Forum

POGOVOR z Vilami in Vilinčki

Tukaj gor na pesniškem portralu je vsak Vila ali Vilinček, ker izliva svojo domišljijo v pesmi, zato ste vsi vabljeni na ples sinronosti ali sinhronicitet preko pogovorov :) :)

... tukaj se bom pogovarjal tudi s svojo Vilo, ki mi bo govorila preko vaših pesmi, saj je njena govorica iz istega subtilnega tkiva kot so vaše pesmi in vsi smo na subtilni mentalni ravni povezani med sabo ...

... torej, če vzamem pesem od kogarkoli kot simbol, to ne pomeni, da sem izpostavil kogarkoli izmed vas osebno, izpostavil sem sporočilo vaše pesmi, tisto sporočilo, ki sem ga jaz dojel, razumel, začutil, torej moj pogled ... in ne vsiljujem mnenja, da je moj pogled pravilen, je pač moj, očitno sem ga jaz potreboval in vsakemu hvala za to čudovito možnost, ki mi jo daje... :) :) :)

žal bom nekaj časa dosti manj aktiven pri komentiranju vseh pesmi, ker imam neodložljivo zadolžitev v tem in naslednjem mesecu, ki mi bo vzela veliko prostega časa... v tem kotičku se pa sem pa tja oglasim

lepo bodite vsi,

Dule Metulj
 
 < 1 2 3 4 5 > 

Adelina

Poslano:
18. 04. 2009 ob 09:47

Pozdravljen Metulj Dule in vsi Vilinčki ter Vile!
Super ideja tile razgovori v pesniških nebesih, kot jih imenuješ, dragi Dule! In res najlepša hvala za čudovito darilo! Zagledala sem ga že včeraj zvečer po popoldanskem spanju, ko sem si od neprespanosti zdravila glavobol. Bila sem popolnoma presenečena, ker sem malo prej sanjala svojo babico po očetovi strani, ki je bila najbolj zaslužna, da so me pri sedmih letih krstili. Tik preden sem se zbudila, sem sanjala pa še majhno otroško violino in veliko željo, da bi se naučila igrati nanjo??! Uf, očitno imaš veliko moč nad mojo podzavestjo, čeprav se zelo malokrat slišiva.
Babica, ki sem jo imela zelo rada, je umrla na sam dan mojega krsta, očitno zadovoljna, da se ji je uresničila globoka želja. Bila je izjemna in srčno dobra ženska in vedno me je spominjala na Marijo Magdaleno, saj je med vojno in po njej morala sama poskrbeti za kmetijo in deset otrok. Jaz pa nikdar nisem razumela njene globoke pobožnosti. Ob mojem krstu smo se preselili od maminih staršev, ki so bili strogi komunisti, v novo hišo. Začela se je šola in verska vzgoja. Nikdar nisem mogla zares brez dvoma verjeti v starega in nadvse pravičnega gospoda z brado nad oblaki. Bala sem se te svoje nejevere, saj so mi rekli, da je to velik greh, s katerim si ob smrti zaslužiš Pekel ali vsaj za celo večnost Vic. To je bila težka stvar za mojo otroško dušo, ki mi je povzročala zelo slabo vest in hude frustracije. Pomešala sem Cerkev s cirkusom, maše s proslavami, Jezusa s Titom (zame sta bila oba odrešenika, hahaha!), v šoli sem ob poslušanju glasbe risala angelčke, da so me sošolci gledali postrani, kako si vendar upam. Nikdar se mi niso zdele potrebne molitve, križanja ob kapelicah, spovedi itd., saj Bog vendar vse vidi in vse ve, zakaj mu torej preko obredov in duhovnikov sporočati karkoli... V tolažbo svoji slabi vesti sem se vseskozi trudila čim bolj slediti Jezusovi energiji in srčni dobroti moje babice. Kljub vsem krščanskim zakramentom, ki sem jih bila deležna, sem po duši ostala poganka in se šele veliko let kasneje zavedla povezav z gnosticizmom, h kateremu sem bila nagnjena že pred krstom.
Oprosti, ker sem se tako na dolgo razpisala ampak s svojim darilom si me znova spomnil na najine pogovore v Hiši medenjakov in pa na to, kako zelo polna in odrasla je že tudi povsem otroška duša in kako pomembno je ohraniti spomin na njo. Neki japonski otroški psiholog je pred leti celo napisal knjigo z naslovom "V vrtcu bo morda že prepozno".
Lep dan vsem skupaj!
Adelina-Aby

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
18. 04. 2009 ob 10:37

*Adelina, potem pa sploh ni več...upanja...če je že v vrtcu vse prepozno...
hope

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
18. 04. 2009 ob 10:58

Hvala, ker si se oglasila Adelina :) :) :)

...nič hudega za daljše pisanje, sej tukaj ne komentiramo pesmi kjer so zaželeni kratki posti, tist , ki nima živcev za branje bo pač preskočil, to kar si napisala pa je vredno branja in ni garbič...

