Velikonočnice in vúzem

Oče je na lastne oči prepričan, da vidi zlo - hujše od pokola druge svetovne vojne.

 

  • Suho mèso,
  • testisi,
  • hren,
  • krona

 

krik maloùmnosti in odmik EQ količnika.

 

Žegen se zgodi za farso, za blef, za imiđ, za otroke, ki verujejo v pravljice o pokóri - in za tiste, kateri pogumno spovedó grehe pedofilom.

 

Odpiram jo vase. Postavim jo za govornico pred oltar. Vonjam stavčne člene Nove zaveze - zavračam - stokrat zavračam!

 

Ko je vstal od mrtvih je na Zemlji zmanjkalo elektrike. Tistega večera sem organiziral čago. Bila je fešta do jutra. Ob jedači je izhlapevalo alkoholno vrenje - in slučajno sem ravno tisto noč oplodil Odrešenika. Trenutek se je prelival v majolke in ples je osvobajal razgreta telesa. Smo zadnja vrsta v evoluciji človeških stvorov, ki ga ponižno hvalímo, in ga bedno častímo.

 

  • Seks,
  • droge,
  • ducat prostitutk

in

  • Velikonočni zajček

so naša uteha.

 

Kurbe se gonijo okoli - in čakajo odmerke Metadona - in čakajo vbrizgano ljubezen. In čakajo semensko tekočino. In čakajo erekcijo penisa in željne so fafanja.

 

Drugo leto se bom v popolnosti podredil hudiču in ga opeval v popevki, ki bo predvajana enkrat tedensko na Valu 202. Njeno zrcalo ne uprizarja podobic človeške sreče - in nikakor ne gre za monodramo prstnih odtisov na razpokanem pódiju.

 

Tretji od sedmih zakramentov je simulacija. In predsednik mi bo podaril jablano navdihov - in z njo me bo napotil v rajski vrt - gledat norčevanje iz ljudi, posmeh obolelim in praznik.

Jernej Jager

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
07. 04. 2021 ob 18:32

zlo - hujŠE  ( ne hujšo! ;)


škrat?


Drugače se pa tole zdi odlična družbena kritika, ki izpostavlja naivnost, nemoč in prazno upanje ...


Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
07. 04. 2021 ob 18:54
Spremenjeno:
07. 04. 2021 ob 18:56

Lidija! Hvala za opaženo napako. Tiskarski škrat ja ^^ 


Hvala na besedi! Komentar podčrtam -  in dodajam, da je vredno resno razmisli o smotru praznovanja verskih praznikov. Praznik po mojem mnenju predstavlja skupno slavje ter praznovanje družbe in posamezne države. Vera pa je ali pa je ni. Praznik je stvar skupnih intersov. Zakaj imamo cerkvene praznike državnega pomena, ki so dneva prosti ne razumem? Ne vidim potrebe. Težko je prepričati ateiste v nek "čudež", ki se je mogoče zgodil - ali pa tudi ne. Smo videli Marijo, ki so jo vnebovzeli, ali pa Jezusa, ki je vstal od mrtvih ? Jaz ne :) Kaj torej praznujemo ? Lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 04. 04. 2021 ob 08:04
  • Prebrano 133 krat

Uredniško pregledano.

Zastavica