Forum

pesmi iz klišejev

Ena malo bolj dopustniška ideja mi je padla na misel.
Odpiram delavnico, v kateri bi zbirali verze in pesmi, sestavljene iz samih utečenih besednih zvez, torej klišejev!

Osnovni namen je seveda ta, da bi v tej delavnici izrabili vse svoje zaloge znucanih besednih zvez in jih potem ne bi bilo več treba tlačit v prave objave 

Inovativnost je dovoljena samo v smislu hudomušnosti ;)

Lidija

PS:
Bi kdo rad začel?

 
 < 1 2 3 4 5 > 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
05. 02. 2012 ob 17:56

super, super, tale pesem semle prav sede! Ne hecam se, tako dobro na tak način ne zna napisati vsak, ti si to krasno sestavila :)))

 

LP, lidija

Zastavica

platanas

Poslano:
05. 02. 2012 ob 18:13

Saj nisem to vzela kot hec, vem, da je res klišejska in meni to res gre:)

Jbg, taka sem, ne poglabljam se preveč, napišem, kar pride v glavo.....sem že malo pocukran človek, hehe...(zaenkrat, bo bolje, ko bom temu posvečala kaj več časa, zaenkrat je to le za sprostitev):)) Resno mislim, da ne zamerim nobenih komentarjev,wink to sva že dorekli,lp

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
05. 02. 2012 ob 18:14

cheeky

Zastavica

Beatrice Reiniger

Poslano:
22. 07. 2013 ob 20:53
Spremenjeno:
22. 07. 2013 ob 21:13

No, mogoče ni ravno tipično klišejska pesem ... Obravnava pa to tematiko, vključuje pa naštete klišejske besedne zveze, ki so mi blizu ... :) Sem najprej mislila to pesem objaviti, potem sem se pa spomnila, da sem enkrat brala to temo in da nima smisla, da napackam na svoj profil slabo oceno. :) Pa brez zamere. Pozdravček, Beatrice

************

ZAOBLJUBA

V mojih pesmih
ne bo več zlatih zvezd,
trepetajočih metuljev,
valujočih polj,
srebrne mesečine,
nemirnega morja
in nežne sape vetrov ...
Niti sonca,
oči,
vrtnic,
hrepenenja
in neskončnosti.

V mojih pesmih
te ne bo več, dragi.

((Raje imam poezijo.))

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
24. 11. 2016 ob 10:54

Mislim, da je čas za obnovitev delavnice!


Veliko članov se nam je pridružilo šele dolgo po tem, ko smo se takole hecali, menim pa, da bi bilo fino, če bi sodelovali vsi: tisti, ki jih zafrkancija zabava in  pa tisti, ki morda še ne vedo, kako neprimerno je v pesem vstavljati klišejske znucanke.


VABLJENI, učimo se, dokler živimo.


Vabim vse, ki je še ne poznajo, da se v delavnico vpeljejo tako, da jo preberejo od prve strani pa do konca, drugače bodo imeli težave z iskanjem rdeče niti☺


Lp, lidija



Zastavica

brezno

Poslano:
24. 11. 2016 ob 20:11
Spremenjeno:
24. 11. 2016 ob 20:12

Joj, Lidija, nekdo ti je zagodel!

Pesmi iz te delavnice se že lep čas objavljajo kar na glavni strani pesem.si.

Kaxe cajti spreminjajo :)

Lp, padam

v

brezno.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
24. 11. 2016 ob 20:54

 brezno, pa saj mi gledaš v misli ...

Ravno zato vabim vse te, naj to raje delajo v delavnici ... Upam, da se odzovejo, drugače jih vljudno spet  povabim☺

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
24. 11. 2016 ob 21:45

Bojim se, da ne vedo, kaj delajo.

Zastavica

Lea199

Poslano:
24. 11. 2016 ob 22:42

seveda ne vedo, saj bo vseh aplavzih niti ne morejo

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
24. 11. 2016 ob 23:08

morda bi morali imeti delavnico čestitke in pozdravi

Zastavica

Lea199

Poslano:
24. 11. 2016 ob 23:41

dobra ideja

Zastavica

romano

Poslano:
25. 11. 2016 ob 11:31
Spremenjeno:
25. 11. 2016 ob 12:26

Všeč mi je kar si napisala Lidija, učimo se, dokler živimo. Res je tako in zelo žal mi je, da ne morem na to delavnico iz zdravstvenih razlogov, pa ne bi o tem!


Bil pa bi vesel, če bi mi po zaključku delavnice objavila nekaj tudi na teh straneh, da si lahko preberemo vsaj tisti, ki nam zdravje ne dopušča, da se udeležimo te delavnice.


Imam pa še eno vprašanje, ki me bega in mori že ves čas, odkar objavljam pesmi na tem spletu, morda mi bo kdo znal odgovoriti nanj:

(» Zakaj bralci že ves čas in skoraj vsako pesem, v tako velikem številu, radi berejo moje klišejske pesmi, ne razumem? Meni če pesmi niso všeč, pač ne bom bral tega pesnika. Nekaj časa že, potem pa se naveličaš njegovih klišejskih navad, kajne?..., kaj menite ostali k temu razmišljanju in vprašanju?«) Lahko v kratkem pojasnilo, lepo, lepo prosim!



Zahvaljujem na obvestilu in na pozornosti~!

