SPREMINJAMO

Spreminjamo imena, spreminjamo priimke, spreminjamo pričeske, spreminjamo barvo las, spreminjamo sebe, svojo zunanjo podobo. Tekamo za srečo, iščemo nove in boljše priložnosti, menjamo okolico, družbo, hobije in še marsikaj. Tekamo od vrat do vrat, lovimo proste minute in stalno hitimo, da ne bi česa zamudili. Naložimo si goro opravkov in v stalnem boju s časom celo pozabimo živeti. Partnerji nam postajajo tujci, ni več skupnih točk in rešitev najdemo v novi vezi, upajoč, da bo tokrat drugače, boljše, lepše, saj smo starejši in bolj zreli.

Je to res? Kaj mislite? Ne znam vam povedati, a ne bojte se, da ostanete brez odgovora. Dobili ga boste, ko ga boste najmanj pričakovali. Pokazal vam ga bo čas. Nisem vseved, a lahko vam povem, da edine prave spremembe so tiste znotraj, tiste, do katerih ste se dokopali sami, z željo, da se vam podobne stvari ne bodo več ponovile. Spremembe, ki prihajajo od znotraj, so tiste prave, so vaše.

 

Vprašajte svoje srce, kaj si želi, saj zagotovo ve. Počistite stare vzorce, veliko sedite sami v tišini, pogovorite se z ljudmi, ki so vam nekoč bili blizu in skupaj iščite rešitev. Ne skačite od vrat do vrat, ne skačite iz veze v vezo. Raje se ustavite, zadihajte s polnimi pljuči in si vzemite čas zase. Ustavite se, zadihajte s polnimi pljuči, počasi in previdno odprite vrata ter stopite ven, na svež zrak, stopite v naravo, stopite bližje sebi. In morda ravno vas na drugi strani vrat čaka nekaj, čemur se reče sreča. Morda. … Nikoli se ne ve.

 

 

INA TAR

igorj

Poslano:
06. 04. 2024 ob 14:55

Ko se odločiš poiskati nekoga, da ti spremeni življenje, poglej v ogledalo.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

INA TAR
Napisal/a: INA TAR

Pesmi

  • 05. 04. 2024 ob 22:12
  • Prebrano 141 krat

Uredniško pregledano.

Zastavica