Zemljevid dogodka:

Najdi.si

Za podrobnosti klikni zemljevid.

Nuša Ilovar
vabi na

87. kavarniški večer - SLAVICA TESOVNIK

ki bo 06. 03. 2015 ob 20:00
v kraju Novo Celje 9, 3301 Petrovče

Dospeli smo že v mesec marec, v katerem že narahlo trkamo na vrata pomladi.
GLD ALETHEIA vas vabi na 87. kavarniški večer, ki bo 6. marca ob 20. uri v poslovno-prireditvenem centru GRAJSKA MEGA v Novem Celju 9 (med Žalcem in Celjem, pri Petrovčah).

Tokratna gostja bo SLAVICA TESOVNIK, ki se bo predstavila z vsemi svojimi talenti - kot slikarka, pesnica in glasbenica.

''Slavica Tesovnik, samostojna ustvarjalka na področju slikarstva, glasbe in pisane besede. Kot slikarka uporablja platno in akril, v zadnjem času pa je v seriji slik »Pokrajine psihe« nadgradila svojo slikarsko tehniko tudi s šivanjem z bambusovo nitko na surovo juto. Kot glasbenica je avtorica vrste skladb, ki jih samostojno izvaja ob svoji kitarski spremljavi. V literaturi se ukvarja predvsem s pisanjem poetične proze in soneta. Vsebinski navdih njene poezije so predvsem čustvene dimenzije odnosov do sebe, bližnjih in narave.
Do sedaj je imela 35 samostojnih slikarskih razstav po Sloveniji in sodelovala na več kot 70 skupinskih predstavitvah. Pogosto se je v okviru razstav predstavila tudi z literarnimi nastopi. Leta 2008 je pri Glasbeno literarnem društvu Aletheia izšla njena zbirka poetične proze z naslovom »Tkanina želja«. V zadnjih treh letih oblikuje predvsem celovite glasbeno poetične dogodke, ustvarjanje in izobraževanje na omenjenih področjih pa ji predstavlja način življenja in razmišljanja o sebi ter svetu okoli nas.''
(povzeto s spletne strani Astera)

Večer bo vodila Simona Kropec

Vljudno vabljeni!

87. KV

 

Komentiranje je zaprto!