...zdele gremo ven, ti zvečer kaj več napišem...
lep dan vsem želim

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
18. 04. 2009 ob 11:04

je že QL, Metulj ;)

L

Zastavica

Poslano:
18. 04. 2009 ob 12:38

http://www.youtube.com/watch?v=apdaZfYIJTU&NR=1

malo sem pozna... :)
ta komad je zakon! :)
ma kdo note? :>

zdej pa še malo klasike na harfo... :)
http://www.youtube.com/watch?v=CrjNU51yOf4&feature=related
da pridejo še malo ženske na svoj račun ;)) hehehe

lp

Zastavica

Yoda

Poslano:
18. 04. 2009 ob 14:00

Adelina z veseljem sem prebral tvoj prispevek!
Tud jaz nikoli verjel v gospoda z brado molitve in spovedi, čeprav pa sedaj razumem zakaj!
Molitva je nekakšna vizualizacija nekega dogodka v prihodnosti in če temu nameniš dovolj (psihične) energije ideja postane materija - govorim za osebne molitve in ne naučene!
Pri spovedi pa si lahko olajšaš svojo vest izmečeš svojo neg. energijo.
Tudi iskreno pesem bi lahko poimenoval spoved!
V glavnem jest sem v 5 razredu nehal z veroukom, ker so maše res kot zategnjene proslave ...
Da ne bom predolg! Vse vere učijo isto le prilagojene so kulturi in omejenosti razuma ljudi!

Vsi smo delčki boga in če se dobro zazreš vase ga lahko spoznaš!

Upam da ne bo kdo zameril moji dolgi izpovedi!;)

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
18. 04. 2009 ob 16:05

Adelina , tvoj post sem prestavil sem in odgovorim nanj, sinhronicitete so čudežne in se vsak dan dogajajo

torej tvoj post:
" Hojla, Metulj Dule in Hope!
V mojem spominu si povezan z atomsko fiziko že od tistega dneva dalje, ko si mi priznal istovetnost identitete s Tetko Merlino, hahaha!

Sem se odpravila v gozd na sprehod, da bi malo premlela v sebi sporočila, ki mi jih je to prinašalo in tuhtala, kaj čudnega se mi še lahko zgodi na koncu napornega leta 2008 in koliko je res bog psihopat, koliko pa smo sami krivi za to. Priden na svoje običajno mesto za meditacijo s krasnim razgledom proti Polhograjskemu hribovju v smeri Horjula, tam pa že nekdo stoji in uživa poslednje sončne žarke pred sončnim zahodom. Pozdraviva se in ker sva si bila simpatično prijateljska, naveževa pogovor. Izda se, da dela na Jožefu Štefanu v timu z drugimi znanstveniki na nekem izjemno zanimivem projektu in jaz seveda takoj uganem, da je to projekt v Švici v Cernu, kjer poskušajo poustvariti razmere ob nastanku vesolja. Mi je razložil, da ni nobene skrbi, da bi tam ustvarili kakšno veliko črno luknjo ali da bi zmotili spečega Stvarnika, ki bi zato začel sanjati povsem druge sanje in bi se mi lahko spremenili iz ljudi v ptice ali celo v kakšno drugo življensko obliko...hihihi. Saj mu verjamem, ampak kdo ve, kaj bo čisto res.
Res se mi je zdela to zanimiva sinhroniciteta; dva zelo zanimiva človeka v dveh skoraj enako zanimivih in neverjetnih okoliščinah. Pa še ti reci, Dule, kolikšna je verjetnost, da v istem dnevu izveš presenetljivo zabavno stvar o nekem zanimivem človeku in še srečaš novega zanimivega človeka na najbolj presenetljivem mestu?!
lp
Adelina-Aby"

verjetnost je skoraj enaka nuli, zgodi se pa vseeno zaradi sočasnosti simbolike, ki nas uči, osebnostno bogati, nas snubi v metamorfoze..

