MIKROSKOPSKA LJUBAV

Draga moja nevidljiva ljubavi
bol je oblik komunikacije
nemoj se hvatati za nju
iako je ona u stvari
jedino za što se možeš uhvatiti
da ne propadneš u nebo

 

bol je samo posljedica
nečeg neizdrživog
nečeg neizdrživo dubokog
neizdrživo lijepog
ili neizdrživo neznanog
ili toliko opskurnog
da je u stanju zamračiti
čitava polja mladih Sunaca

 

može je proizvesti
mikrob tako sićušan
da je nevidljiv čak i božjem oku
iako je taj isti mikrob
savršeno indiferentan prema svijetu
dok izvodi svoje nepodopštine
rujuć po tvom tijelu
kao crv po zemlji crnici

 

i bol je nevidljiva
ljubavi moja nevidljiva
voljeni moj
mikrobu.

Duško Babić

Marina Adamović

Poslano:
08. 10. 2015 ob 05:55

Ne znam nijednu Duškovu pesmu koja zaslužuje označenu ocenu. Duško je pesnik retko viđen na ovim prostorima. Moja je: veliko 5 

l.p.

Marina

Zastavica

igor žuravlev

Poslano:
08. 10. 2015 ob 07:43

Se strinjam Marina in je pa še kar nekaj poetov in poetinj, ki prejemajo tako žaljive ocene. Vsekakor si ne Duško in ne ostali ne zaslužijo, da je njihova čudovita poezija, tarča posameznikov. Res je, da je vse stvar okusa a tu se resnično ne gre za to, očitno gre za nekaj drugega.

Lp, Igor

Zastavica

Marina Adamović

Poslano:
08. 10. 2015 ob 09:42

Očiglkedno, Igore; očigledno, ali morala sam ovo napisati

Lp

Marina

Zastavica

tomi

Poslano:
08. 10. 2015 ob 14:01

Pesniki so prerasli meje slovenskega jezika in naenkrat je kritika postala bolj naravnana na slovensko besedo in zakaj bi sedaj bile druge jezikovne skupine v slabšem položaju, če imajo tu svoje mesto svobode in prostor za uveljavitev svojih misli in čustev. Tudi jaz pišem na tem portalu in to v slovenskem jeziku, pa ne pade mi na pamet, da bi morala biti katera pesem pohvaljena od recenzorjev portala. Nazadnje sem imel pohvaljeno pred cca leto in pol in od takrat sem dal na ogled sigurno najmanj 200 pesmi, a nobena ni bila dobra, čeprav so nekim všeč.

Zato bodimo srečni, da obstaja ta portal, ki nas gosti, a kritika je najlepša od tistih, ki tudi sami opisujejo svoje želje, probleme ali pa kot recimo jaz stanja časa v katerem živimo.

Lep pozdrav tebi Duško in vsem pesnikom in pesnicam, ki ste s svojo poezijo povezali brezčasnost besede. Tomi

Zastavica

Duško Babić

Poslano:
08. 10. 2015 ob 14:57

Hvala Marina, Igor i Tomi. Pretpostavljam da je netko moju pjesmu ocijenio negativnom ocjenom (1). Nemam ja ovdje nikakvih problema da mi netko da negativnu ocjenu. Smatram samo da bi bilo u redu da ta osoba iznese i razloge takvoj ocjeni, da to argumentira. Po meni, samo pjesma koja u se bi nosi elemente bilo kakve mržnje, po bilo kakvoj osnovi, koja poziva na zlo, takva bi eventualno mogla dobiti negativnu ocjenu. Ja uglavnom pišem o ljubavi, a možda i ljubav nekom smeta, tko zna. 

Ionako nemam namjeru prestati pisati poeziju, jer to je jače od mene.

lp s mora,

Duško

Zastavica

Dragana Andric

Poslano:
09. 10. 2015 ob 14:51

Duško,

I ta jedinica, je mikrob nečije mržnje,  sakrivene izfrustriranosti, bolesne ljubomore, no to nije ništa, prema Tvom mikrobu LJUBAVI, na bogatoj podlozi     ( agaru), a to su tvoje pesme, u kojoj bujaju kolonije jakih emocija.  Ovde se navodno, mnogo piše o slobodi. Po mom mišljenju, nekoj selektivnoj slobodi, gde bi samo jedna osoba, mogla da iznosi mišljenje, i svi da joj se klanjaju. A kada pokušam negde da stavim komentar, istog trena se skloni i komentar i cela pesma...Toliko o toj "Slobodi "...

Ima ovde divnih pesnika koji pišu jako dobro, ali bez tvojih pesama, portal bi bio dosta sterilan...Zato množi te te mikrobe LJUBAVI...

lp Dragana

Zastavica

Duško Babić

Poslano:
09. 10. 2015 ob 15:00

Preko mikroba do Slobode ;)

Hvala ti Dragana, cilj Poezije i jest oslobađanje od okova - oslobađanje Riječi, Emocije, Vizije, a sve u cilju da probudimo uspavanu dušu čovječanstva. Ti si prilično žestok mikrob, radujem se tvojoj poetici, tvojoj borbi za Riječ.

lp s Vira,

Duško

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Duško Babić
Napisal/a: Duško Babić

Pesmi

  • 08. 10. 2015 ob 01:16
  • Prebrano 761 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 447.43
  • Število ocen: 21

Zastavica