Zastavica

westre

Poslano:
25. 11. 2016 ob 12:42
Spremenjeno:
25. 11. 2016 ob 12:54


Tudi mene bega isto vprašanje ,zakaj bralci tako radi berejo moje klišejske pesmi in jih ocenjujejo,komentirajo.Zase vem,da ko preberem pesem,če mi je všeč podam oceno,komentar če ne preskočim in preberem drugo pesem.Saj moje poslanstvo na teh straneh ni,da moram ocenit vsako pesem in biti sodnik drugim,ki ustvarjajo vsak na svoj njim najlepši način.

Lp

Zastavica

romano

Poslano:
25. 11. 2016 ob 12:50

Westre, morda pa po dolgem času le dobiva kakšen zadovoljiv odgovor, da naju ne bo ves čas begalo to vprašanje, ki buri duha v naju. Mislim, da si zasluživa, kajne, da?


Se pa bojim, da ta stran spet ni prava za tovrstna vprašanja...

Zastavica

westre

Poslano:
25. 11. 2016 ob 12:55

romano

Se strinjam.

lp

Zastavica

Vesna Šare

Poslano:
25. 11. 2016 ob 13:23

Romano, ta delavnica je seveda virtualna, tu, na pesem.si. Nikamor ti ni treba. Namesto na glavno stran naj pisci raje objavijo svoje pesmi v tej delavnici. 

Lep pozdrav,

Vesna.

Zastavica

romano

Poslano:
25. 11. 2016 ob 13:29
Spremenjeno:
25. 11. 2016 ob 13:32

Lepo zahvaljujem na pojasnilu Vesna, vesel sem ga, še bolj pa bi bil, če bi mi lahko podala še kak namig na moje in westrino vprašanje, ki sem ga zastavil v tej rubliki.


Se bo pa našla tudi kaka pesem za to stran, o ja!


Lep dan imej spoštovana umetnica poezije. Moram ti povedati, da te zelo rad berem, tvoje pesmi imajo en poseben pridih in so zelo izvirne.

Zastavica

ajda

Poslano:
25. 11. 2016 ob 13:47

Lidija, zelo dobra poteza, da si ponudila v obuditev delavnico pesmi iz klišejev.  Še kako se strinjam s komentarjem, da so takšne pesmi že na pesem.si in da je kar lepa gručica ljudi, ki na vse pretege hvali tovrstne pesmi, oz. avtorje, ki jih objavljajo. Menim, da avtorjem oz. avtorju delajo medvedjo uslugo, res je, da gladijo njegov kožuh, da se sveti do nebes in še čez, a na žalost ne vidijo, oz. nekdo ne vidi sam, da so komentarji od enoinistih in pišočemu ne dovolijo oz. ga onemogočijo, da bi malo pokukal čez rob svojega piskrčka in ugotovil, da se njegova jed kuha predolgo in da zgublja okus in sočnost. 

Če ne bi Lidija obudila te delavnice, bi nihče ne upal izpostaviti tudi te plati, ki se ji reče padec kvalitete, kar je seveda slabo za pesem.si, kjer je med osnovnim poslanstvom tudi vzpodbujati k rasti pišoče in jim pri tem aktivno pomagati, če seveda sami želijo. Za nekoga, ki se pridruži na novo, morda ne kot član, le naključni bralec in obiskovalec, bere le tovrstne pesmi, v katere so se klišeji zarasli, po drugi strani pa bere hvalospeve, verjetno ne dobi realne slike o tem, da so na portalu kvalitetne stvaritve, katere žal klišeji še kako pohodijo, povozijo. 

Morda bom komu zvenela nesramna, žaljiva, a nekako ne morem tega držati v sebi, zato sem tudi objavila.

lp, ajda



Zastavica

romano

Poslano:
25. 11. 2016 ob 14:11
Spremenjeno:
25. 11. 2016 ob 14:53

Ja ja, prava lisička si Ajda, ne bom te komentiral veliko, ker bi ispadel preveč grobo in bolje je držati včasih jezik za zobmi.


Vem, da je veliko tvojega pisanja letelo prav na mene, nič zato, vajem sem na teh straneh ponižanja in vzviševanja posameznikov. Imej ti svoja videnja-stališča do klišejev, ki so delno tudi zgrešena, to ti lahko zatrdim.


Kaj bomo sedaj uporabljati pričeli tujke in mašila, da bomo lahko popolnili pesem slovenskih besed in prosim, ne imej še bralce za take norce, kot si to napisala.


Le toliko tebi Ajda v pojasnilo, okoli klišejskih pesmi. Izpadla pa si zelo žaljivo in kar ne moreš ti zadržati v sebi, tudi sam ne morem in menim, da ne bo zgrešeno, če tudi jaz zlijem iz svoje duše svoje stališče na tvoj zelo ne okusen zapis do vseh, tudi do bralcev.


Bravo Ajda!

Zastavica

ajda

Poslano:
25. 11. 2016 ob 14:36
Spremenjeno:
25. 11. 2016 ob 14:38

Se bom ogradila le na lisičko. Če bi bila lisička, bi vse pesmi, četudi si ne zaslužijo najboljše ocene, ocenila z umetniškim presežkom in  na vsa usta hvalila, da bi se med cedil po celem ekranu. 

Kar se pa tiče mojega komentarja, bo uredništvo presodilo, če je do takšne mere žaljiv in poniževalen do pišočih, da ga je treba zbrisati oz. umakniti. Verjami, da bom to sprejela in se ne pritoževala nad tem. Lahko si pa prebereš še nekaj komentarjev, ki so se pojavili v tej delavnici in slika ni nič drugačna kot moja, le malo manj barve je na njih. 

lp, ajda




Zastavica

 < 1 2 3 4 5 > 

Komentiranje je zaprto!