Forum

26. Kavarniški večer

Pozdravljeni!

Prišel je, tako imenovani, veseli december, mesec pričakovanj. Lahko bi ga imenovali tudi mesec brezglavja in norosti. Kakor koli že, tudi v tem mesecu bo Kavarniški večer in to že 26-i po vrsti. Večer, ki ga organizirata GLD ALETHEIA iz Žalca in literarno društvo LiVRA iz Vranskega, se bo odvijal v petek 4. 12. ob 19. uri v Kulturnem domu KUD SVOBODA Griže.Tokratni osrednji gost bo pesnik, pisatelj, kolumnist, urednik, … PETER REZMAN - Pesemsijevski Perorez.

Rojen je v Celju in živi v Šoštanju. V poznih sedemdesetih je pričel objavljati poezijo. Od osemdesetih naprej je bil v literarnem gibanju pri ZKO Velenje in bil nekajletni sourednik literarnega almanaha Hotenja. Ves čas je aktivni član Šaleškega literarnega društva Hotenja, katerega je bil leta 1992 tudi soustanovitelj.

Kot izbranec LO ZKOS, je bil leta 1982 med udeleženci srečanja pesnikov in pisateljev začetnikov v Gradišču v Slovenskih Goricah. Kar nekaj pesmi je po izboru dr. Matjaža Kmecla izšlo leto kasneje v zborniku Slovenske rudarske pesmi v Trbovljah. V samozaložbi je dve leti zatem izdal pesniško zbirko Pesmi iz premoga in zbirko kratke proze Kiril Lajš ni lastnik krčme.

Leta 1988 je sodeloval kot scenarist in asistent pri kratkem filmu Obisk.

Tri leta kasneje je izšla pesniška mapa, leta 1998 pesniška zbirka Družmirje.

Vidnejše objave njegove poezije,proze in odrskih del so v Mentorju, nekdanjem Obzorniku, Dialogih ter drugih regionalnih izdajah.

Na natečaju za najboljšo kratko zgodbo leta 2005 (Sodobnost in Društvo slovenskih pisateljev) je bil nominiran med deset najboljših. Radio Slovenija mu je leta 2006 odkupil črtico Skok čez kožo.

Sodeluje tudi v projektih gledališča GLEJ.Z glasbo ga bo na kitari in orglicah spremljal kantavtor, pesnik, … DANI BEDRAČ.
Prijazno vabljeni!
 
 < 1 2

IŽ-lev

Poslano:
05. 12. 2009 ob 05:11

Dobro jutro vsem, noč je še,
bi se opravičla, vedno je nekaj,
priprave na maturo,
pa ni šlo.
Upam, da se bomo čimprej videli in slišali.
Vsem lep dan
hope

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
05. 12. 2009 ob 12:42

blo je fajn
SU - PER
kar se mene teči.
edin škoda da ne pijem (več) in ne kadim (več)

posebej pa hvala še enkrat Daniju - sem že kar mal pozabu, kako je če nastopi sam.
fajn fajn fajnfajnfajn
in Tomažu in Simoni in vsem.

pa Gregorju, seveda in urednicam
mojim dragim
Ani ter Zalki,
upam, da niso obžalovali dolge poti do Griž.

ŽIVELE GRIŽE

brez titejeve slike ;)

in res vsa čast organizatorjem, ki so postavili te večere na noge - predvsem zaradi publike.
Ni danes veliko literarnih večerov, kjer bi se zbirala takšna množica.
In to tam v enih Grižah, hej!
Res.
Mno-ži-ca!

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
05. 12. 2009 ob 13:16

hehehe peter, me veseli, da si se dobro počutil.
lep večer je bil. duhovito, zabavno ... ;-)
in super, da so prišle kolegice in sam bog s portala pesem.si.
mucice biserne so to.

dani

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
05. 12. 2009 ob 17:13

Sta Dani in Peter povedala vse in pokurila vse superlative :), pa bom rekel le: Hvala, Peter, hvala, Dani in hvala vsem obiskovalcem in obiskovalkam: brez vas vseh bi se hudičevo borno počutil/i tam v Grižah.

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
05. 12. 2009 ob 17:31

Zelo sem uživala na tem večeru, ker smo prisluhnili pesmim in odlomkom iz Skoka iz kože, pa Skoka čez kožo, in seveda harmsovkam. V pesem.si avtu smo se za domov spomnili, da bi seveda težko upodobili te mini smešne tragikomidramke, ker bi seveda morali nastopati pravi igralci (kot Katarina K. in Vojnović in vsi pendreki itd.), bi bile pa lahko imenitne animacije. Čez vse je bila pa Titejeva elegija! Peter, postregel si z večerom, po katerem se ti še dolgo cedijo sline po literarnih doživljajih. Hvala vsem, ki ste združili moči in pripravili ta večer. Pa še Sigija smo spoznali v živo.
S še vročimi vtisi in pozdravčki za vse,

navdušena Ana

Zastavica

ajda

Poslano:
06. 12. 2009 ob 11:50

Rada preberem vtise dogodkov, ki so se rodili in doneli v prostoru, kjer se je zbralo ljudi, ki radi prisluhnejo, se zlijejo z izpovedanim in uživajo. Vem in verjamem, da je bilo vrhunsko. Se pa "tolažim" s tem, da še bodo dogodki in da bom imela priliko užiti večer in se napajati z energijo, ki lebdi v zraku, a vedno ne gre, "šoferji" niso vedno pripravljeni "pelkati" ajdo:))))))). No, kakorkoli že, se še vidjamo ob kaki priliki, menda pa ja:)).

lp, ajda

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 05. 2010 ob 06:39

Danes se vidimo in slišimo v Grižah.
Zagotovo pridem! Če pride Bog potem ni izgovora za nikogar!
Res, dajmo ponoviti Rašico.
sigi, da ne pozabiš pridit!

Lep pozdrav vsem v upanju, da se danes slišimo in vidimo
hope

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!