pogreb

prašički so zbežali v noč 

in zemlja z njimi 

v trebuh teme 

hotel sem biti sam 

daleč od vpitja in prerivanja 

čudim se 

nihče ne pokoplje 

mojega trupla 

pogrebca 

z istega kupa pobirata kamenje 

in se obmetavata z njim 

kamnoseka sem prosil 

naj prihrani prostor za moje ime 

zdaj mi je vseeno

 

 

miko

Svit

Poslano:
17. 01. 2023 ob 09:24

Tole me spomni na sanje. Ko človek umre je točno tam, najbrž gleda svoje negibno telo in si misli, da pač sanja. Zato meditiram, da vadim prisotno zavest, kajti mnogi umrli ne vedo, da so zapustili telo. Če primerjam svoja sanjska opažanja lahko rečem, da moja zavest ni prav visoka, a vendar zaznavam napredek. Zato lahko rečem: "Mrtvi živijo, živi umro."

Zastavica

miko

Poslano:
17. 01. 2023 ob 10:15

ja. nekako tako je rekel tudi heraklit. strah se mi zdi velika ovira  na poti do spoznanja. končne resničnosti verjetno ne moremo imenovati, ker jo lahko zazna, spozna tudi otrok, ki za besedo bog še slišal ni. takoj, ko nekaj imenujemo, zapademo v dualizem. bog-svet, duh-materija, življenje-smrt, itn. toda nekdo nam umre in izgubo čutimo. razum pa ni več sposoben najti odgovora na vsa vprašanja, ki so se postavila. 

čeprav je vse vesolje že bilo v nas, si ne znamo odgovoriti na vprašanje, kje je ta, ki ga pogrešamo, in prične se neskončno iskanje. 

tudi navezanost je velika ovira, in, končno , če nekoga res tako ljubimo, zakaj nam je tako tuj izraz, da živi v nas, čeprav je bil, je in bo , nekdo drug. mogoče bi temu res lahko rekli zožana zavest, mogoče pa bi nas na koncu res bilo preveč za en jaz in si pomagamo z besedo bog.

vse dobro svit, če me srečaš kje tam, me prosim ne budi. zelo rad namreč spim.

lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

miko
Napisal/a: miko

Pesmi

  • 17. 01. 2023 ob 04:11
  • Prebrano 244 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 10
  • Število ocen: 2

Zastavica