Način

 Igra žuželk na vodni gladini in rahločutna napetost Sredozemskega morja. Duhovna navzočnost v stvarnosti in naša eksistenčnost, dobivata grenák okus - iz ustnih kotičkov se kotali gnojni izcedek.

 

Dejanja povelnika dajejo slab obét naslednjim rodovnikom. In način kako razpreti usta je primaren.

 

Bere se apokalipsa. V trenutnih razmerah, ko se iskreno vprašanje lovi v pazdúšni kotanjí dlake, in je svetovni nâdzor jasna dekadenca, se zgodi še odklon estetike razuma in muzikologija pripravlja lasten koncept kulturno umetniške svobodne presoje. Zvabiti hudiča iz globokih udov trzalice in ihtenje električne violine, ko glas glasilk se stisne v kanalnem loku nazofaringsa. Notni zapis požirajo oči. Robati rob jezika obdaja sladko pekoča vest in pobočja dolin bivališč razdejanjajo hudourniki.

 

Cedijo se medeni medenjaki in propolis zapeče po naivni sluznici. Hitrostno hitim in matični mleček mi zvesto sledi. Dvigujem si odpornosti moč, potem pohabim desno roko. Odsekam si jo - v znak sočustvovanja. Bolečina moja je kakovosten znak naše eksistence.

 

Gostilne, bari in bèznice... odprto zgolj za Prvoredne izvoljence ljudstva. Brez njih bi bilo stanje alarmanto, sedaj pa je čas za kontrukivne interpelacije. In pravijo, da sonce ne mara besed, in da verjame, v svet, ki ga ni ? V stanju čakanja si na prsá posadí marelični namaz. Je pač drugačno od vseh drugih, (ki iščejo eno misel v gozdu in je njihov način načelno deformiran). Zmeraj mu je bil bolj pri srcu vesel, poln zanosa ter intuziazma - vzneseni dur, kot pa otožen mračen in togó postavljen mol. Simfoniki vadijo melodiko, ki bo kmalu ozrla luč sveta. Dirigentska paličica bojkotira proslave dan in kulturna sfera je v pripravi shoda za kulturno enakopravnost. Spet drugi bi radi oklestili temelje državnosti in oskubili jabane objektivne podobe medijskega poročanja.

 

Način na kakšen način držiš nalivnik je pomemben. In je odločitev o načinu filtriranja novičnikov blazno resno delo, ki zajame vse anatomske sisteme, in prebavni trakt bljuva kose lažnih vesti. In je način kako prižgeš televizor pomemben. Pozabimo pa na druge načine, da ni način imeti zgolj eno stanje obolelosti, enoglasno petje, enoumje. Solistika in nastop v parih je glas karakterja pokončne podobe narodne zavedanosti.

 

Vulkanski izlivki dobijo oči človeških prednikov. Podaljšek sveta je retorika misli ujeta na sukanec.

 

Način ? Kdaj, kako, zakaj ? Način začetka in konca, ko zgodovina je imela vedno dva konca, dva ciljá, dve potí, dve smerí. In je pomembno ločiti in posušiti bale senà in vonj pokošenih trat zvabi nasmeh in padam v globel, in roka je odsekana. In način reza rane je osvobodil mrtve vagabunde in primarno določim, ter na skrajni zgornji del prvega šiva postavim ločilo.

Jernej Jager

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 11. 02. 2021 ob 04:45
  • Prebrano 348 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 47.8
  • Število ocen: 1

Zastavica