haibun

Na skrajni konec vrta me le redko zanese noga,  kaj šele s koso ali kosilnico. Divje zaraščeno in tako mi je tudi všeč. Robidovje sicer ne preveč, trave od pirnice dalje pa so kar lepe (morda samo laganje samemu sebi zaradi lenobe). Čez leto se zamenja kar nekaj travniških cvetlic, prav tako kakšno kultivirano seme iz obrokov urejenih gredic.. Prepelice in lani celo fazani imajo primerno gnezdišče med divjo rastjo. V začetku jeseni pa zagotovo stopim tudi tja. Prav na meji raste  jablana. Nikoli obrezana, nikoli škropljena, od srn objedeno deblo si je hitro opomoglo, sedaj pa ga varuje malo napeljane žice..  V tem času se odene v čudovite barve, v mavrično listje in rdečkasto rumene plodove, čudovito sladko kislega okusa.. Jablana pa, kakor da je ponosna ali pa iz kljubovanja zanemarjanju, stalno lepša, bogatejša.

 

gizdava gospa

pisano oblečena

deli svoj nakit

srecok

srecok

Poslano:
21. 09. 2016 ob 17:39

razmišljam da bi morda zamenjal deli z slači.. kakšen predlog dobrodošel

Zastavica

modricvet

Poslano:
21. 09. 2016 ob 19:34

Srecok, najprej ti svetujem, da odpraviš nekaj tipkarskih napak v proznem tekstu.


gizdava gospa
pisano oblečena
deli svoj nakit


Menim, da mora haiku, ki je del haibuna, stati tudi samostojno. Če preberem tvojega, vidim sliko bogate ženske in ne drevesa, pod nakitom pa si predstavljam verižice, broške in podobno.

Kaj če bi namesto gizdava gospa morda zapisal "naša jablana" (lahko tudi kak drug dvozložni pridevnik)?


Oh, ja, trave so prave lepotice naših travnikov (predvsem negnojenih)! Pogosto jih naberem za suh jesenski/zimski šopek, brez kakih drugih rastlin, samo nekaj različnih trav.


LP, mcv

Zastavica

srecok

Poslano:
21. 09. 2016 ob 19:48

ne ne, ne bom,, personifikacija animalizacije in podobno kar naj ne bi sodilo v hajku mene sploh ne moti,, niti asociacije, prispodobe... moja jablana ni le mija jablana, je moja gizdava gospa.. je bogata gospa ki deli svoje dragulje, obarvano listje in sadeže..

glede tiskarskih p abom pogledal,, če jih najdem in me bodo motile jih bom popravil,, če pa me ne bodo motile pa jih ne bom,,  pišem direktno v računalnik in spontano..

tu je sicer nastal najprej haiku,, zgodba pa je bila, ampak prednost je imela petršiljevo česnova pomada za postrvje fileje...je moja napovedala svoj prihod iz službe,, te pa je bilo samo na razpolago al haibun al prismojena hrana.. raje rahlo prismojen haibun kot prismojena baba zaradi prismojene hrane.. Upam da moja ne bere več mojih prispevkov.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

srecok
Napisal/a: srecok

Pesmi

  • 21. 09. 2016 ob 17:25
  • Prebrano 688 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 125.1
  • Število ocen: 7

Zastavica