Forum

Ukrivlja se času, v svežini časa se dviga - avtor Dani

Nekako se kar sama ponudi vzporednica s človekom, pa ne samo človekom kot osamljeno dušo, človekom, ki si želi vzgib, morda ravno pri pisanju in čaka, nekje pri izviru, da priteče vsaj kapljica bistre studenčnice, da si omoči žejne dlani in zacveti... vendar je dostikrat tista, žal kruta realnost, ki ga pusti tam pri izviru, ostaja sam in čaka na kapljice ... če pa se dotaknem drevesa, živega bitja v naravi je zanj prišel čas, ko se mora predati zakonom narave in kloniti ... morda imamo mi tu malce več "maneverskega prostora", kaj vem ...

In prelepo jutro se že napaja z besedami, ki jih podarjaš meni Dani, sebi, pa seveda tudi drugim, ki bodo brali tvoje vrstice.

lp, ajda
 

dani

Poslano:
21. 02. 2008 ob 00:36

Ajda, hvala za ta komentar, prijetno-toplo presenečena sem. Delo s čisto drugačno koncentracijo mi ne dopušča, da bi bila redno na teh straneh, zato tudi ta odgovor z zamikom.
Ja, drevo mi je še vedno tisti simbol trdnosti, ki traja dalj od človeškega bivanja, pa sem se soočila tudi z dejstvom: "Tudi trdna drevesa padajo..."
Kljub temu se še vedno slušam preliti v naravo, kolikor mi uspe.
Ampak zdaj mi prihajajo že neka brez veze modrovanja, oprosti, konkretno-razumski svet je skregan s spontanim doživljanjem :) - ta "nesrečna" dvojnost življenja, ki se ne povezuje.
Na srečo že povsod na vrtovih cvetijo zvončki, lepo jih je gledati, ko hitim mimo.
Lep dan želim. Danica

Zastavica

Komentiranje je zaprto!