SORODNA DUŠA

Vem, da si tukaj, z menoj, da nisem več sama, čeprav te ne poznam. V meni je močan občutek, da sem v partnerski vezi, saj me prežema hvaležnost in zlitje Enosti. Loči naju le nekaj vrat, od katerih je večina že na stežaj odprtih, saj se je pred kratkim našel ključ, ki odpira še zadnjo, zelo zarjavelo ključavnico. Zdaj je treba zgolj to, da se dotakneš kljuke, odpreš vrata in vstopiš. Stojim na drugi strani enih od premnogih odklenjenih, a zgolj priprtih vrat in čakam. Čakam, da vstopiš, da te pozdravim in da se znajdem v tvojem objemu.

Koliko let in koliko življenj že čakam na ta trenutek? Koliko nestrpnosti in pričakovanj, noči brez spanca in razočaranj je bilo potrebno, da se bova zopet našla? Koliko? Ne vem. Lahko bi jih preštevala z milijoni let ali delčki sekunde, saj sem že zdavnaj izgubila občutek za čas.

Za tvoj prihod sem izvedela pred dobrim desetletjem, ko sem bila prepričana, da si že nekaj let tukaj, da te že dolgo poznam, a sem se močno zmotila. Danes vem le to, da stojiš na drugi strani priprtih vrat, da si dosti mlajši od mene in da je le vprašanje časa, kdaj se pojaviš pred menoj. Globoko v sebi vem, da se bova brez težav našla, čeprav niti ne vem, kako se bova spoznala. Ne vem, kdo si, kaj počneš, ne vem, kako ti je ime, a to sploh ni važno. Vem le to, da te želim spoznati, spoštovati, sprejeti in prijetne trenutke v dvoje preživeti. In v kolikor boš za to tudi ti, sva lahko skupaj, zaljubljena in srečna do konca svojih dni.

 

INA TAR

Komentiranje je zaprto!

INA TAR
Napisal/a: INA TAR

Pesmi

  • 30. 01. 2024 ob 19:56
  • Prebrano 118 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 25
  • Število ocen: 2

Zastavica