Poleg paradajza, rdeče pese, paprike
sem skuhal tukaj nekaj slivove,
vse je v steklenkah
pripravljeno za
ozimnico.
Njam njam. Vrt in sadovnjak v kozarcu.
Zelenjavo mi kar sproti pojemo. Ne ostane kaj dosti.
Za zimo pa se najde kakšna kilca ali dve, da potem diši marmelada, maline...
Hvala za postanek.
Dosledno se izogibam vsej kupljeni na pol pripravljeni hrani,
ki je polna dodatkov, te in one vrste. Hrana iz marketov
ni več zdravilna, z vsebnostjo te in one vrste je
postala strupena, to se izkaže šele v
poznejši dobi, ko je običajno
že prepozno.
Poslano:
27. 09. 2024 ob 22:19
Spremenjeno:
27. 09. 2024 ob 22:19
Res je. Marsikaj je not.
Pametno je imeti vsaj kaj doma pridelano.
Na žalost nimam vrta, kupim pa, če se le da, domače ali vsaj pridelano v SLO.
Letos bi rada kupila orehe v lupini, pa ne vem, če jih sploh kdo še ima?
Lp, Marija
Mogoče bi pobarala kam na podeželje? Oglasnik?
Ali pa na družbeno omrežje nekam napiši, da jih iščeš. Se bi znal kdo javit.
Domačnost in sladkost, ne le na jeziku tudi v srcu.
Lp. Olga
Tri vrstice in že vidim bogastvo jutranjega doživljanja ob koščku kruha z marmelado ...
domača slivova marmelada na sveže pečenem kruhu - spomin na otroštvo pri noni
Lep pozdrav, Dejan
Zadišala je tudi meni. Letos sem dvakrat skuhal jurkino, dobra kot slivova.
Slivova in palačinke, uh, tudi paše
Komentiranje je zaprto!