To ni hec! (haibun)

Vsakdanja naglica v zgodnjih jutranjih urah. Ujeti morava trolo: z enko do centra; potem se številka zamenja. In se začne priganjanje. »Pohiti, pozna sva že,« zabičam srednješolcu, ki ne trpi ravno od hitrosti. »Saj hitim,« se je slišalo od nekod, ne morem dognati od kod, čeprav hiša ni velika. Pazi, da od silne brzine kam ne butneš, zamrmram in natresem pasje in mačje brikete.
»Mami, problem imam.« No, samo to mi še manjka,  pomislim. »Trebuh me boli in imam drisko,« zvem in se v hipu spomnim, da danes pišejo fiziko. »Lej, nič hudega ne bo, tudi če ne boš pisal najbolje. Zmigaj se in kar v avto!« naročim revežu.
Naša hiša je izven mesta v hribovitem predelu blizu Ljubljane, s slabo, ali bolje rečeno, nikakršno infrastrukturo, tudi cestnih luči še nimamo. In ker je tema, šele na postaji ugotovim, da je moj ubogi otrok – ne bled, ampak skoraj sivozelen v obraz.
Takoj se je v meni oglasi vestna mati in predlagam, da se vrneva domov. Moj mlajši sin je poseben otrok, otrok, ki je vljuden že rojen. »Ne, ne trudi se, šel bom v šolo, mogoče mi bo bolje.«
Preden vstopi v enko, me  žalostno pogleda in vpraša: »Kaj pa … saj veš … če me na troli prime?«
Kar se da mirno odgovorim: »Nič, od tega ne boš umrl. Boš pa zelo osamljen.« Vrata avtobusa se sopihajoč zaprejo in vozilo odpelje otroka njegovi usodi naproti.

 

 

Mestna postaja.
Množica potnikov zre
v lastne probleme.

branka

 < 1 2

Ana Porenta

urednica

Poslano:
25. 06. 2017 ob 22:00

Tolikokrat smo se že vrnili k tvojem haibunu - zdaj bi ga prepoznala že po uvdnem stavku - ampak je še vedno zanimiv, iskriv in iskren, pa še zaključni haiku nadgradi vsebino pripovedi,

čestitke,

Ana

Zastavica

branka

Poslano:
26. 06. 2017 ob 09:53

Hahahaha...Ana, zdaj si me pa spravila v smeh. Imaš škrata!!!!

Res je kar si napisala in si me ponovno ujela v občudovanju tvoje natančnosti pri branju.

Hvala za podčrtanje.

lpb

Zastavica

triglav

Poslano:
26. 06. 2017 ob 10:13

zanimivo, da se ti škrati pojavljajo vse pogosteje!!!

tudi meni se zgodi, da pri oddaji ne zaznam napak, kasneje, ko zopet preberem objavljeno, pa najdem manjko ali pa višek kakšne črke, to je prav zoprno, ker deluje kot malomarnost.


Branka čestitam k črticam

Zastavica

branka

Poslano:
26. 06. 2017 ob 14:29
Spremenjeno:
26. 06. 2017 ob 14:29

Po moje je tudi za to  kriv EMŠO. Je pa zanimivo, da je prvotna oblika bila še najboljša, samo bi se morala držati enega časa. Potem se mi je mudilo, bila sem površna, popravek se ni objavil...same kolobocije in Anina vstrajnost( hvala še enkrat).

Hvala tudi tebi triglav za prijazen komentar.<3

lpb

Zastavica

naprimerjanez

Poslano:
28. 06. 2017 ob 10:20
Spremenjeno:
28. 06. 2017 ob 10:20

Se me je dotaknilo. Zlo dobro napisano. Čestitke.

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

branka
Napisal/a: branka

Pesmi

  • 07. 06. 2017 ob 17:20
  • Prebrano 1791 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 358.41
  • Število ocen: 18

Zastavica