ZVEZDNA NOČ

Vroča poletna noč, polna zvez in z ravno prav mesečine. Kaj ko bi tokrat spala zunaj, zlita z naravo in tišino ter ob prebujanju ptic in prvih sončnih žarkov dočakala nov dan? Prinesem ležalke in rjuhe ter nama pripravim ležišče. Da bo spanec čim bolj miren in brezskrben, brez mravelj in mrčesa, postavim blazine čisto blizu, drugo ob drugo. Hm, to bo pa zabavna noč, me prešine, saj si nisva tako domača, da bi bila vajena take bližine.

Zvezde in poletna noč tako močno vabijo, da se ne morem upreti in zatrdno se odločim, da ostanem zunaj, ob tebi, pod zvezdami. Čudno je z ramo ob rami ob nekomu, s katerim nisi vajen take bližine, skupaj ležati, a še težje je tako zaspati. Kako si odrasli kompliciramo življenje in s čim vse zaposlujemo naš um? Še v vrtcih so uvedli »pižama party«, mi odrasli pa smo polni vprašajev, predsodkov in dilem. Čemu le? Kot da ne gre samo za eno novo izkušnjo, stik z naravo in svojevrstno pustolovščino. Leživa na hrbtu in zreva v nebo. Seznanjaš me z zvezdami, ozvezdji in me popelješ v še en, meni popolnoma tuj in neznan svet.

Vročina popušča, pogovor skoraj zamolkne. Zaspiva pod zvezdami, v temni noči, ob zvokih narave. Sredi noči se nenadoma prebudiva, dvigneva glavo in v čisto temo zazreva. Okoli naju je čisto trdna tema, polna skrivnostnih šumov in zvokov v neposredni bližini, samo opazujeva in sva kot dva kipa v čisti tišini. Ni naju strah, a vseeno čutiva nek nemir, saj je nekdo vstopil v ta miren kvartir. Zasliši se tek, zvok štirih nog in oddahneva si, saj veva, da je le srna. Še nekaj časa slediva zvokom narave, a kmalu potoniva nazaj, v trden spanec.

Zbudiva se vsa polomljena od ležanja na trdnih tleh, popraskana od premnogih pikov in ugrizov, a hkrati bogatejša za še eno izkušnjo.

Jutri bom lahko pod zvezdami spala sama, saj jih nekaj že poznam. In če me bo srna ali katera druga žival obiskala tudi ne bo tak baubau – mi bo dosti lažje, saj si eno noč ob meni pod zvezdami spal.

 

 

INA TAR

Komentiranje je zaprto!

INA TAR
Napisal/a: INA TAR

Pesmi

  • 28. 12. 2023 ob 21:55
  • Prebrano 124 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 36.5
  • Število ocen: 1

Zastavica