Stoletje C

 Včasih je ozračje gostejši sunek cikona. In meteorji plujejo z lepoto mehkobnega vetr'ca, ki ziblajoče niha gugalnik ivja. Odprla so se vrata - in prepih Arktika iz olesenelih stebličev odpihne posuške cvetov. Slečeno ogrodje rastja vodi na konec ulice, kjer so hiše - bele kape na zalivu. Zlomljena ledena plošča, bo naše grobišče.

 

Postajamo družba neotesancev, neverjetnih pijancev in boemov. Preveč je izrečenih besed in duše ljudi so trde platnice knjig. Pozitiva je iz mode. Ozračje je zastrupljeno z gnilobo individualnih konceptov. Železna telesa v verige oklenjajo pekočo vest.

 

Zapiram oči. Prazno je srce. Minljivost trka, kliče, vabi. Moje slovo pride jutri. Glas ravno prav preseneti in se zasidra v uho. Usta si zlepim s cementom. Zlorabim pravico do vdiha - izdih sprocesiram skozi škrge. Ljubezen do sebe izsesam. Sem prazen prostor. Zapiram se v izrabljene školjke. Sem demagog, pripravljen na stoletje C.

 

Medijska prenasičenost je odgovorna za prekomerne odmerke narcisizma. Ustvarjajo se revolucionarni pogoji - in na Italjanski Kancóni slavi metroseksualni rock. Nova erá, novi odtisi, novi čas oblečen v pluralnost.

Jernej Jager

Ana Porenta

urednica

Poslano:
14. 03. 2021 ob 10:19

Zanimiva pesem, zanimivo stoletje z zanimivimi naravno / družbenimi prikazi ... čestitke,

lp, Ana

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
14. 03. 2021 ob 20:27

Ana! Hvala za dober komentar in hvala za črtico =)* Imej lep večer! Lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 12. 03. 2021 ob 07:32
  • Prebrano 392 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 152.2
  • Število ocen: 6

Zastavica