Adelina, s tem svojim postom si "vrgla kocko" , sedaj sledi moj res dolgi post, ki bo pojasnil kako so nastali vsi moji nicki, za katere nekateri na tem portalu že dolgo vedo, nekateri so zvedeli pred kratkim, večina pa še ne ve..

...sedaj je čas, da vsi preberete zgodbo :

Tukaj je moje pismo Svitu Valovniku (malo sem tukaj stvari še dodal ), ki sem mu ga poslal
[email protected]>
za:"[email protected]" <[email protected]>

datum 07. april 2009 10:26
v njem sem mu razložil kdo je bil Medo, podobno pismo sem poslal tudi Stojanu Svetu.

Ko je Dule srečal Lejo Animo in ga ona ni sprejela za svojega prijatelja
( bil je preveč spontan in tako čisto nasprotje osebnosti njenega očeta, preveč jo je spominjal na deficite, ki jih ima pri očetu, in se ji je tako odprla rana iz otroštva),
je Dule postal Leo Modrin in začel prelivati svojo bolečino v pesmi na portalu pesnik.net. Potem je skozi proces plesa sinhronicitet Leo spoznal vse svoje Muze in v Solinu trčil ob kruto realnost, namreč, v tem življenju ni za njega ženske, duše dvojčice, s katero bi lahko živel skupaj, se ji popolnoma predal. Tam v Solinu je sedela uspavana Helena, v marmor spremenjena in končale so se Modrinove sanje o lepotici, ki ga čaka tu nekje. Helena je postala Boginja Sophia, Boginja Modrosti, ampak je to Leo spoznal šele čez čas in sedaj počasi Modrin spoznava hčerke Boginje Modrosti, to so tri Boginje Poezije. Z nobeno ne bo imel nič fizičnega skupaj, to bo prijateljstvo čisto kot solza. Z eno izmed njih, s katero bo imel Leo največ skupnega, z njo se bo rodila platonska ljubezen.

Ja, ko je Lea Anima odšla, je za njo ostala velika praznina v srcu Lea Modrina, nekega dne pa je srečal Princesko, ki je začela zdraviti to praznino in jo še zdravi. Princeska je tista hčerka , ki je ni nikoli imel Dule, počasi se spoznavava, počasi postajava vedno boljša prijatelja. Oče si vedno v srcu želi tudi hčerke in jaz imam dva sinova, sedaj pa tudi hčerko, kako lepo in izpolnjujoče. Princeski pomagam pri pripravi diplome, sodelujeva in ona od Silvestrovega naprej ve za to vlogo, ki jo ima v mojem življenju in ji je lepo.

Torej, na Pesem.si sem prišel iz čisto drugih osebnih razlogov, a sem
kmalu opazil kako se med sabo dajeta Stoyči in Svit,to mi nikakor ni bilo všeč, užalostilo me je , ker sta se oba smešila pred drugimi , ki nikoli ne bodo vedeli kakšne dragocenosti smo dobili tam v Podgorici, te lepote in romantične duhovnosti ne bo nikoli več...
... to je treba spoštovat, ta spomin, pa čeprav že dolgo midva nisva na
poti GM-a, Stojan je pa še in ga svira s svojim rigidnim pristopom...

... v glavo mi je šinila ideja kako bi vaju počasi spravil, saj je le pot sprave prava pot, moj načrt je bil, da vaju počasi pripravim do tega, da oba pišeta samo pesmi, v njih na nevsiljiv način izražata svoja občutja do duhovnosti in nič več ne filozofirata in delata
reklamo vsak za svoje prepričanje...... opazil sem, da je šel Stojan bolj na jetra akterjem portala, zato sem se začel ukvarjati najprej z njim, res sem mislil, da ga bom skozi hec
spodbudil, da bo začel pisati malo bolj pestre, domišljijsko in romantično obarvane pesmi kot si jih je sicer...

