Padavica

Padavica ?

 

NE,

padavine?

NE !

Sneg! 

 

NE!

 

P A D A V I C A,

ko je tu božjast. Stanje živčnega napada, nezavest in počrnijo oblaki najinega neba. Potemnijo glivice na trdoti kopit Pegazovih kopitnikov. Nohtni zarastki se sločijo navzven, ter se povračajo v objem domače pečnate zidanice. Trdno skalovje parklev je polomilo ščipalnik.

 

Bi igrali karte ? Tiste,v katerih je Dama : DAMA, Kralj brez kraljevine pa GOSPA? Črni Peter je vsa percepcija poznatega sveta, ki jo obvadujem, in ji uspešno sledim.

 

PADAVICA!

 

Kot Romski Kurban, krvna žrtev kartanja ob kozarcu rujih besednjakov. Kopitarna se vrača v Deželo, pot njihova se je vrtinčila v spirali, kot cigaretno dimjê, ko šepeče tišine glas. Vestniki žalujočih svojcev. Spirajo si svoje kisle deževne kapnike, v rokah držijo podobice njihovih mrtvih sanovnikovih duš. Gobcanje onih in teh, kar po čez. In spet se povrača v že povrnjeno oblikovno strukturno obličje sveti Kurban Islamski. Svinjski parkelci, kot nogice v ogabni svinski juhici za večerjo. Rastlinski poganki potemnijo, zlomijo si vratove in zgnijejo v posodju. Padavica krempljačev pa še kar rastoče poganja. Vrženi bumerangi se vrnejo nazaj, me lovijo in...

 

V stanju padavice slonjé zarivcam sredi trgovskega centra, in vsa okolica ljudi nosi na obraznikih nagobčnike z železnimi mrežastimi rešetkami. Plačati moram kazen ? Se ne zavedam okolice, ter njene nevarne igre ? Neham se smejati, ker je stanje resno. Poslušam francoski šanson, imam interno zabavo. Imam epilepsijo, sredi trgovskega centra. Ne uporabljam maske.

TR - TR - TR!

 

Upam na zmago - Voilá !

Jernej Jager

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 01. 02. 2021 ob 06:17
  • Prebrano 330 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 13
  • Število ocen: 1

Zastavica