Alternativa

Za priboljšek
si
ogrejem
premražena palca rok
in
z
njima
pokraspam spodletelosti.

 

Okrasim sivi beton,
da
zadišijo skorje tudi njemu
ko

se
bela nitka od mandarine zagozdi okoli vratú
in
tako precej dobro nadomesti
šal,
kuhano vino

in

kostanj.

 

Jernej Jager

Nada

Poslano:
21. 12. 2021 ob 17:12

Nič ne razumem, a mi je všeč "popraskati spodletelosti".

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
21. 12. 2021 ob 18:09
Spremenjeno:
21. 12. 2021 ob 18:15

Nada... 

Laganje in zavajanje ne moreta prinesti ničesar dobrega. Vsi bodo za storjeno odgovarjali, vprašanje je le kdaj. Karma ne spusti in ne spregleda nikogar. O tej spodletelosti je govora. 

Gre za preslikavo stvarnosti - tukaj in sedaj. Sprehod po prazničnih trgih, ko v roki držiš mandarino in si jo spotoma lupiš, ker nekaj mara pričarati ta decemberski čas. Kuhano vino ni dovoljeno prodajati. Veliko rajši od kostanja v decembru pa imamo radi mandarine, ki  na nek način - vsaj po okusu in vonju spominjajo na čas praznikov. Grozlivo se mi zdi dejstvo, kako zelo hitro in učinkovito se ljudje navadimo / navadijo na nove okoliščine - kako prekleto hitro se prilagodijo / prilagodimo, jih ponotranijo / ponotranimo. Ljudje ne opazimo / opazijo razlik - dejansko nikoli. Kot da se  ti dve leti  Corone nikoli nista končali. 2020 in 2021 je dejansko eno samo  leto. Mandarine pa so realno kul nadomestek,  ter protiutež, vsemu tistemu, kar je še v današnjem svetu dovoljeno, in kar še ni zajeto v odlokih ter uredbah. 

Upam, da sem razumljiv! Hvala na odzivu! Lep večer želim in pojej danes kakšno belo nitko od mandarine - tako zelo prija.  J

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 20. 12. 2021 ob 22:00
  • Prebrano 280 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 6.04
  • Število ocen: 1

Zastavica