Svit, takole je bilo, vse se je začelo z Leo Modrinom na Pesnik.net. ...
.... Leo Modrin je moral najti nek način za čustveno predelovanje procesa s svojo Princesko, ker je bil sprva zaljubljen v njo kot fant v punco, zato se je rodil Medo. Prva pesem, ki jo je napisal na portalu pesem.si (Najini črki se bosta spojili ) je posvečena Princeski. Princeska je študentka (absolventka) in Medo je študent. Kasneje pa je Modrin spoznal, da bo Princeska odigrala vlogo hčerke v njegovem življenju (prave hčerke nima) in se bo izpolnila njegova
očetovska ljubezen.

Na portalu Pesem.si je Medo prav kmalu spoznal dva stara znanca iz meditantskih let, vsi so bili učenci Guruja Maharaj Ji-ja. Videl je kako si >>skačeta v lase >> Svit in Stoyan Svet in je želel nekaj narediti, da bi ju počasi spravil skupaj, o tem govori Medova pesem :

Ob toplem ognjišču

Prijatelji stari
nekoč skupaj smo b'li.
Zdaj pa vsak na drug konec
vleče svoje niti.

Skupaj smo peli
in se veselili,
v objemu resnice (sat-chit-anand)
pod gorico smo pili. (Podgorica je vas v bližini Grosuplja kjer je bil
prvi ašram)

Mogoče pa t'ko je usoda hotela,
saj ona nas bo še vse preživela.
V času jeseni spet tu so objemi,
ob toplem ognjišču priložnost si vzemi.

Leo Modrin(Medo) je ohranil lep spomin na Guru Maharaj Ji-ja, ki mu je dal impulz, da je Leo spoznal pojem >>Biti zaljubljen v Ljubezen<<. Vendar se je Leo nekega dne odpravil na svojo pot, ugotovil je, da ni "ovca v čredi" GM-ja, pravzaprav ne bo več sledil gurujem.

Leo(Medo) je naredil načrt, da bo najprej spremenil Stoyčija v smislu prelivanja več romantike in domišljije v svoje pesmi. Te pesmi so bile očitna reklama njegovemu guruju in so že močno šle na živce portalovcem. Stojana ima Leo rad in mi ni bilo vseeno, da se smeši na portalu in utruja drugim s svojim rigidnim pristopom.

Medo je začel s svojo >>terapijo<< na področju seksa, malo je on zezal Stojčija in malo je Stojčy zezal Medota na seksualnem področju in že se je kazal nek uspeh, Stojčy je začel pisati že malo ljubezenske pesmi. Potem pa je Stojan naredil napako, ni več hotel sodelovati v
procesu z Medotom in postal je nesramen do Lidije - to ga je pokopalo, moral je s portala dol.
Medo je že na forumu pesem.si predstavil svojo >>teto<<, ki je hodila v Podgorico na satsange , tam na forum je prilepil njeno pesem, ki pa je bila zbrisana, ko je Stojan moral iti. Tetki ni bilo prav, da brišejo njene pesmi in se je prijavila na pesnik.net in tam začela svoj odbitipohod.
Na portalu Pesnik.net sta se spoprijateljili Tetka in Lidija Kočijaž in izkazalo se je, da je to druženje sprožilo pri Lidiji lep proces, skozi proces druženja se je Lidija omehčala in lahko vidiš rezultat v kotičku Sanjan sel sveta od Klavdije Kie Zbičajnik. Veliko zaslug ima prav Tetka, da je Lidija podala predlog zakopati bojne sekire.
Tetka je na portalu Pesnik.net umirila Mrliča (ki se predstavlja kot neka portalovska reinkarnacija perverznega Azmodana; sedaj, ko je Tetka odšla pa zopet poskuša dobiti pozornost z svinjanjem v stilu »tvoja mama smrdi hujš kot drek«) in v vsem Tetkinem »debilnem« pisanju, če res dobro in počasi preberemo (med vrsticami), lahko vidimo, da ima Tetka vse rada, tudi tiste, ki jih navidezno napada in žali.

Odisej je prišel na portal Pesem.si pisati pesmi o sreči, ki ga je navdajala platonska ljubezen z Vilo Akvamarino, potem pa se je nekaj narobe obrnilo in Odisej je postal nesrečen ker ga je Vila zapustila, še sedaj čaka Vilo Akvamarino, da se mu oglasi na mail. To je bila že platonska ljubezen z Modro Vilo, pa sem nehote, nevede naredil napako, v neki pesmi sem napisal kako bi jo imel rad tudi , če bi imela lepotno napako na obrazu, po tem se mi več ne oglasi na mail. O tej bolečini je pisal pesmi Odisej. Pa sem mislil, da je prišla v preobleki Snežinke, toda kasneje sem spoznal, da je Snežinka druga hčerka, me ta Snežinka lepo tolaži in je zelo dobra prijateljica, kot sestra mi je. Sedaj čakam na novo ljubezen, mora se zgoditi. Ta Boginja poezije mi bo bolj podobna kot ostali dve, še višje bo segala v spoznavanju in predanosti Ljubezni , z njo bo platonska ljubezen dobila krila.

