MMXXII

  • Mercy se je marca MMXVII rodila na krovu reševalne ladje L'Aquarius, le nekaj ur potem, ko so člani humanitarne organizacije SOS Méditerranée z vode rešili več kot devedsto beguncev. Med njimi je bila tudi njena mati Taiw Yussif, ki se je iz Nigerije prek severne Afrike podala na nevarno in tvegano pot proti Evropi.

 

Zjutraj sem videti, kot prikazna fotografija na osebnem dokumentu. Žile eksplodirajo in se napolnijo z občutki lahkotnega koraka v nov dan, brez make up - a. Korak je lahák, in mi zdrsne pod granulami múlja. Udarim se na besedo. Jočem, ker sem obljubil, da več ne bom.

 

Kam danes potujejo begunci?

Žarečo cvetje turšega maka. Nasad šopkov. Poletje prespijo, zimo tudi. Na pot krenejo ko listje trohni. Rad bi jim sledil, bil rad bi njihova markacija.

 

Kam danes, da nas razpara nebo ?

 

  • Mercy,kije medtem postala sinonim vzdržljivosti ter vere  v  boljšo prihodnost skupaj z materjo živi v begunskem taborišču na Siciliji. 

 

Besedilo, angleška transformacija. Še je viden obris dvignjenih rok v občinstvu.

 

Veljavnost protokola od MCMXCIII do MMXXII.

Jernej Jager

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
10. 02. 2021 ob 11:17

altruističen odsev krute stvarnosti. 

Misliti nam da o tem, zakaj samo gledamo ...

 lp, lIdija

Zastavica

Jernej Jager

Poslano:
10. 02. 2021 ob 14:27

Najlepša ter globoka zahvala uredniškemu zboru za podeljeni naziv Podčrtanke! Zelo sem vesel in iskreno počaščen, gre za res lepo popotnico, pri mojem nadaljnem pesniško - umetniškemu ustvarjanju. Da sem opažen, da sem slišan, da sem bran in nagrajen poboža dušo in srce. Hvala ! 


Begunska kriza je nastavila Evropski civilizaciji družbeno - kritično ter humanitarno ogledalo. "Na krovu torej nismo vsi". Ravnanje sveta do problematike, ko pred vhodnimi vrati v "obljubljeno deželo" plava na tisoče mrtvih trupelj je sedaj potisnjeno ponovno na stranski tir. Ni enotnih mehsnizmov, stegnjena roka Evrope ni, in ne bo dovolj. Postavljanje žičnatih ograj in gradnja zidakov je pasé, ki spada v neke druge čase, ki spada v neko drugo okolje. Potrebno bo situacijo začeti celosno reševati ter jo naslavljati na njenem primarnem izvoru daleč stran od mej Evrope. Vprašanje je samo, ali obstaja iskren namen ter interes za rešitev ? Hvala še enkrat. LP Jernej Jager 

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 07. 02. 2021 ob 07:33
  • Prebrano 436 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 46.42
  • Število ocen: 3

Zastavica