Forum

Pesem.si na radiu

V nedeljski reportaži bo ob 13.30 na 1. programu radia Slovenija reportaža z našega srečanja na Rašici! Za utrinek z reportaže je spregovoril mali Tristan ... Seveda, poslušali bomo!

Torej, jutri se priklopimo na 1. program radia Slovenije, ob 13,30!

lp
murka
 
 1 2 > 

DUSANN

Poslano:
14. 05. 2011 ob 19:23

Hvala Murka za posredovano sporočilo.

Lp, DUSANN

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
14. 05. 2011 ob 21:25

Poslušali in snemali! Še dobro, da še imam stari "radio", ki snema na kasete. :))

Hvala, Murka!
Kerstin

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
14. 05. 2011 ob 23:29

Murka, hvala ti, ker nas obveščaš, saj tega res ne bi radi zamudili.

Lep večer,
Ana

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
15. 05. 2011 ob 14:07

Lušna oddaja, iz katere energija, srčnost in pestrost kar špricajo - k temu je poleg vseh govorcev in šundra in vzdušja s prireditve prispeval seveda prekaljeni in tenkočutni novinar Dušan Berne, ki si je reportažo zamislil in nas z vprašanji usmeril k razmisleku o našem delovanju.

Murka, res sem vesela, da si nas spomnila.

Lep pesniški pozrdav vsem,
Ana

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
15. 05. 2011 ob 14:09

Super je bilo!
Tjaša je govorila knjižno, ne morem verjet! :))

Dušan je odlično zrežiral, recimo Nemina Lorca za opisom prevajanja itd.

Zastavica

murka

Poslano:
15. 05. 2011 ob 14:51

Lušna sta bila, Tjaša in Tristan!

Ida, nič nisi omenila druge, pa ti zanjo že sedaj voščim vse najboljše!

In tisto, kar me je, najmileje rečeno, osupnilo: 35.000 pesmi in več kot 1300 članov! Pa le štiri (4) urednice in Gregor kot skrbnik portala.

35.000 pesmi, vse uredniško pregledane, razvrščene v ta ali oni "razdelek"! Nekaterim ponujena pomoč, da so lahko zažarele.

Upam, da je te številke slišal še kdo drug, ne samo Pesem.sijevci!

Res je, da se do vsega ne da priti z denarjem ... in Ana je povedala, kaj poganja ta portal!

35.000 pesmi, koliko je vloženega časa, da zbrano prebereš toliko pesmi? Koliko časa, ki ga vzameš družini, partnerju ali partnerici, sebi? Nesebično!

Se v resnici zavedamo, člani portala, kaj nam daje uredništvo?
Za zbornik sem napisala, izrekla pa že prej: Nimam denarja, nimam stvari, imam pa Pesem.si. To imama zaradi njih, urednikov! In za to sem jim neskončno hvaležna!

Lep pozdrav,
Murka

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
15. 05. 2011 ob 18:24

Ni mi bilo namenjeno, da bi poslušala . Murka, z vsem, kar si povedala in napisala, se strinjam in sem iskreno hvaležna uredništvu Pesem.si in seveda Gregorju za ves njihov trud in čas z nami, za nas...
O knjigi pa:))), ma kej čm praut, lejtus bo, hvala Murka , čeprav je še "na čakanju";).
Lp vsem, adisa

Zastavica

Legy

Poslano:
15. 05. 2011 ob 18:25

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
15. 05. 2011 ob 20:18

Hvala, poslušala:)))

Zastavica

Lea199

Poslano:
15. 05. 2011 ob 20:34

Murka hvala za opozorilo.

Z možem sva oddaji z veseljem prisluhnila, dobra:))).

Mala Tristan in Tjaša Ivana sta bila prav prikupna.

Še kako se zavedam, kako se urednice in Gregor trudite in se nesebično razdajate. Zato sem vam neizmerno hvaležna.

