Utrip 2

 

Utrip 2

 

 

Na poti navzgor ,

so dejstva, ki jih razumem.

 

Nekje vmes,

so prepričanja, ki naj bi bila tudi moja.

 

Ne daleč pri dnu…

Spoznanje Življenjskega smisla,

presega sam vrh.

                                                                     Rodzer Mind 

R.G.

Lucija Lotus Mlinarič

Poslano:
08. 08. 2011 ob 15:47

Živjo,

zdi se mi, a vsebinsko bolj izbiraš neke misli, ki bi bile primernejše za kakšno "knjigo o razmišljanju".  Ko berem tvoje pesmi, imam namreč občutek, da bi dosti bolje delovale kot misli; misli tiste vrste, ki jih mnogi imenujejo življenske modrosti. Ne delujejo pa mi te stvari kot pesmi. Torej malo premisli, kaj pravzaprav pišeš ... ne trdim, da je slabo, zgolj zdi se mi, da to ni poezija, ampak bolj drobci, utrinki, utripi (!), ki so namenjeni razmišljanju ...

Pa še ena stvar: izogibaj se sredinski poravnavi, ker ni potrebna in je v večini primerov bralcem moteča, razen kadar gre za likovno pesem.

Lp,

Lucija

Zastavica

ajda

Poslano:
08. 08. 2011 ob 17:59

Priklop na komentar Lucije! Res je, da je to razmišljanje, misli in bralec jih morda jemlje kot napotek, nekakšno navodilo, kar pa seveda ne bi smele imeti  besede, ki jih umestimo v pesem. Včasih je kar dobro prisluhniti kaj menijo drugi in morda stopiti en level višje in verjami, da ni težko, če se hoče, včasih je en droben korak težak, a saj veš, tudi drobec pomeni, ko stremimo po boljšem, bolj dopadljivem in še in še. Seveda je prisotno tudi razmišljanje avtorjev, le zakaj bi nekaj spreminjal, če sem lepo usidran v tem pristanu in zame je to to, kar ponujam. No, tudi to je možno in vsaka vrstica napisanega je otročič, ki ga skrbno negujemo in čuvamo, a vendar, zunaj lupine ni vse tako nevarno in grozno. Upam, da ne bo zamere, sem le priskledila svoje misli, ki so napisane, vsaj mislim da, v pozitivnem smislu, tako kot od Lucije in upam, da tako sprejete.

lp, ajda

 

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
08. 08. 2011 ob 18:53

khmm, punci, men se pa zdi, da tale pesmica (res je, da je tko - modrostna) čist fukcionira, s sredinsko poravnavo vred;  se strinjam, da je izjemoma umestna. :)
mal sem prečesal RM-jeve prejšnje objave ... in tale se mi zdi kar velik korak naprej.
zakaj mi deluje izbrana oblika? ja, voham neko simetrijo, recimo, da če se od zadnjega verza odrinem, z mehkobo pristanem spet na začetku. :)

lp
 

Zastavica

ajda

Poslano:
08. 08. 2011 ob 19:03

Dobro za avtorja, da mu malce pogladiš dlačice:)). No, to je seveda pozitivno, da si se poglobil v njegova ustvarjanja in našel napredek. V dobro avtorja in njegov ego, ki mu ga nikakor nisem mislila potlačiti oz. uničiti. Prav je, da se mnenja zlivajo iz kanglice v kanglico in na avtorju je, da vmes zajame kakšno kapljico ali dve, morda pa kar kozarček:).

lp, ajda

 

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
08. 08. 2011 ob 19:08

eh, če misliš, da gre za krtačenje ega, z lahkoto izbrišem prejšnji komentar :)))

Zastavica

ajda

Poslano:
08. 08. 2011 ob 19:10

Ma neeeeeeeeeeeeeeeeee:))))))), prav je, da si ga malo pogladil, da ne bo rekel, lej jih ženske:))))), le v tem smislu, ej Brundo, pa menda nisem tako napisala, da je bilo razumeti narobe? No, verjami mi, nič proti gladenju, prav je tako!

lp, ajda

 

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
08. 08. 2011 ob 19:15

ma, hotel sem ti nekaj poslat ... pa ... ta Julija je tak komplicirana!

Zastavica

ajda

Poslano:
08. 08. 2011 ob 19:18

Saj ni čudno, Prešernova je bila nemogoča:)))))). Upam, da ti uspe, da bo Julčka prizanesljivejša:).

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

R.G.
Napisal/a: R.G.

Pesmi

  • 08. 08. 2011 ob 13:48
  • Prebrano 841 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 312.34
  • Število ocen: 9

Zastavica