Našla sem

V svoji postelji sem našla škarje. Ali si jih ti vrgel med scefrane božjastnike in starokopitne čuvaje? Osamljene prežijo in ližejo zobovje. Če dobro pogledam, če izločim vse zenice in antikvariate z nabitimi knjigorezi, vidim plesati miniaturno narezane osebke, miši jim stopnjujejo korake, nosovi rastejo do pekla in škorpijon usmerja padle borce.

 

V svoji postelji sem našla žensko z velikim f na dojkah, ki mlahavo udarjajo po tvojih podplatih. Odrezal si jih in zdaj se plazijo po njej kot zadnji sesek breje kobile, kot mračnjaška stran zlatega prinašalca, kot dim, ki si je premislil in postal voda. Okoli nje zlagoma zlagaš gosje pastirje, svinje prestrašeno kokodakajo, valeča jajca so sprožila plaz in nekdo je začel smrčati.

 

V svoji postelji sem našla štedilnik na drva, v katerega je oče metal preveč brane knjige. Kot duhovi se vračajo k meni, sedajo na dlan, na lase, na najmanjši živi košček mene in šepetajo: beri me, beri me. Jaz pa se iščem med ogljem in žerjavico, med koli in žeblji, med razbitim papirjem in ropotom kovača in skozi moje žile hitijo omamljene pesmi.

Vesna Šare

Komentiranje je zaprto!

Vesna Šare
Napisal/a: Vesna Šare

Pesmi

  • 21. 01. 2017 ob 15:13
  • Prebrano 557 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 275.43
  • Število ocen: 11

Zastavica