Forum

OKNA POEZIJE; literarne ustvarjalnice - prijave do 9. 12. 2011

»Pesnik ni obrtnik, pesnik ni birokrat. Pesnik je sam, a ni individualist. Je čistilec časa, alkimist, videc, erotik in brat – pesnik je domačin in (pravi) politik hkrati. Zaveda se pomena svojega vida, zato se mu trudi dajati ustrezne podobe. Poln je kot vreme, hiter kot preteklost – je eno v mnoštvu doživljanj. Pesnik pozna človeka, zato sanja resnično.«

 

Odprla so se Okna poezije – literarne ustvarjalnice.

 

Z vami jih bodo odstirali pesniki Aleš Debeljak, Niko Grafenauer, Boris A. Novak, Veno Taufer, Maja Vidmar, Uroš Zupan, Tomaž Gubenšek, profesor tehnike govora na AGRFT-ju, ter Društvo za sodobne umetnosti Aggressive Theatre in KUD Kentaver.

 

Ker želimo spoznati pesnika v vas, boste po prijavi na [email protected] (Zadeva: Okna poezije), ki naj vsebuje 10 vaših pesmi, prejeli še vprašalnik. Izpolnjenega nam pošljite na isti elektronski naslov (najkasneje do 9. decembra 2011). Skupina izbranih pesnikov bo imela na stežaj odprta okna vsak teden po eno uro in pol na Resljevi cesti 20 do pomladi 2012.

 

 

Inštitut IRIU (Inspiracija, Raziskovanje, Inovacija, Umetnost)

Resljeva cesta 20

1000 Ljubljana

 

Projekt podprla Mestna občina Ljubljana.

 
 < 1 2

DUSANN

Poslano:
06. 01. 2012 ob 08:31

Zaradi Zupana sem se tudi prijavil. Saj je bil prvi slovenski moderni pesnik, katerega dela sem rad bral. A. Novak pa je odličen teoretik, predvsem klasičnih oblik in je izdal kar nekaj odličnih teoretičnih del, čeprav nisem ljubitelj rimane poezije. Maja Vidmar ima odlične pesmi v prozi in Grafenauer hermetične, ki mi sicer niso blizu. Debeljakove pa poznam le nekaj iz antologij slovenske poezije, predvsem Poniževe.

 

Lp, DUSANN

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!