Leo Modrin se je kot Odisej pogovarjal s Svitom, ni mu bilo prav , da Svit tolerira debelost Sai Babe, zalitost Guru Maharaj Ji-ja mu gre pa na živce, hotel je povedati Svitu, da je to nepomembna stvar, važno je kaj ti guru podari v srcu. Malo sta se dajala Svit in Odisej, pa ne
preveč hudo, pravzaprav je Svit že kar posumil na povezavo med Odisejem in Medotom.


Sedaj pa Tetka gre in je ne bo več nikoli nazaj, tako kot ne bo Medota in Odiseja. (Ostal pa je Leo Modrin , na portalu Pesnik.net in je hotel v maju priti tudi na Pesem.si, pa se je drugače obrnilo in je namesto njega prišel Metulj Dual.)

Torej, pesmi sem začel pisati zaradi svojih osebnih stvari, potem pa me je potegnil ples sinhronicitet, videl sem možnost procesa med nami: med menoj, Lidijo, Stojanom, Svitom in Klavdijo.

Ko bom že nekaj časa na portalu Pesem

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
18. 04. 2009 ob 16:06

Ko bom že nekaj časa na portalu Pesem.si kot Leo Modrin (potem sem se premislil in prišel kot Metulj Dual), bom razkril vse svoje psevdonime in razloge, tako kot tebi tukaj, pa tudi Stojanu sem vse to napisal danes.

Resnica slej kot prej pride na dan, torej naj pride vsa resnica, predvsem pa to, da
nisem vsega počel zaradi sprevrženega uživaštva pod krinko maske psevdonima.

Zastavica

Odisej

Poslano:
18. 04. 2009 ob 17:10

Tukaj potrjujem, da sem jaz Metulj Dual

Zastavica

M

M

Poslano:
18. 04. 2009 ob 17:11

Tukaj potrjujem, da sem jaz Metulj Dual

Zastavica

Adelina

Poslano:
18. 04. 2009 ob 17:47

Tako je Yoda, kot praviš! Ni je čez iskreno, samokritično spoved, pozitivno vizualizacijo in medsebojno toleranco. To edino dviguje zavest človeštva. Dogme in prepovedi pa jo omejujejo in sprožajo vedno nova nasilja.

Hope
Upanje je večno in neuničljivo, kot ptič feniks, saj sama to dobro veš. Moraš vzeti v obzir, da Japonci itak običajno pretiravajo še malo bolj kot jaz in hahaha, sem prepričana, da tudi nikdar ni prepozno za kakšen ponovni obisk vrtca - za marsikoga, od časa do časa za vsakogar od nas.

Metulj Dual
Veliko uspeha v odkrivanju resnic in poln koš ljubezni in veselja!

lp
Adelina-Aby

Zastavica

Yoda

Poslano:
18. 04. 2009 ob 19:23

Dud(l)e!
That is some realy messed up shit!:)
Kakor koli glavno da se ustvarja!:)
Lp yoda

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
18. 04. 2009 ob 21:09

Adelina, Yoda, Medo, Metulj in vsi, ki vas rada berem,
zaradi možnosti verjetja in danosti osnove rojstva je,
da boj za danes in jutri JE. V smislu doseči in živeti.
Samo je pa že tudi čas da feniks se enkrat dvigne,
mogoče pa le...(jaz nisem hodila v vrtec, niti me ni pazil kdo in dedka nikoli nisem imela sploh živega). O tem zato ne morem pisat, ker ne vem kako to zgleda in kako se to čuti...
Lp,hope

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
18. 04. 2009 ob 21:15

Zelo zanimiva in pestra je tvoja zgoba, prav z napetostjo sem jo prebrala, priznam pa tudi, da nisem imela čistih pojmov z vsemi temi imeni, nekaj je bilo skupnega,a vedno drugačno ime. Torej te V Rašici spoznamo kot
Metulja Duala, veseli me, zdiš se mi zelo prijeten, odkrit (čeprav večkrat zakrit, he,he) in zanimiv. Medo pa je bil car! Lep večer in pozdrav Adisa

