Forum

Kaj počneš v moji glavi? 1900štiriin90

Pozdravljen,

tvoji pesmi

Kaj počneš v moji glavi? avtor 1900štiriin90 in Prva in odzgoraj ali druga in odspodaj avtor 1900štiriin90

sem očistila predgovora, ki sem ga prilepila na forum, kamor tudi sodi:


"Pri tej pesmi sem uporabil neko nekakšno mojo metodo (drugje je še nisem zasledil) in sicer vsebuje dosedaj uveljavljeni akrostih in pa nekakšen polobrnjeni diakrostih, saj druge črke vsakega verza brane odspodaj navzgor tudi ustvari smiselno geslo.
Če ima kdo kakšen komentar na to "novoizmišljeno" obliko oz. kakšne predloge ali karkoli v zvesi s tem, naj me prosim kontaktira na naaslovu: http://www.rtvslo.si/profil/spade_ace"


Prosim, da drugič tudi ti upoštevaš, da so pesmi pesmi, komentarji o njih, povabila, vprašanja itd. pa sodijo v forum, kjer z lahkoto prilepiš tudi link nanje (drugi okvirček na desni strani pri objavljeni pesmi skopiraš v forum - BB koda za povezavo).

Povabil si nas tudi h komentiranju nove oblike - ideja sama se mi zdi zanimiva. Svetovala pa bi ti, da se v prvi vrsti ukvarjaš z dodelavo vsebine pesmi, potem pa šele s tehničnimi zadevami, kot so akrostihi in podobno. Samo zaradi tehničnih podrobnosti pesem ne pridobi na kvaliteti. Lahko postane celo skrpucalo. Pridobi pa takrat, ko se vsebina in tehnična plat zlijeta v prepričljivo celoto. Vsaka reč potrebuje svoj čas in trening. O tem sem že tolikokrat pisala (in drugi tudi), da se počutim že kot "stara plošča".

Lp, pa brez zamere,
Ana
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
04. 03. 2009 ob 21:47

POzdravljen,

kot že prejšnjič, ponovno prelepljam tvoj zapis iz objavljene pesmi Prva in odzgoraj ali druga in odspodaj avtor 1900štiriin90(kamor ne sodi!) v forum:

"Pri tej pesmi sem se ponovno odločil za nekakšen diakrostih (dvojni akrostih) in sicer nekakšna polobrnjena verzija, saj prve črke verzov brane odzgoraj navzdol tvorijo ( urški murovec ) enako kot druge črke verzov brane odspodaj navzgor, in sicer ponovno že velikokrat brano geslo ( urški murovec ).
Ponovno gre za krike v praznino, za krike in klice na pomoč, ki niso bili nikoli vslišani, kriki njej na čast, kriki zanjo, kriki, ki…"


Upam, da boš tokrat prebral komentar.
Lp, Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!