Forum

Ana Porenta na 32. kavarniškem večeru v Grižah!

Prišel je mesec junij. Ime 'junij' je dobil po Jupitrovi ženi, rimski boginji Juno. Izvirno se mu v slovenskem jeziku reče rožnik.

Rožnik že njuha toplino poletja, saj ima med svojimi dnevi začetek le-tega. Da bi tudi mi občutili prihajajoče poletje, bo s svojo pisano besedo poskrbela pesnica in pisateljica Ana PORENTA na 32. Kavarniškem večeru, v organizaciji GLD Aletheia iz Žalca ter literarnega društva LIvRA iz Vranskega, ki bo v petek 11. junija 2010 ob 20. uri v Kulturnem domu KuD SVOBODA Griže (pri Žalcu).

''Mag. Ana Porenta je ustanoviteljica in direktorica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, vodja programa Šole za ustvarjalno starševstvo, ustanoviteljica in mentorica gledališke skupine Gledeja, pedagoginja, predavateljica, učiteljica, raziskovalka in so-ustvarjalka iger. Je tudi avtorica učbenikov in priročnikov za pouk slovenskega jezikav prvi triadi osnovne šole. Poleg scenarija za CD - ROM-u Na sledi za medvedi, piše zgodbe, pravljice in pesmi.'' (vir: ZRU)

Med njenimi tiskanimi objavami so tudi: knjižica Na sledi za medvedi, roman Virtualni svet.com ter pesniški zbirki Sem se in Kitke, ki jo je izdala skupaj s Sonjo Votolen ter Jano Pečečnik.

Med drugim je glavna in odgovorna urednica na pesniškem portalu Pesem.si .

Da bo beseda še bolj gladko tekla, bosta vmes s kitarama ter glasovoma pripomogla Simona Kropec in Dani Bedrač.

Prisrčno vabljeni!

(za GLD Aletheia N.Ilovar)

 
 < 1 2

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
12. 06. 2010 ob 14:15

Žal za vse, ki vas ni bilo, in prelep, zelo živ spomin za vse nas, ki smo bili.

Ko Ana odpre vrata svojega pesniškega sveta, stopimo nekam drugam. Kot je Tomaž poudarjal in sem že sama zapisala v recenziji njene pesniške zbirke Sem se: Pri Ani je vedno prisoten tudi pozitivizem; kot oseba je tako prežeta z njim, da hote ali nehote vdira v njene pesmi tudi tam, kjer so sprožilci bolj mračni, otožni, jezni ali sarkastični. Kot je rekel Tomaž: "Ampak - na koncu je vendarle spet sonce!" :))

Čudovito je jemati vase takšna občutja - vse drugače v živo kot pa na papirju ali tu, v binarnem svetu. Anin mehak glas, njena mila pojava, svetli lase (aluzija na sonce ni naključna! :)), vse to je v nas polagalo občutja, ki so težko ubesedljiva.

Čisto svojski in od njene poezije odstopajoč je cikel Deklic. Ana nam je prebrala Deklico v rumenem, ki je ta cikel sprožila, in nato prepustila publiki izbor, katere "barve" bo še prebrala. Tako smo slišali še Deklico v modrem, zlatem in črnem. Slednja je prišla, kot veste, v finale Pesniškega turnirja. Videla sem jo na papirju in seveda sem jo začutila, da je zelo dobra. Ampak - ko jo je Ana brala, je bilo to povsem drugo doživetje. Način, kako je podala usodo te deklice; posebna melodika branja pri pesmih (Lepa Anka kolo vodi itd.); ni me sram priznati, da so mi stekle solze.

Ana, hvala za prelep večer!

Kerstin

Zastavica

Poslano:
12. 06. 2010 ob 22:54

Vesela, da ste se imeli lepo in žalostna, ker nisem utegnila! :( :)

Se pa vidimo 26! ;)

Vse lepo.

S.

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
13. 06. 2010 ob 10:18

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
13. 06. 2010 ob 13:20

Hvala, Sigi, Hope, Kerstin, zlati ste! Škoda, Serigala, ker nisi bila z nami. Dani, to je pa res skrivnostno mnenje ;-)
Skratka, hvala Tanji P., ki me je spomnila na Kamne, jih bom končno objavila tudi na pesem.si.

Lepo vročo nedeljo,
Ana

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
20. 06. 2010 ob 16:05

Fotke s kavarniškega večera (tedenska zamuda :) )

http://foto.zru.si/pesem_si/kavarni__ki_ve__er_z_ano_porenta

Kavarniški večer z Ano Porenta

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
20. 06. 2010 ob 16:13

Hvala Ana, hvala Gregor

Lepa* slika je.

Irena - hope

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!