HAIKU (brezovo listje)

brezovo listje 

na sneženi podlagi -

toplina v mrazu

nada pecavar

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
07. 12. 2023 ob 11:04

Odlična slika, nato: ampak, ker sem se ob zadnjem verzu vprašal zakaj ognjeni, ker bi ognjen deloval močneje. Potem pa še vprašanje zakaj tepih, ki ni ravno izborna beseda za ta haiku. Ni dobro, da se ob sliki porajajo taka vprašanja in nato misli, da sta bili besedi izbrani zaradi števila zlogov.

Zastavica

nada pecavar

Poslano:
08. 12. 2023 ob 09:28

Pri haikuju vedno občuteno skušam spraviti v prepisano število zlogov - da pa to deluje neprisiljeno, je pa izziv. Pri pridevnikih mi ni čisto jasno, kdaj je pravilno ognjen in kdaj ognjeni in tudi ne čutim razlike med njima, kot jo ti občutiš.

Opaženo je bilo res - da obstaneš in občuduješ. Barve listja na asfaltu ali zemlji nikoli tako ne zaživijo, po drugi strani listje ni bilo po kupčkih, ampak kot da ga bi jih nekdo polagal gor, tako da je tudi belina prišla do izraza

Za ta zadnji verz sem imela cel kup različic (kot ponavadi in večkrat res ne vem, ali je izbran najboljši) - če jih nekaj naštejem: harmonija  vzorca, toplina v mrazu, razkošen kontrast, brezčasen sijaj, zaustavljen dih, zalepljen pogled...

Haiku mi je vedno izziv - pri pisanju in branju - včasih, ko preberem kakšnega na portalu, se meni zdi, da sploh ni haiku, pa je potem podčrtan.

Hvala za tvoj odziv, pozdrave Nada

Zastavica

Milan Žniderič - Jošt Š.

urednik

Poslano:
08. 12. 2023 ob 17:49

:) 

Če bi želela ohraniti ogenj, potem bi bil lahko tudi: ognjena trata, ognjen mozaik, ples žerjavice, ... Med tvojimi predlogi, pa se sta tudi toplina v mrazu in razkošen kontrast sliki, ki ju lahko vidimo. 

Lp! Milan Ž.

Zastavica

nada pecavar

Poslano:
08. 12. 2023 ob 18:41

Sem spremenila v toplino, hvala za odgovor, pozdrave Nada

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

nada pecavar
Napisal/a: nada pecavar

Pesmi

  • 07. 12. 2023 ob 09:38
  • Prebrano 134 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 62.96
  • Število ocen: 2

Zastavica