kolesje se zatika in trapasta pravljica
o srečnem koncu se je proti polnoči
spet ustekleničila. putke in hrošči,
brez usmiljenja vam prepuščam
vsa svoja jutra, pa še kak dan
vam dam - tako za povrh.
staram se kot zarjavela karbidovka,
in prav malo mi je mar, če sem
jo odnesel ceneje od vas!
iščem močerada, da ga namočim v šnops (1),
ker se mi je sanjalo, da le ta kombinacija
lahko za hipec odvrne moje misli
od možganskega revmatizma.
a še vedno se mi nad jeterbenkom
prikazuje sam sin božji, povsem
podoben janu plestenjaku,
ki s plesnivim palcem
kaže nekam navzdol.
1. Močeradovec, močeradovo žganje: je pri nas znana pijača, vendar bolj v smislu, da vsak pozna koga, ki ima brata, ki je enkrat govoril z nekom, ki je to stvar nekje poskusil. Zaradi moralno-etičnih vprašanj mučenja živali vam ne priporočamo da ga poskusite pripraviti. Informativno pa lahko povemo, da za pripravo močeradovca potrebujemo steklenico žganja in močerada (živega). Nekateri pravijo, da je treba močerada spraviti v steklenico (kako ga prepičaš, da zleze vanjo, ne ve nihče) in ga potem preliti z (vročim) žganjem. Močerad pri tem ostane v steklenici in v smrtnih mukah spusti svoj strup (potem pa v steklenici počasi razpade, zaradi česar je takšna metoda dokaj vprašljiva). Po drugi verziji je treba močerada privezati na vrvico in ga obesiti nad lonec, potem pa čez njega počasi kapljati žganje, če je treba tudi večkrat. Na ta način močerad trpi dlje časa in verjetno izloči več strupa. Dobimo pijačo zlobno zelene barve, ki naj bi imela halucinogene lastnosti.
Komentiranje je zaprto!
Napisal/a: Dani Bedrač
Uredniško pregledano.
Ocenjevanje je zaključeno!