jin in jang (like haiku)

vodna gladina

luna nežno poljublja

mesečev obraz

srecok

 < 1 2

okto

Poslano:
01. 11. 2015 ob 19:28
Spremenjeno:
01. 11. 2015 ob 19:38

Ajda, čestitke za tvoj dober spomin ;)


vodna gladina                          nočna jasnina

luna nežno poljublja                na jezerski gladini

mesečev obraz                          mesečev obraz


računalniški program, s katerim preiskujejo prepisovanje diplomskih nalog, bi tu prepoznal 60% prepisovanja 3x enako besedo, 1x sopomenko in 1x celoten verz, ampak pustimo to, kajti za prepisovanje je vseeno potrebno dosti znanja.  


Tu je na dlani Lein brezhiben haiku vs srečok, ki to ni in zaradi tega, v dobro kvalitete portala, kdaj pa kdaj napišem komentar, vendar se po takšnih ignorancah, kot je ta, vedno znova umaknem. 

Pesem se je prelevila iz haikuja in Jinga v Jin, moj komentar pa je izzvenel kot prazen in nespoštljiv do pesmi. A je to za uredništvo dovolj?


Zastavica

srecok

Poslano:
01. 11. 2015 ob 19:49

preglej si zgodovino haikuja........repo in zelje in meglo, če sploh veš kaj mislim :)

brez računalniškega programa bi v vsaki tvoji našel kaj iz kakšnega drugega prispevka.... brez dvoma je lein lepši boljši, ampak popolnoma drugačna slika....ja še vedno mislim da je haiku :)

Mesečev obraz

na jezerski gladini

poljublja ribo


Mesečev obraz

hobotnica objema

nočno jasnino


mesečev obraz

nočna jasnina moti

ljubezenski par


pa še kar nekaj ,plagiatov,, saj to bi mi rad nastlal,, bi našel, ampak,, zakaj se te ne umakneš in razpredaš in pleteš raje na strokovnem delu pesem.si,   si mislim, da tu samo za to, da te sploh kdaj kdo kaj prebere :)

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
02. 11. 2015 ob 09:59

Morda to, Lidija: vsebina mojega komentarja niti njegov povod nista pogojena s podčrtanostjo. Na to se nisem nikoli preveč oziral. 

Vzgib, da sem sploh komentiral je pa avtorjev prvi komentar. 
Moj komentar temelji oz. prav zvesto sledi avtorjevi razlagi v njegovem drugem komentarju. Moj dodatek je zgolj v tem, da sem pokazal, da gre pri tem za absurd. - V tem primeru "žensko" išče dopolnitev v lastnem zametku "moškega",  namesto izven sebe - namesto v drugi, komplementarni polovici simbola jin-jang. 





Zastavica

srecok

Poslano:
02. 11. 2015 ob 12:12

jaz sem pa kar ponosen, da je nekaj ženskega v meni :) sicer pa to sam simbol ponazarja, al pa so tisti krogi  beli na črnem in črni na belem zaradi estetskega vtisa. Popolnost daje krog dovršenost pa krogeca ;)


Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
02. 11. 2015 ob 12:48

:)))

 kakorkoli, vse je ok, vsaka razprava dobrodošla, komentarjev pa itak ne ocenjujemo. Torej, pritegnila je pesem, komentarje pozabim in na  pesem ne vplivajo, ne v mojih očeh. 

 LP, Lidija B 

Zastavica

srecok

Poslano:
02. 11. 2015 ob 12:59

je..emti škoda, jaz pa se ravno pri komentarjih najbolj trudim :),,,,,hecam se malo

polna hiša delavcev, vse razmetano, prebito, odprto, razdejano, še ob računalniku klečim...pa je tak fajn si vzeti malo časa in stresati slabo voljo :) na komentarje,,,pesmi pustim jaz  pri miru. bogi otročički

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
02. 11. 2015 ob 16:45

Zastavica

srecok

Poslano:
02. 11. 2015 ob 17:36

o hvala zanimiva stran, če te to zanima in verjameš pol kar daj,,,trenutno imam preveč dela z intergalaktično konferenco srnic in jelenjadi, se bom pa seveda posvetil tudi pajkom, ni da bi človek zanemarjal sosedske odnose v galaksiji, preveč hitro ti lahko potegnejo preko planeta vesoljsko avtocesto pol pa puf.....adijo moje rožice na vrtu

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!

Podčrtanka

srecok
Napisal/a: srecok

Pesmi

  • 27. 10. 2015 ob 20:35
  • Prebrano 2741 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 299.35
  • Število ocen: 10

Zastavica