42.vogalna

Roko na srce, plagiranje je svojevrstno priznanje.

Zalka Grabnar

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
01. 12. 2014 ob 06:28

Pozdrav,

plagiranje (en i). :)

Kot priznanje bi ga razumela, če bi nekdo nekaj vzel (kopiral, shranil) in sam občudoval, pri tem pa "pozabil" vprašati avtorja, če sme. Se pravi: zase, za svoj užitek, za svojo meditacijo, skratka, za nekaj intimnega, ne za nekaj, kar bo nato "prodajal" kot svoje in pobiral (morebitne) lovorike. 

Sicer bi lahko rekla tudi: tako imenitno sliko sem ustvarila, da jo je nekdo tako zelo želel imeti, da mi jo je ukradel. Ampak ko bi videla, da jo prodaja na e-bayu, bi me do takega "priznanja" minilo. :))

In potem so še primeri, ne redki, ko nekdo, s prispodobo rečeno, ukrade oz. vzame sliko in jo skuša uporabiti kot štedilnik, ker ne dojame, kaj to sploh je. Tudi tu ne bi govorila o priznanju. :)

No ja, to so razmisleki, ki so se mi vzbudili ob tej misli. Osebni pač. Čutim pa kot priznanje, kadar me citirajo. 

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
01. 12. 2014 ob 07:56

Eh, Aleksandra, pa ne moreš vogalne elaborirat na temo plagiata ...sem mislila, da razumeš sarkazem ....Moje Vogalne so bolj ali manj vse kontraverzne.

So te čustva malo zanesla zaradi nedavnih dogodkov? Ni vredno, veš ... Vse skupaj je, poleg vsega, kar ste napisali, tudi komično. Poglej iz distanece!

A se spomniš, ko je pred leti eden obesil gor celo Prešernovo pesem? Ha, ha, ha ...

Hvala za vrnjen i, ga bom prodala na i-beju. Če ga pa rabiš, ti ga pa podarim ... ko jih je veliko skupaj, ful lepo zvenijo :) iiiiiiii :)




Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
01. 12. 2014 ob 18:41

Zakaj bi me zanesla čustva? To bi se verjetno zgodilo, če bi kdo plagiral kaj mojega. To bi me osebno prizadelo, ja. Kot tudi tebi ravno v zvezi z Vogalnimi ni bilo vseeno, ko je nekdo to uporabil kot naslov in zvrst.

Ob nedavnih dogodkih sem izpovedala le to, kar mi kaže moj osebni kompas. Zaradi mene lahko kdo temu reče "zanašanje zaradi čustev" - samo upam lahko, da me bodo vedno "zanašala". :) Če je odnos do jemanja tujega čustvo, ok. Neka. :)))

Ne gre za to, da ne bi razumela sarkazma. Saj to je smešno, tako polna sem ga, da se ga že nekaj časa trudim znebiti, ker je "zdrav" le do neke mere. No, to zdaj ni važno. Napisala sem le, kaj se mi je ob tvoji Vogalni porodilo v mislih. Ne kot urednica, ampak kot bralka.

Je pa res: ko si v življenju zares okraden (to se k sreči ne zgodi vsem), ne mislim s prispodobo ali v smislu, kako smo vsi okradeni zaradi politično-gospodarskih mahinacij ipd., ampak čisto zares okraden, tudi zvite vrvi ne maraš več, čeprav veš, da je samo to, in ne kača.

Sicer pa - vsak po svoje. Na vogalu. Tako se je moja cesta prekrižala s tvojo. Mar ni tudi to namen Vogalnih? Meni se zdi dobra zato, ker vzbuja razmisleke, pa kakršni koli že so.

Čao!

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
01. 12. 2014 ob 23:04

Super napisano!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!

Zalka Grabnar
Napisal/a: Zalka Grabnar

Pesmi

  • 30. 11. 2014 ob 18:27
  • Prebrano 957 krat

Uredniško pregledano.

Ocenjevanje je zaključeno!

  • Število doseženih točk: 222.92
  • Število ocen: 8

Zastavica