Forum

Urbani haiku - ajda

Urbani haiku avtor ajda

Pozdravljena,

v zadnjem verzu zmanjka zlog - smog-vna-sme-hih (4). Ne vem, ali težiš k popolni obliki 5-7-5 ali ne - mene osebno ne moti, ker se mi zdi izvrsten, te le opozorim, če želiš striktno formo.

Lp,
Kerstin
 

IŽ-lev

Poslano:
04. 12. 2010 ob 08:10

Jaz sem ga tudi prebrala ajda, čudovit je.
Nekaj posebnega, smog v nasmehih.
lp,hope

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 12. 2010 ob 09:22

Pozdrav, Kerstin. Napisala sem ga v zgodnji uri in kot vidim, nisem bila edina, ki se je spogledovala s snegom:))). Sem imela napisano nasmehu, potem ugotovila, da je en zlog premalo, nastali so nasmehi, a glej ga zlomka, štetje me je ogoljufalo. Če bi bila kakšna ideja za dodati zlog, težko z moje strani, ob tej uri:)), seveda pa ne vztrajam v formi, 5,7,5, če je seveda lahko tako. Kerstin hvala in tudi tebi Hope.

lp, ajda

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
04. 12. 2010 ob 10:00

smog čez nasmehe, vendar ni tako pristno kot v nasmehih:)
lp, adisa

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 12. 2010 ob 10:06

Adisa, ja, dodatne besede,ki so na nek način vsiljene, niso tako učinkovite, zadostili bi formi, a odvzeli pristno. Vseeno hvala za namig:).

lp, ajda

Zastavica

Jure Drljepan (JUR)

Poslano:
04. 12. 2010 ob 13:26

Lahko dodaš enozložno besedo npr.

črn (siv) smog v nasmehih

lp


JUR

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 12. 2010 ob 13:36

JUR, hvala za namig:). Ja, lahko bi to dodala, vendar je smog že sam po sebi v barvah, četudi jih posebaj ne poudarimo. No, ne razumi napak, da mi namig ni všeč, a če je možno tako kot je napisala Kerstin, bom pustila, seveda s pojedenim zlogom:)

lp, ajda

Zastavica

Jure Drljepan (JUR)

Poslano:
04. 12. 2010 ob 19:34

Jaz sem tudi za to, da vsebina ne bi bila suženj oblike/forme.
Fajn pa je, če se z nekaj več dela in premisleka doseže,
da se upošteva oboje.

Lp

JUR

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 12. 2010 ob 19:46

Se strinjam JUR, le kdo si ne želi ustvariti dober haiku ali pa kakšno drugo obliko, ki mu je izziv, da je zajeto vse tisto, kar mora vsebovati, od forme in učinka. Seveda pa vedno ne gre in morda bi ravno to, več dela, premisleka, razmišljanja, ne prineslo rezultata, kot si ga avtor želi, nenazadnje želi tudi odziv pri bralcih.

lp, ajda

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
04. 12. 2010 ob 20:00

ajda, razmišljam, pa saj napiši in tudi če ni čisto, pa še vedno je pravi,
saj lahko v teku časa, ko boš kdaj brez dolgih misli razmišljala in našla,
točno takšno besedo, da bo prav. Ni dobro da forma drži, če pa vsebinsko ne bi bilo tako kvalitetno, original sporočilo.
Ker sem ko berem v vlogi bralca, zato.
Lp,hope

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 12. 2010 ob 20:11

Black hope, saj zato sem ga pa pustila takega kot se je rodil v zgodnji uri:)). Me je pretental, da ima dovolj zlogov, ker sem štela na prste:)))))))). Kakorkoli že, bodi tak kot se je rodil. Mislim, da smo se že razpisali o tem, ko delamo posege v pesmi, ki so se rodile v določenih okoliščinah in nam zdaj ne dišijo najboljše. Težko je za nazaj ujeti tisti občutek, res pa je, če gre le za to, da za vsako ceno želimo formo, ko ne gre za prosto poezijo. No, smo malo dlje odjadrali:)).

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!