Forum

Klošar - napisal mezopotamsky

Klošar avtor mezopotamsky

Dobro jutro mezopotamsky

Mislim, da sva opolnoči midva pisala v zaporedju.
Rada na tak način pišem pesmi. Zato pohvala. Niso pisane v smeri jeze,
če človek ne bi bil bitje, ki ga bolj kot karkoli upravljajo misli in le-te najbolj
usmerjajo, izbirajo čustveni deli mišljenja.
Pogosti naslov, ki so se ga lotili že tudi prej, takšnega si se lotil v tej pesmi,
ki mislim da ni od danes, ne od polnoči. Vendar, obstaja nemoč v človeku,
ki sigurno je, kar je težja in ima veliko več nemoči kot optični pogled, no vsaj upam da za čutit ni tko, takrat je že treba it v akcijo za osnovno preživetveno. To je to. Vendar, kadar mislim nekaj absolutnega in nima veze s tem, je mogoča edina subjektivna varianata mišljenja ali še to ne gre? Mnogi so hodili in še hodijo po svetu brez zlata, da so popotniki,
kako s tem?
Kadar ni tistega kar daje dovolj samomoči, do takrat je tko...
pa ne velja samo za enega...
Lep dan ti želim in pisanje je bilo zanimivo (kdo ti je dal nižje točke?jaz ne!)
b.hope
 

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
15. 07. 2010 ob 22:57

Oh, b.hope pozdravljena,
en lep dober večer ti želim:)

Ja je bilo res zanimivo to najino pisanje, kot ena pesem;)
Vesel sem, da so ti všeč moje pesmi. Res je, da ne nastajajo na računalniku, saj imam kar en malo fobije pred njim.
Prebiram jih in brskam po svojih zapiskih ter kaj malega popravim. Priznam nekatere so že častitljive starosti (npr. Grožnja, 1987), težko se odločim ali so vredne objave. Potem pa tvegam in se prepustim presenetiti, kar bo pa bo.
Sicer sem pa mnenja, da najlepše pesmi niso nikoli zapisane. Vsaj sam zase tako mislim, te najlepše nastanejo v glavi in jih odnese veter, ker ravno takrat jih ne moraš zapisati in kasneje nastanejo samo približki ali pa še to ne.
Ja Klošar je nastal daljnega 1994, v enem mojih temnih obdobij in pesmi nisem nič spreminjal. Glede ocen pa se ne bi sekiral, res pa je, da me zanima katera bo prva pesem, ki bo prepričala urednišvo;)
Vsaka pesem je lahko še boljša in vesel bi bil kakšnega predloga po izboljšavi. Nikoli nisem čist zadovoljen, mogoče sem preveč samokritičen ali pa premalo;)

prijetno noč, pa pisanje in branje:)
mezopotamsky

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 07. 2010 ob 23:17

Brez običajnega krika slovesa avtor mezopotamsky

Včasih kakšno pesniško dušico prezremo, ne uspemo prebrati vseh pesmi, morda jih le preletimo in nekatere so tiho in se ne odzovejo na naš pogled. Morda čepijo kje v kotu in čakajo, da jih kdo odkrije. Seveda so pa pesmi, ki s svetlim in vprašujočim pogledom govorijo, vzami me, vzami me:)). No, malo sem poovinkala in danes sem si vzela več časa za branje tvojih pesmi in kot vidiš sem izpostavila to, naključje pač, da je bila prva v tvojem seznamu, sem rekla, no, gremo kar lepo po vrsti in ta me je prepričala. Lepo si napisal, tekoče in všečno. Včasih je kar dobro, da pesmi, ki imajo že brado, lepo pustimo takšne kot so, ker spreminjanje sigurno ne prinese nič dobrega, ker je bila ustvarjena takrat in takrat, ko si bil to in to in tako zaznamovana tudi lepo prikaže tisto:)). No, to velja na splošno. Mislim pa, da smo enkrat o tem že govorili oz. pisali in seveda ima vsak svoj pogled na to. No, bodi dovolj, grem še naprej brat:).

Nisem odpirala nove teme za pesem, zdelo se mi je smiselno, da kar tu nadaljujem, ker si se ti tudi malo razpisal. Če bi rad, da je komentar posebaj, kar opozori in bodo urednice skenslale in prestavile v novo temo:)).

lp, ajda

Zastavica

Marko Skok - Mezopotamsky

Poslano:
15. 07. 2010 ob 23:59

Pozdravljena, Ajda! Zaradi mene lahko ostane kar tako:)

Vem, da si je potrebno vzeti čas za branje. Sem že Dusannu napisal, da si zadnje dni vzamem čas, da preberem vse pesmi tistega dne in jih poskušam oceniti, nekaterih sploh ne morem, nekatere rabijo še kakšno branje. Pa si tudi jaz vzamem čas in preberem kakšnega zanimivega avtorja, tako da obljubim, da se bom posvetil tudi tebi. Na žalost pa nimam računalnika doma in sem zdaj tu le mimogrede na poti domov, le še odločit se moram kaj bom danes izbral iz svoje zmešnjave:)))

pozdravček, mezopotamsky

Zastavica

Komentiranje je zaprto!