Forum

Revija Paralele na Mladih rimah

Danes zvečer (nedelja, 20.06.) ob 21.30 se na Metelkovi (Menza pri koritu)predstavlja revija PARALELE (JSKD). Dogodek je del programa letošnjega festivala Mlade rime. Paralele bomo predstavili štirje "sosedovci" Marinko Jagodić Maki, Nataša Kijurina, Rade Vučkovac in Neda Galijaš. V tej reviji objavljamo naše prispevke v materinem jeziku, tako bo tudi na tej predstavitvi. To bo prijetna in pestra literarna dogodivščina, ker smo tudi nastopajoči vsak po svoje zanimivi.

Kot gost večera se nam bo na povabilo organizatorja, pridružil Branko Baćović, ki bo večer popestril z vrsto zanimivih pesmi kratke forme in premierno bo predstavil svojo trenutno literarno zvrst - satirične zgodbe.

Pridite, vidite in poslušajte... sigurno bo kakšen verz prav za vas prebran.

Romantični kišni pozdrav vseeeem,
Neda
 
 < 1 2

Brainstormer

Poslano:
21. 06. 2010 ob 15:46

.

peace brothers

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
21. 06. 2010 ob 16:10

Brainstormer, tema je bila odprta za pogovor o predstavitvi REVIJE PARALELE na festivalu Mlade rime, ti pa si prvi del tega sporočila popolnoma obšel in se obesil zgolj na lastne izkušnje, kako je bilo na (predvidevam mesečnih) Mladih rimah. Veš, veliko naših članov je že bralo na Mladih rimah in tudi bilo na takih večerih v vlogi poslušalcev.

PARALELE (objave so v različnih jezikih in seveda tudi v slovenskih prevodih) ti pa res priporočam v branje, čeprav sem prepričana, da v interpretaciji avtorjev zvenijo originali v različnih jezikih veliko boljše kot si jih mi sami lahko preberemo.

Še enkrat: Neda, Maki, Jur in Nataša ter vsi - čestitke k reviji in k predstavitvi. Že zdaj vam lahko povem, da bomo enega od pesem.si večerov, ki jih organiziramo v Severnem parku Navje, posvetili prevodom na pesem.si.

Lep pesniški pozdrav,
Ana

Zastavica

Brainstormer

Poslano:
21. 06. 2010 ob 16:16

.
ponižno sprejemam rumeni karton



.....



in grem v ozgnanstvo iz forumov

Zastavica

Brainstormer

Poslano:
21. 06. 2010 ob 16:21

... izgnanstvo







res ne vem zakaj vedno pristanem na napačnem letališču....

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
21. 06. 2010 ob 16:32

se ti mogoče ne mudi prehitro?
lph

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!