Forum

DANES SE ME JE DOTAKNILO ...

Pozdravljeni,
glede na to, da se občasno pojavljajo med pesmimi misli, besede, odlomki ... ki se nas dotikajo kot bralcev, odpiram novo temo, v kateri boste lahko zapisali besede, verze, pregovore, misli itd., ki so se vas ob branju dotaknili in bi jih želeli deliti z nami.

Ne pozabite napisati vira: avtor, knjiga (morda tudi letnica in založba ter stran).

Lep pesniški pozdrav,
Ana

Glede na odziv pa smo tukaj bolj gledalci in poslušalci, v drugi temi, ki jo je odprla Kerstin, pa res samo bralci: http://www.pesem.si/a/objava/prikaz/87173/dotik_besed

 
‹ Prva   < 28 29 30 31

Svit

Poslano:
08. 03. 2021 ob 13:35

Opis slike ni na voljo.

Zastavica

Sašo

Poslano:
27. 04. 2021 ob 07:29

Zastavica

pi - irena p.

Poslano:
30. 04. 2021 ob 21:30

Dani Bedrač

REKA

počakaj me ob reki,
ko se bodo dvigale meglice,
da bo moja smrt videti
kot naravni pojav.

Zastavica

IrenaH

Poslano:
15. 05. 2021 ob 23:22

Ivan Cankar, Očiščenje in pomlajenje - DZS, 1976

ANTON AŠKERC IN NJEGOVA DOBA

"Lepo je in pravično, da je tržaško slovensko delavstvo priredilo slavje v spomin enemu največjih mož, kar jih je kdaj rodila slovenska mati. Vendar, pa se mi ne zdi primerno, da bi, kakor je drugače ob takih prilikah navada, bral kak frazast slavospev, ki ne pomeni nič in ki  je komaj za uho prijeten. Temveč boljše se mi zdi, če poskusim vam podati verno sliko pesnika samega, njegovega dela in pa dobe, v kateri je živel. Ako torej ne bo zvenela vsaka beseda kakor golo oboževanje, tedaj nikar ne mislite, da ne cenim pesnika visoko kakor ga  vi cenite in kakor ga bodo cenili poznejši rodovi, ampak pomislite rajši, da so bili, so in bodo vsi slavospevi zlagani in hinavski, zakaj nikoli in nikjer niso med nami živeli med nami čisti bogovi, temveč ljudje iz mesa in krvi, z vsemi tistimi čednostmi in grehi, ki je zanje odgovoren čas, v katerem so živeli, in pa, razmere, v katerih so zoreli in dozorevali.

Letošnje poletje je v umrl v Ljubljani slovenski pesnik Anton Aškerc. Umrl je v deželni bolnici, skoro popolnoma osamljen in zapuščen. Tako osamljen, da nekatere zanimive posameznosti o njegovih zadnjih urah še sedaj niso dognane in pojasnjene."

Zastavica

Dominik Lenarčič

Poslano:
14. 06. 2021 ob 20:19

"Na koncu

pozabiš napor poti.

V tej pozabi je nov napor,

ne odrešitev."


Muanis Sinanović: Krhke karavane (str. 65)

Zastavica

‹ Prva   < 28 29 30 31

Komentiranje je zaprto!