Forum

LITEROS 2016 - natečaj erotične kratke proze

Zahvaljujoč spodbudnemu odzivu preteklega leta LUD TFF 12 tudi letošnje poletje razpisuje:

LITEROS … 2016

Natečaj za najboljšo erotično kratko zgodbo

Borimo se, da bi žanr literarne erotike oz. literotike penetriral v mnenja bralstva kot enakovreden ostalim in se znebil obveznega označevalca knjižic za na plažo. Zakaj? Ker čarolije besed ne poznajo meja, ki jih ljudje pripisujemo vsebini. Ker se je mogoče tudi v objemu erosa prepustiti idejam, ki presegajo dobesedno. Ker je tudi z erotiko mogoče spoznavati, odkrivati in doživljati bolj kot v primarnem svetu. In ker je žmohtna.

Ker literotika zmore vse našteto in še marsikaj več, ponavljamo lanskoletno prakso in zastavljamo pogoje kolikor moremo ohlapno. Domišljija bo bržkone ubrala svojo pot, tematika je poljubna, žirija je vajena brati vse podzvrsti: od BDSM do homoerotike, od hardkor dram pogovorov s skypa do nežnega drajhampanja. Fetiši tu, klišeji tam, predsodki levo, antiklimaksi desno. Ni je perverzije, ki je petčlanski komite ni že prebiral in ni je skrite fantazije, ki je ne bi eksploatiral. Prostorsko omejitev vlečemo od lani in ostaja okvirno med 666 in 3.333 besedami, sprejemamo pa pluse in minuse ob izrednih primerkih.

Besedila sprejemamo do 31. 8. 2016 na elektronski naslov: [email protected] s pripisom v zadevi 'za natečaj'. Avtorji poleg besedil, ki naj bodo podpisana s šifro, priložijo še datoteko, ki šifri pripiše osebne podatke (vsaj e-mail naslov oz. telefonsko številko, da lahko organizator z njimi stopi v kontakt). Od vsakega avtorja sprejemamo največ tri tekste. Žirija, sestavljena iz petih ustvarjalcev revije (jez)deci vsebine, bo razglasila zmagovalne zgodbe 19. 9. 2016 v posebni objavi.

Avtorji treh najboljših zgodb bodo prejeli paketek presenečenja, po pošti ali pa v živo, če se bodo naslikali v Menzi pri Koritu v Ljubljani na oktobrski ediciji Prebranca, kjer bosta obe ekipi ušpičili eno erotično za publiko. Afterparty, introparty, ostaja skrivnost. Prav tako je v načrtu zbornik najboljših zgodb, ki naj bi predvidoma izšel v sezoni 2017/18 po zaključenih prvih treh letih Literosa.

Obilico užitka ob pisanju! Naj vam ne mine hitro.

P.S.: Žirija obljublja, da prebrska po lastnih arhivih in v prihajajočih dneh objavi serijo kratkih kratkih erotičnih zgodb, saj naj bi jih bojda svoj čas pisala vsa peterica. Več info na spletni strani revije (jez)deci vsebine.

 

Komentiranje je zaprto!