Forum

TOČKE

Dol s točkami na tem pesniškem portalu! Kvari celotno podobo sicer mestoma vrhunskih pesniških objav! Razlogov je ogromno, od nepravičnosti, samovoljnosti, privilegijev, posebnega nagrajevanj za marljive bralce, klečeplazenja, slinjenja, običajne ljudske kuhinje, samonagrajevanja itd. Nehajte s tem, to je vse, kar bi rad povedal, sistem je do kraja nepravičen in arbitraren, netransparenten in smešno žaljiv, pa mi dokažite, da to ni res. Pri vas sem že objavljal, pa bi rad objavljal še naprej, in ne bom več objavljal, če moja pesem, ki jo izbere pet bralcev, dobi 25 točk samo zaradi tega, ker sam ne ocenjujem in ne izbiram drugih pesnikov, kar seveda še ne pomeni, da jih ne berem, ne ljubi se mi vrtičkat in vzpostavljat ne vem kakšnih domačijskih konekšnov, da bi moje ocene dobile več točk. Competition is for horses, not for people, je seveda v madžarščini, ki je ne obvladam, rekel Bela Bartok, in se popolnoma strinjam z njim. Nehajte s tem ali pa vsaj vzpostavite pravičnejši in bolj transparenten sistem Pred tremi leti sem že nehal objavljati pri vas točno zaradi tega, in predvsem zaradi tega tudi v prihodnje več ne bom. Se imam preveč rad za take štose, pa ne gre samo zame, ampak za vse, ki ne pašejo v vaš kvazi familiraren kalup. Z vsem dolžnim spoštovanjem in z najlepšimi pozdravi. Vid Sagadin Žigon

 
 < 1 2

Lea199

Poslano:
13. 06. 2019 ob 22:24

Na forumu, ki je po zaslugi urednic/kov dobra pesniška delavnica, sem skoraj deset let. Tu sem se veliko sem se naučila, za kar sem iskreno hvaležna vsem, ki so se z mano trudili in se še trudijo. Zame so važne pripombe in nasveti urednice ali urednika.

Točke zame nimajo nobene teže (pred časom so mi bile pomembne, potem sem mišljenje spremenila, ko sem spoznala, kako se do njih pride).

Morda bi bilo dobro premisliti o ukinitvi ocenjevanja. Če ne, bi verjetno pomagala možnost izključitve ocenjevanja pri vsaki pesmi. Tako bi se vsak avtor lahko odločil ali si tega želi. Podobno funkcijo smo pred časom lahko koristili na RTV blogu. Ni nas bilo malo, ki smo se zato odločili.

Komentarji so dobri, a le ko se nanašajo na pesem in vsebujejo predloge, kako jo izboljšati (ne smejo pa biti vsiljivi).

Lep pozdrav, Lea

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!