Čeprav je Jožefa še živa
ne vemo točno zakaj
po kakšnem instinktu
niti ne vemo kaj bi o tem rekel
Claude Levi-Strauss
ki si je svojo teorijo
zamislil kot simfonijo
zakaj je tako pomešala
presno in pečeno
divjost in kulturo
da je nekega dne svojo gazdarico
povabila na krvavice
ki niso bile nič drugega
kot Jožefin drek
na ta dan izrazito lepo oblikovana
putrasta klobasa
kot bi se izrazil Heinrich Boell
ki jo je Jožefa posrala
na peki papir
ki ga je položila v pekač
mu dodala riž ješpren majaron
sol poper in čebulo in nekaj
nageljnovih žbic
Vse to je spekla v pečici
na 180 stopinj Celzija
Gazdarica je zadovoljno mljackala
in govorila nekaj o tem
da bo morda dovolila
moške obiske
pri denarju pa da ne popušča
da stanarino mora povišati
ker je velika draginja
Kakorkoli
Jožefa je zapustila hišo
in si našla drugo stanovanje
blizu tovarne v kateri je garala
za krvavice ki si jih je tako redko
lahko privoščila
To mi je pa vzelo sapo!!
Revščina je huda in poraja hude misli. In pesnik zna napisati še hujše kot je v resnici, da bi bilo sporočilo opaženo.
Ta pesem bo gotovo opažena!!
Tudi meni je vzelo sapo. Klobasa, ki je nastala iz sestavin spominja na straniščno snov.
Mogoče sem izgubila posluh za besedičenje vse vprek.
In ni prvič.
Mogoče bi raje napisal pesem?
Pohandrek. Glede na to kakšno hrano in s čim vse naphano, da bi bila lepa, dolgoživa in okusna nam ponujajo marketi, ni čudno da mnogi izgubljajo spomin, ne da bi vedeli za vzrok...Hudo.
Hvala, Nada, Svit, lepo si zapel, trepetlika, preskoči to, bom poskusil napisati pesem, ki ti bo po godu.
Lp, m
Ha ha , je smesno in zalostno in zelo dobra poezija!Lp .
Ne seri cane, saj sma na ti. Če crkne ptič, se tebi ne zgodi nič. To je ptič.
Komentiranje je zaprto!
Napisal/a: miko
Uredniško pregledano.
Ocenjevanje je zaključeno!