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
19. 04. 2009 ob 10:49

Vsem hvala za komentarje :) :) :)

Adisa, namesto Dual me lahko kličeš po domače Dule ,
lahko pa tudi tako kot je hudomušno napisal Yoda - Dude,
kar v Ameriki menda pomeni vse od "pain in the ass" do kolega,
sicer pa poglej video

http://www.youtube.com/watch?v=dyMSSe7cOvA

Zastavica

Yoda

Poslano:
19. 04. 2009 ob 15:48

Dude - stari, kolega, frajer to sem mel v mislih!

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
19. 04. 2009 ob 17:16

Hvala za podporo Dude Yoda !!! :) :) :)
s tvojo pomočjo bi lahko zmogel tudi tole

http://www.youtube.com/watch?v=lV-iP1jSMlI&fmt=18

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
19. 04. 2009 ob 17:17

tole je pa na željo ene kolegice iz Pesnik.net
http://www.ronnestam.com/2009/03/23/this-dude-knows-how-to-change/

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
19. 04. 2009 ob 21:06

A tele kolegice, Modrin???

http://www.pesnik.net/content/view/10246/44/#maxcomment10184

Le kdo (he, he, he...) bi si mislil, da se je "spremenila v tipa?
Kameleonsko?

Lidija


PS: če se na pesnik.net usajaš čez drek na portalu (oprostite izrazu, ampak to je pač dobesedno ...), se ti lahko zgodi, da te Admin ukine, oziroma onemogoči tvojo prijavo.

Kot se je zgodilo meni,

:)))
http://www.pesnik.net/content/view/10407/44/

Lidija

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
20. 04. 2009 ob 08:45

Ja, na te sem mislil, Lidija.

Jaz se nikakor ne čutim kot kameleon, ker sem sedaj odkril vse svoje nicke in podal razloge zakaj sem jih uporabljal. Kameleonska osebnost pa nikoli ne more ven iz svoje obrambne pozicije, ki je zelo transparentna, takoj vidna, vsak nick , ki ga uporabi je v direktni funkciji obrambe središčne osebe, v našem primeru kolegice K., OKTO in SHU sta zelo predvidlijiva.

Seveda je bilo pričakovati, da bosta K. in Mrlič sedaj začela pljuvati po Leo Modrinu na Pesnik.net, vendar sem dovolj samozavesten in ne bom odgovarjal na osnovnošolsko zezanje, jasno sem tam povedal, da me zanimajo samo sinhronicitete in o njih govore moje pesmi in pravljice.

Oba morata tudi vedeti, da ju imam rad kot človeka, Leo Modrin je vedno priznaval vrednost poezije kolegice K. in tudi Tetka ji je, zato se K. ni nikoli direktno spustila v konflikt z njo. Tetka je tudi govorila Lidiji naj vidi pri kolegici K. njeno bogastvo izvirnosti in inspiracije in se naj poskuša rešiti zapletanja v oblikovno plat poezije, ker to očitno nikamor ne vodi. Posledica Tetkinega delovanja je bila to, da se je konflikt prignal do vrhunca in potem nekako razrešil v smislu popuščanja Lidije, kar je izredno velik uspeh v osebnostnem razvoju, bravo Lidija !

Mrlič res potrebuje pozornost, ki jo je po vsej verjetnosti premalo dobival v krogu družine, to mu je tudi Tetka jasno povedala in se je spustila na njegov nivo, da jo je lahko razumel, dala mu je čutiti, da je v bistvu njegova dobra mama. Posledica tega je bilo, da jo je Mrlič prosil naj ga pusti pri miru, kar se je tudi zgodilo in dolgo ,dolgo je bil Mrlič pridkan in nekaj lepi pesmi napisal, za kar ga je tudi Tetka pohvalila. To, da Mrlič sedaj zopet »svinja« je direktna posledica pomanjkanja pozornosti, ko žali naše matere, to pomeni da projicira navzven svoj bes in razočaranje na svojo mamo, ki mu ni nudila dovolj ljubezni, obenem pa se ne more izviti iz primeža svoje disfunkcionalne družine.

Zastavica

 < 1 2 3 4 5 > 

Komentiranje je zaprto!