Hvala!
Lea

Zastavica

DUSANN

Poslano:
16. 05. 2011 ob 10:26

Sem poslušal oddajo. Je bila dosti bolj posrečena kot članek v časopisu ( Zamenjava s Kerstin in ciničen pristop. Tisto s frizurami, znojenjem, oblečeni v jakne in podobno, primerjave kar ne sodi v časopis Delo, morda v cinično Mladino kot za primer. Naj si novinarka pogleda pijanske orgije profesionalcev in njihove primitivne izpade, ki so ponavadi kot sejem osebnostne nezrelosti in z bolj malo osebne kulture.
Predstavljeno je bilo delovanje Pesem. si. Novinar je bil sociabilen človek in naklonjen portalu, tako da je bila oddaja prijetna in je predstavila portal. Bilo je nekaj kiksov od govorcev (pomanjkanje samozavesti, izkušenj in treme), vendar je bilo v mejah normale. Tako, da oddajo ocenjujem pozitivno.

Lp, DUSANN

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
16. 05. 2011 ob 12:08

Ja Dušan, kiksala sem jaz, Bog pomagaj, tako je, če nisi vajen takih reči:)))
lp, adisa

Zastavica

DUSANN

Poslano:
16. 05. 2011 ob 12:35

Adisa s teboj je bilo vse v redu. Lepo si, pošteno povedala, še preskromna si. Malce je bilo preveč podatkov o članstvu in tisto med vrsticami , da se nasitiš slabe poezije in da te lahko navleče. Včasih je dobro kaj zadržati pri sebi, čeprav se strinjam, da pišemo marsikaj in ni vse dobro. Saj obstajajo zbirke vrhunskih pesnikov, pa se tam popravi okus. Bogve kaj bi jaz trapal. Saj je bila v redu oddaja. Otroka sta bila simpatična in ni delovalo sluzasto kar se rado zgodi, kadar apeliraš na otroke.

Lp, DUSANN

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
19. 05. 2011 ob 11:12

Ah, saj najprej nisem hotela napisati Dušan, ampak moram. Dejstvo je, da je nujno za razvoj prebrati čim več vrhunske poezije različnih avtorjev. Kaj si ti razbral med vrsticami, je tvoje subjektivno mnenje. Jasno sem povedala, da je treba brati afirmirane avtorje. To morajo slišati vsi in večkrat, da se prime.
Ni namenjeno kot kritika, ampak kot oris mojega dela in odseva nanj. Zdaj pa to vzemi ali pusti.

In bom razvila misel še naprej. Ti veliko bereš, vsi si pa tega časa ne vzamejo (si ga tudi ne morejo vsi) in se niti ne zavejo, da obstajajo še povsem drugi obrazi poezije. Če bereš samo pesmi na portalu, je premalo za razvoj. Zato govorim o dobri poeziji, ki jo je potrebno iskati.

Ena od funkcij ocenjevanja je tudi ta, da se zaveš, kaj si prebral in potem oceniš. Ocenjevanje ni namenjeno samo uredništvu in avtorju. Če bi znali člani to funkcijo ocenjevanja izrabiti v prid svojega razvoja, bi bilo tudi super. Tako pa je večinoma vse prej kot to.

In še nekaj bi rada poudarila! Nisem govorila o slabi poeziji, govorila sem o začetniški! In s tako poezijo se ukvarjamo, ko mentoriramo, v tako se urednice bolj poglabljamo, zato da lahko kvalitetno komentiramo in tako delo ni enostavno. Ti jo lahko preskočiš, me je pa ne smemo. Sam tudi vidiš, kakšne reakcije so možne, torej morajo biti razmisleki ob vsaki pesmi utemeljeni, ali ne?

Res ne vem, zakaj iščeš med vrsticami, če je jasno povedano drugače.

In za tem trdno stojim.

Lepo pozdravljam,
Zalka

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
19. 05. 2011 ob 12:00

Temelj nesporazumov je vedno, da stvari ne slišimo enako. Še posebno jih ne slišijo enako tisti, ki so jih povedali in ostali. Ko namreč nekaj povem, jaz točno vem kaj mislim, ni pa nujno, da je to jasno tudi tistemu, ki posluša.
Toliko bolj to drži za montirane radijske oddaje, ker so izjave včasih potegnjene iz širšega konteksta.

