Izjava o varovanju in uporabi osebnih podatkov

Ob registraciji na spletni portal Pesem.si nam zaupate svoje osebne podatke. Upravljalec teh osebnih podatkov je Zavod za razvijanje ustvarjalnosti in jih sam oziroma s pomočjo pogodbenih sodelavcev hrani, zbira in obdeluje v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Kot upravljavec sami ali s pomočjo pogodbenih partnerjev zbiramo, hranimo in obdelujemo osebne podatke uporabnika na podlagi obiska ali uporabe portala Pesem.si: IP-naslov, piškotki

Kot upravljavec sami ali s pomočjo pogodbenih partnerjev zbiramo, hranimo in obdelujemo osebne podatke uporabnika, ki jih je vnesel v registrski obrazec: uporabniško ime, naslov elektronske pošte, ime, priimek, datum rojstva, spol, kraj, naslov, telefonska številka. Nekateri izmed teh podatkov niso obvezni in jih niste dolžni vpisati, če jih ne želite posredovati.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, klicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Osebne podatke uporabnikov portala Pesem.si (v vsemi poddomenami) zbiramo, hranimo in obdelujemo za namene, opisane v tej izjavi, na podlagi naslednjih pravnih podlag:

Z vašim soglasjem

Vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov potrebujemo za določene namene in imate pravico, da kadarkoli soglasje prekličete.

Vaše soglasje potrebujemo za zagotavljanje sledljivosti vaših objav, zaščito vaših avtorskih pravic, obveščanje o pomembnih novostih na spletni strani, rezultatih tekmovanja in prireditvah v živo, ki bodo potekale enkrat do štirikrat letno

Ko zasledujemo zakonite interese

Vaše podatke obdelujemo za naše zakonite interese (Splošni pogoji uporabe portala Pesem.si) in naših pogodbenih partnerjev in pri tem uporabljamo primerne varnostne ukrepe za zaščito vaše zasebnosti. To pomeni, da vaše podatke obdelujemo za namene, kot so naslednji:

  • zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšanje naših storitev za potrebe naših uporabnikov,
  • razvijanje novih izdelkov in funkcij, uporabnih za naše uporabnike,
  • razumevanje, kako ljudje uporabljajo naše storitve, da zagotovimo in izboljšamo učinkovitost delovanja naših storitev,
  • prilagajanje naših storitev, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo,
  • obveščanje o dogodkih, novostih in ostalih aktivnostih Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti
  • zagotavljanje oglaševanja, da je lahko veliko naših storitev brezplačno dostopnih uporabnikom,
  • odkrivanje, preprečevanje ali drugačno obravnavanje prevar, zlorab in varnostnih ali tehničnih težav v naših storitvah,
  • izvajanje raziskav, ki izboljšujejo naše storitve za naše uporabnike in koristijo javnosti,
  • uveljavljanje pravnih zahtevkov, vključno s preiskavo morebitnih kršitev veljavnih pogojev storitve.

Pri ravnanju v skladu z zakonskimi obveznostmi

Vaše osebne podatke bomo obdelali, če smo pravno zavezani k temu, na primer, če se odzivamo na sodni postopek ali izvršljiv akt državnega organa. 

Vaše osebne podatke ščitimo z močnimi varnostnimi funkcijami, ki omogočajo stalno zaščito vaših osebnih podatkov pred njihovim nepooblaščenim spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Če odkrijemo kaj tveganega, o čemer menimo, da bi morali biti obveščeni, vas bomo takoj obvestili.

Vse osebne podatke hranimo za obdobja:
Ime in priimek: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika.
Elektronski naslov: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika.
Telefonska številka: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika. 
Ime in priimek: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika. 
Datum rojstva: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika. 
Podatki o kraju bivanja: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika. 
Spol: Do izbrisa na podlagi zahteve uporabnika.

Zavod za razvijanje ustvarjalnosti za potrebe zbiranja, hrambe in obdelave osebnih podatkov uporablja strežnike ponudnikov v oblaku, ki so fizično locirani na različnih lokacijah znotraj Evropske Unije.

Upravitelj osebnih podatkov je Zavod za razvijanje ustvarjalnosti. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov Zavoda za razvijanje ustvarja je Gregor Grešak.

 

Gregor Grešak

Komentiranje je zaprto!