SLEPO MESTO

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

DUSANN

menišček

Poslano:
27. 10. 2011 ob 12:45

Vprašanje imam zate; kaj si hotel povedat "sam hodim"? Izvem, da hodiš skozi mesto, te nihče ne spremlja in v nadaljevanju opisuješ. Kaj, če bi v prvem verzu povedal še kaj več ali pa besedo sam izpustil.

Naslov mi je zelo všeč, skrivnosten in poln pričakovanja.

Lp, Joži

Zastavica

DUSANN

Poslano:
27. 10. 2011 ob 19:00
Spremenjeno:
27. 10. 2011 ob 19:20

Človek hodi vedno sam, posebej razmišljujoč človek, zato sem tudi povdaril. Mit o ljubezni je zelo prisoten v zahodni družbi, čeprav je človek po eni strani družbeno bitje je v odločilnih trenutkih vedno sam, tudi pred papirjem, pred smrtjo, pred odločitvami. Nihče drug ne mora odločati o tvojih odločitvah. Mit o politiki, ki dela za družbo je tudi prisoten, od kje potem toliko zavoženosti, propada? Politika je organizirana družbena kraja, ljudje ji služijo le za manipulacijo naj bo diktatura ali demokracija.Če hoče družba iztopiti iz tega je treba pomoliti glavo iz jajca (Abraxas). Tega pa do sedaj še ni storila in v naslednjih stoletjih ne bo, ker ima rada Neronove igre. Če posameznik sam to stori je zaznamovan in obsojen na osamo.

Pesmi dopuščajo razne vidike razmišljanja. Tu se kar odpirajo svetovi, samo treba se je naučiti videti, družba pa dela na tem, da človek hodi slep. Iz literature se lahko naučiš marsikaj, iz zgodovine in časopisov pa čisto nič ker je preveč vpliva. Po domače - kdor je kje ni svoboden, je le še opilek.

LP, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

DUSANN
Napisal/a: DUSANN

Pesmi

  • 27. 10. 2011 ob 00:11
  • Prebrano 801 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 319.96
  • Število ocen: 10

Zastavica