Po pravici povedano je tudi mene tvoja izjava, Zalka, presenetila. Razlika je le, da te jaz dobro poznam in vem, da nisi mogla misliti tako kot se je slišalo, slišalo pa se je lahko tudi tako, kot je razumel Dušan.

Zdi se mi prav, da si svoje stališče tukaj objasnila, nikakor pa se mi ne zdi, da je moral Dušan kaj posebej iskati med vrsticami, saj je te je tako razumel še kdo drug, le da tega ni javno izpostavil.

Ker ima vsak svojo vlogo na portalu, cenim tako Dušanovo kot tvojo iskrenost in neposrednost a hkrati uglajenost.

LP, Gregor

Zastavica

širin.gol

Poslano:
19. 05. 2011 ob 13:27

Temu se reče "komunikacijski šum":).

Žal še nisem uspela prisluhniti oddaji, verjamem pa, da so bile vse izrečene besede dobronamerne.

Lp,

širin.gol

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 05. 2011 ob 16:44

lepa oddaja ravno sem jo poslušal edino kar me je zmotilo je jamranje koliko branja je za pregledati in da včasih kaj spregledate potem pa naredite da vsak odda samo eno pesem in bo dosti manj branja in tudi tisto o tem kako se UVELJAVLJENI z branjem začetniške poezije počasi spuščajo na nižjo raven halo lepo prosim
drugače pa super odaja in otroci so bili najbolj srčkani

lp Mojmir

Zastavica

modricvet

Poslano:
19. 05. 2011 ob 19:27

Ne vem, kje je teh 1300 članov, ko je treba pesem prebrati in oceniti. Večino pesmi oceni manj kot 10 članov!

Čestitke za oddajo, čeprav je nisem uspela slišati.

LP, mcv

Zastavica

Mojmir

Poslano:
19. 05. 2011 ob 20:03

mc nekateri so previsoki da bi brali tuje pesmi kaj šele ocenjevali kot sem opazil če si narediš krog prijateljev te ocenijo drugim nisi zanimiv edino če ti slučajno podčrtajo potem jih nekaj pesem tudi prebere drugače pa pišeš bolj za sebe

lp Mojmir

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
19. 05. 2011 ob 20:29

Meni se zdi oddaja odlična: ujela je utrip živosti pesem.si, če bi bila lahko daljša, bi se pred mikrofonom zvrstilo še več govorcev. Vsak je dodal svoj pogled in kamenček v mozaiku, ki je dragocen. Zelo opazen je trud uredništva, da vse te niti (od izborov, mentorskega dela, živih delavnic, zbornika, srečanj ...) drži skupaj. To ni majhen zalogaj. Seveda smo si različni, a prav v tem konglomeratu je zmožnost našega širokega delovanja.
Moti me, da nekateri, ki se nikoli ne udeležujejo živih srečanj, branj, večerov ipd. pogosto izrekajo kritike na račun tistih, ki delajo po svojih najboljših močeh na portalu. Morda bi bilo vse drugače, če bi si segli v roko, pokramljali in si imeli možnost razložiti, kako in kaj smo mislili s to in to izjavo. Prepričana pa sem, da so bile vse izjave dobronamerne in so odražale točno to, kar pesem.si je: skupnost raznolikih ljudi, pristopov k pisanju, poetik, različnih stopenj razvoja in (z)možnosti.
Tako, da bi vaju, Mojmir in modricvet povabila, da se kdaj udeležita kakega dogodka, ki jih ni malo (skoraj vsak mesec priredimo kako srečanje, večer ipd.) in se otreseta te virtualno zgrajene bojazni pred ljudmi, ki z entuzijazmom delamo portal tak, kot je. Morda bi se takrat lahko tehtneje pomenili o tem in onem, brez nestrpnosti.

Lp vsem, Ana

Zastavica

 1 2 > 

Komentiranje je zaprto!