Vstajênje

Pod osebnostjo začutim šopek zanimivih dotikov in dihanje. Koraki so na mestu. Nekdo mi poljublja noge in me nemó opazuje v ogledalu valov. Sfrezana so stebla narcis in iz pecljev se vijejo spletene pletenice. Oči so v plamenih neutipljive

 

Večerna vaja pri boginji Eastri se zgodi za plodnost. Gruda je mrzla. Semé je zametek nečesa novega. Zajci skakljajo z jajci saj Bog razume naše muhe, ki se pasejo na čokoladnih steroidih. Čokolada je spremenila karakter, zgornja ustnica je grenkobna, ostanek sline na konici jezika je zdrobil vestì - in jaz sem vstal iz kamnite grobnice.

 

vuzém

vuzém

vuzém

vuzém

 

Zidôvje poka - se ruši. Besede so ostro strupeno trnje, in dlani so okrvavljene. Moja ljubezen je grdo iznakažena ter zavita v mrtvaški prt.

 

diši

diši

diši

diši

 

Nebésa imajo škrlatno kosilo in pok možnajèv je predjed. Zgodil se je ta drzen trenutek percepcije solzènja - in kačje gnezdišče ob mačjem pogledu apostolov je pobožalo zaležano kaménje.

Jernej Jager

Svit

Poslano:
28. 03. 2021 ob 08:18

 in kačje gnezdišče ob mačjem pogledu apostolov je pobožalo zaležano kaménje.

Vstajenje: največji praznik vodnarjeve dobe.



Čestitke

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
28. 03. 2021 ob 11:34

Šege in ljudski običaji da, praznik po mojem mnenju to ni. Ker ne morem praznovati nečèsa, kar se je mogoče zgodilo, pa še nevem čisto, če se je dejansko udejanilo. Slišali smo pri mašniku. Mit, povest, bajka, novela. Praznik pa zagotovo to ni. Praznik je rojstvo, je obletnica ne pa vstajênje od mrtvih.  Vstati od mrličev in iti kam ? V nebo? Zakaj ne ponovno na Zemljo med nas  še živeče ? Kaj pa če je šel v pekel?  HVALA na komentarju. Lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 28. 03. 2021 ob 07:45
  • Prebrano 401 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 138.38
  • Število ocen: 5

Zastavica