Kultura

Svečan, Sečan, Vesnar.

 

In prav je da dojamemo, da se je začel mesec, ko iz obrazov bakra visé serozna tekočinica in oklepa oprijete stebriče uličnih eksponatov.

 

Februarska revolucija na pohodu. Sektor kritične infrastrukture...

Bolano, neumno, sprevrženo, protest za odprtje šol otroke izkorišča v politične namene? Za otroke gre ? Ko ima ministrica za izobraževanje kronično obrabo vratovine ter pripadajočih vretenc zaradi vestnega kimanja. Nihalo zanihá - avtomatični mehanizem, in potem celotna železna konstrukcija infrastrukture od regidnosti, obvisi zgolj na tanki niti od pajčolana na Golteh. Vlečna zajla se trga. Para se ! Trga se, kot punčka iz cunj ! Za 20 € jajčka na Kaninu pade v brezno. Loči se beljak od rumenjaka. Upravno dovoljenje za obratovanje naprave je pridobljeno, tehnična brezhibnost je dokazano padla v prepad.

 

In sedaj

 

Tu je drugi mesec leta. Nacionalni izbori za popevkarstvo Evrope, dela Azije ter Avstralije se bodo zgostili v sneženo podobo. Francoski šanson se vrača ! Veselje je tu ! Hvala Patricia Kaas za izpadni korak v črnini kratke obleke v Moskvi leta 2009.

 

A je naš dr. Simoniti že odstopil iz mesta kulturnega šefa ? Radoveden sem ? Je že šel domov ? Je že doma ? Ne da se mu več ?

 

V karanteni se zavemo pomena slovenskega filma, ko minister za kulturo blokira finančna sredstva skladu za filmsko produkcijo, in je kulturna politika ena od primarnih stebrov državotvornosti?

 

Je dr. Simoniti bolniško odsoten, ker se mu ne da več zvesto kimati poglavarju ? Je doma ? Pripet na aparart Zoom-a?

 

Kultura na daljavo, v roki pa flaškon Black Sun Puschkina 1 L.

 

Zdravstveno stroko je nastavil poglavar sam ja... Tako, ki trobi v njegov rog, in mu zvesto sledi. Strokovni ukrepi ? NE ! Politični pritiski na ljudstvo !

 

Aplavz, še večji aplavz, saj vse premalo cenimo pretekle izbore, glasbo in tekmovalce, ki so ustvarili številne hite.

 

Začnimo znova... Naj bo uspešno! #EMA

Jernej Jager

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 02. 02. 2021 ob 07:20
  • Prebrano 361 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 22.2
  • Število ocen: 1

Zastavica