranitvi sem dobil . Brezno pa lahko na tak potuhnjen in hinavski način zeza pa nikomur nič in to se mi ne dopade.

Stem sem zaključil s komentarji njemu in njemu podobnih

Se opravičujem če komu ne bo všeč vendar jaz razmišljam tako

lp Mojmir

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
08. 01. 2012 ob 16:37
Spremenjeno:
08. 01. 2012 ob 22:57

Mojmir,

uredništvo je v preteklosti po potrebi že ukrepalo, vendar pa svobodno izražanje mnenja le moramo dopuščati. :) Tudi ti imaš to možnost in si jo tudi že kdaj izkoristil. Imaš pa, kot vsi mi tukaj, tudi možnost ignoriranja nekega člana (ki si jo, kot praviš, že uporabljal). Naj še dodam, da so se v preteklosti, zlasti ko je bil skupni forum še bolj živ, tudi iz provokacij (seveda ne skrajnih in osebnih!) razvile dobre debate in se je napisalo in bralo marsikaj poučnega, bodisi za pesniško ali osebnostno rast. Pa še vaja v strpnosti je bila. :)

Brez zamere in lep pozdrav,

Kerstin

Zastavica

DUSANN

Poslano:
08. 01. 2012 ob 22:28
Spremenjeno:
08. 01. 2012 ob 22:57

Jaz lahko zase povem, če bi preštel do deset preden bi  kaj napisal bi se rešil marsikake težave. Ljudje čutijo koga lahko provocirajo. Postavljanje mej je najtežja dejavnost. Vsi imamo težave s tem. Odvisno je tudi od človeka, kako ima razvite meje in kako dojema okolico.  Strpnosti se šele učimo. Toleranca pa ne pomeni , da se strinjamo z nekom, ampak da upoštevamo njegovo mnenje, njegov pogled na svet in podobno. Ko gledam naše politike, ki govorijo o strpnosti, kar žari iz njih nestrpnost, lahko je levi in desni tabor. Vsiljujejo neka mnenja, ki z realnostjo nimajo zveze. Politike navajam, ker so zrcalna slika nas, ali si hočemo priznati ali ne.

Tole med Mojmirom in Breznom nisem toliko spremljal, da bi lahko komentiral. Kaj je napeljalo v nestrpnost. Bi bil pristranski. Dobro pa je to povedati eden drugemu. Kolega to me moti pri tvojem vedenju.  Jaz se bom poslužil ignorance uporabnika, če ne gre drugače. Zato jo je uredništvo tudi uvedlo. Jaz upam, da bosta spor rešila.

Lp, DUSANN

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!