Forum

TE INAI KYOKU

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
12. 03. 2011 ob 09:43

:)
hvala, Dusann.

Na Japonskem imam prijatelje, vendar živijo na južnem otoku Kyushu. Včeraj me je sesulo, pa ne samo zaradi njih, ampak zaradi občutka totalne nemoči ob pogledu na to, kakšne nepomembne nule smo, pikice, ubogi človečki, ko narava pove svoje.
No, Kyushu ni bil tako na udaru, vsi moji so OK (potrjeno po mailu), jih je pa zelo zrukalo, najbolj do sedaj, čeprav potrese tam čutijo tedensko.
Mesto Miyazaki je skrito za nekimi hribčki, tako da tudi ocean ni mogel do njega.

To seveda ni pojasnilo, razlaga pesmi, je samo opis delčka mojega včerajšnjega razpoloženja.

Kamiji so se raztulili!
http://en.wikipedia.org/wiki/Kami

LP, lidija

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
12. 03. 2011 ob 10:06

...odlična emocialna projekcija.
lp ac

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 03. 2011 ob 11:16

Ni zakaj Lidija. Lepo si razložila povode, čustva, ki so te pripeljali do te pesmi. Všeč pa mi je ker se da razlagati na različne načine, skozi razne prispodobe in zelo lepo teče. Ljudje smo nemočni proti naravi in zelo omejeni v svojih možnostih krotenja in dojemanja sveta. Beseda nam dajo včasih nekakšne možnost, delčke odkrivanja ali "razkrinkavanja" sveta in refleksije svoje notranjosti.
Jaz se ob takih katastrofah obrnem k Indijancem, ki niso "podjarmili" narave in so jemali iz nje le tisto nujno potrebno za preživetje in so sobivali z njo. Krščanstvo in Budizem pa preveč posega v njo in zato se rada maščuje in uničuje nedolžne ljudi. Znanost in razum sta zelo omejena in mnogokrat preveč ošabna.


Lp. DUSANN

Zastavica

Lea199

Poslano:
12. 03. 2011 ob 20:32

Hudo je, ko se zavemo svoje nemoči.
Videno trpljenje boli.

Lp, Lea

Zastavica

Komentiranje je zaprto!