Listopad 1916 - arhitekturni biro Bevk Perović : Zgodba o abstraktni umetnosti v razmerju 1 : 2864

Listopad 1916

Zgodovina je arhivirala zapisek o Logu pod Mangartom.

Bevk - Perović

 

Porozna tla. Čezenj proniclja osvežujoča svetilnost zimskega solsticija. Mokri travnik, na njem so se izgubile dekliške oči Telo oddeto v umetno krzno. Ne problematiziram. Nikoli zares nisem problematiziral.

Pridem do tebe brez prepustnice.

 

Mokra Meta ! Brstela si od začetka junija do sredine oktobra. Sedaj pripravljena kot začimbnica. Suha ali mokra. Primerna za uživanje.

 

Popolna zame.

Tukaj, zame !

Samo, zame!

 

 

Misli mi bežijo tja - k tebi na travnik. Opisal te bi kot podobo sodobne abstraktne umetnosti. Plečnikovo odličje.

 

Mlečni proizvod prelivam v tukizno zelen lonček tovarnice "EMO Celje" - za naju oba. Zgodi se nenaden pljust, kot bi šlo za spermalni izliv mojih semenčec. Laktozni produkt kane na tvoj bel krzeni plač.

 

Kot žvečilko prežvekujem desni spodni kot, dobro prekrvavljene ustnice. Spodnja čeljustnica se ob tem rahlo pomakne naprej. Pricurlja kapljica svinjske krvi. Sežem po desnem žepu tvojega krzna. Občutek že dobro ohlajenih mrliških peg, v roki pa držim drobovje surove svinjine.

 

Sprevrženo dejanje Mete !

 

Mujezin kliče, naju oba. Religioznosti je zame preveč. Leve, desne, naše, vaše ! Dovolj! Zame preveč! Nisem je vajen. Vzgoja je druga.

 

Sedaj jo imamo. Prvo med nami in v iskreni nameri upam, da tudi zadnjo. Želim pa si, da je nikoli ne porušijo. Ne problematiziram. Nikoli zares nisem problematiziral. Podpiram, se iskreno radostim skupaj z njimi. Podpiram eno in edino, tisto, ki je zrasla s pomočjo Katarskega kapitala.

 

Podpiram, ker gre za matematično razmerje 1 : 2864. Podpiram v upanju, da bo ostalo zgolj in samo pri sakralnem objektu, ki je prejel Plečnikovo odličje. Podpiram, in ne problematiziram nošnje hiđabov v vsakadnjiku ulic.

 

Kdaj bodo odkrili cepivo proti širjenju sovraštva, nestrpnosti ter posmehovanja ?

 

 

Prežvekovanje ne broj travnih bilk. Suha meta. Pripravim si metin poparek.

 

Kresovi zagorijo.

Jernej Jager

Komentiranje je zaprto!

Jernej Jager
Napisal/a: Jernej Jager

Pesmi

  • 25. 01. 2021 ob 08:12
  • Prebrano 292 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 23.9
  • Število ocen: 1

Zastavica