Rožnata dlan

Jopica se je navzela ambulantnega vonja, saj je bila pri zdravnici v ordinaciji več kot eno uro in zdaj jo je obesila na obešalnik in jo zataknila na sušilni drog na balkonu. Na balkonu se ponuja širokokoten panoramski pogled na mesto, saj stanuje čisto na vrhu stolpnice. Rahel veter je šel skozi jopico, iz katere je buhnil odtenek vonja zdravstvenega doma. Med številnimi stavki, ki jih je izrekla zdravnica Irena, si je najbolj zapomnila besedno zvezo pravočasno smo odkrili... Ves dan ji je ta besedna zveza odzvanjala v številnih odmevih. "Pravočasno smo odkrili, gospa Štrafelj, obstaja precej upanja..." Pred očmi se ji je ponovno zarisal zdravničin obraz, v svoji prirojeni diplomaciji je zdravnica orisala potek zdravljenja, povedala ji je, da rak ni kazen, ampak pogosto stanje nepravilnega življenjskega stila...

"Gensko je, tudi dedek je obolel in se pozdravil..."

"Dovzetnost za bolezen ima seveda gensko izhodišče, a to ni edini odgovor, v vašem primeru to ne more biti edini in zadnji odgovor..."

"Ne, ni edini odgovor, živela sem stresno vsa ta leta. Vodilno mesto v organizaciji je moje življenje spremenilo v adrenalinsko stresni tobogan. Napet dan se je pridružil napetim dnevom in tako je teklo moje življenje. Več let sem stvari tiščala v sebe in večkrat mi je bilo čudno v prsnem košu," je pojasnjevala v ordinaciji.

"Do sedaj ste živeli in se razdajali za druge, od sedaj naprej se boste morali pobrigati zase...boriti zase..."

primozvresnik

Ana Porenta

urednica

Poslano:
08. 10. 2011 ob 18:24

Pozdravljen, Primož, morda bi malce razmislil o naslovu črtice  - najbrž z njeno vsebino zdaj nima kaj dosti skupnega, razen seveda, da je oddana za natečaj Rožnata dlan. Morda bi jo lahko tudi  malce drugače zaokrožil;

morali pobrigati zase...boriti zase...

npr. v: morali pobrigati ... boriti zase."

(Kot nekakšen pomislek, kako bi zdravnica izrazila to "pobriganje" - ni rekla poskrbeti, ampak BORITI - in to je zelo zgovorno, zato je tudi fajn, da se ne zaključi s tripičjem, ampak kar s piko.)

Lp,

Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

primozvresnik
Napisal/a: primozvresnik

Rožnata dlan

  • 08. 10. 2011 ob 16:14
  • Prebrano 859 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 168.42
  • Število ocen: 6

Zastavica