Razelektritev

Ubija te. Nasičenost ozračja. Takšna ... julijska. Vsem kačam vre strup v strupnikih. Sikanje para zgoščen migetljav zrak. Škorpijoni si prebadajo hrbte z repnimi ostmi. Vragi se umikajo v blagodejni hlad pekla. Ti bi se najraje pregriznil. Davil bi nekoga. Kogarkoli. A ti pravijo modrijani, ki jih nikoli ne manjka: skuliraj se - najdi si kakšno opravilo; delo sprošča. Jebeš ti delo, si misliš. Ti potrebuješ spremembo. To, kar čakaš že leta - razelektritev. Čakaš na trčenje dveh oblakov v katerih notranjosti se je ustvarila napetost 10.000.000 voltov, ki se bo ob trku sprostila, da se v njiju zabliska in da iz njiju izšvigajo strele, ki jih slepim naslika grom. Da se izdivja nevihta in se prevesi v osvežilni dež, po katerem pomirjen zaspiš. Objet s pernico oblakov. In veš, da je to to, da si na pravi poti.
Četudi brez dela, ki osvobaja in sprošča, tiste, ki ne poznajo oblakov in njihovih 10.000.000 voltov napetosti ter se bojijo groma, bliska in strele, ki bi jim utegnili pretresti njihovo namišljeno varnost, sožitje in gotovost bivanja.
Ti boš enostavno stopil v neznano. Kot Kristus; z vero upanjem in ljubeznijo v srcu. Vrgel se boš v podivjano nevihto, da bi postal razelektren in brez odvečnih bremen.

Tomaž Mahkovic

Komentiranje je zaprto!

Tomaž Mahkovic
Napisal/a: Tomaž Mahkovic

Pesmi

  • 26. 08. 2010 ob 20:36
  • Prebrano 601 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 347
  • Število ocen: 11

Zastavica