ZRCALO

Gola in bosa, kot sem prišla na svet, le z veliko več las stojim pred zrcalom. Zrem v svojo podobo, v svoje telo in občudujem to skladnost, skladnost telesa in duha. Kot kipar se dotaknem gole kože in preverjam trdnost materiala. Drsim po gladki koži, sledim liniji telesa in prvič v življenju se zavedam svoje lepote.

Iz police vzamem masažno olje in ga z nežnimi, harmoničnimi gibi začnem nanašati na telo. Dvignem nogo, da lažje dosežem gleženj in začnem masirati. Potujem po nogi navzgor, čez meča do kolen in stegen in počasi, nežno in potrpežljivo nanašam masažno olje, najprej na eno in nato na drugo nogo. Tako kot ti, tudi sama obožujem to mehko in gladko kožo, ki kar kliče po dotiku in vedno bolj mi je jasno, zakaj se ji je tako težko upreti.

Pridem do linije pasu, bokov, kolkov in medenice ter začetka hrbtenice. Z urno kretnjo spnem lase, da jih ne bi namastila in nadaljujem pot navzgor, čez trebuh, prsni koš navzgor, preko križa do lopatic in ramen. Nadaljujem po eni, nato po drugi roki in posebno pozornost namenim še prstom. Ponovno se z rokami spustim do nog in še enkrat zmasiram že vse naoljene dele. Kako prijeten občutek, ko koža postaja vedno bolj mehka in sijoča. Ni čudno, da ljudje preživijo toliko ur v masažnih salonih in da se vedno najde kdo, ki nastavil svoje telo za gladenje, gnetenje, masažo.

Umijem roke in pogladim obraz. Nanesem čistilno mleko, tonik, serum in kremo. Včasih je bila dovolj voda, pa še s tisto nisem ravno razsipavala. Tokrat pa si resnično vzamem čas zase in z nežnimi, potrpežljivimi gibi nanašam vse sestavine, ki naj bi vsaj malo nahranile mojo večno izsušeno kožo. Na lase dodam nekaj arganovega olja za večjo vlažnost ter s prsti potegnem čez razmršene, pravkar umite lase. Pogledam se v zrcalo in prav zadovoljna sem s svojo podobo, čeprav še nisem začela z ličenjem – opravilom, ki naj bi polepšalo vsako žensko in ji dodalo še kanček samozavesti.

Vzamem mascaro, jo nanesem na trepalnice, dodam še malo senčila. Z iskricami v očeh vzamem v roke nov komplet spodnjega perila, prešine me misel, kako sem ga izbrala in kupila. Na poti do doma sem mimo izložb hodila in v eni od njih zagledala čudovit komplet perila. Enkratna kombinacija barv, vzorcev in materiala je ravno tisto, kar sem si želela, a niti nisem iskala. Diskretno, elegantno, zapeljivo, ženstveno, udobno in hkrati igrivo. Že ko se oblačim, se počutim drugačno, zapeljivo, sexy, izredno privlačno. Oblečem še majico in krilo, nanesem šminko in bleščeči gloss, pošljem poljub svoji podobi v zrcalu in si zašepnem »pridem kmalu«. Izberem še verižico in na vrat nanesem nekaj kapljic najljubšega parfuma in že sem nared za vstop v zabavni svet.

 

INA TAR

Komentiranje je zaprto!

INA TAR
Napisal/a: INA TAR

Pesmi

  • 19. 12. 2023 ob 20:53
  • Prebrano 126 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 89.5
  • Število ocen: 3

Zastavica