Forum

Sopotnice - nova zbirka pesmi

 

Pri Založbi Narava so izšle moje SOPOTNICE, zbirka pesmi v dveh razdelkih: Vanje šepetam urok in Vseljene v ustaljene forme.

V svojem bistvu so Sopotnice rezultat ustvarjalnega iskateljstva in poetičnega prepletanja realnosti z življenjem besed in so hkrati izraz hvaležnosti besedi, posrednici za pretočen izliv misli, ujetih v prostor in čas.

Pesem je tista, ki nas povezuje.

Tudi Sopotnice niso samotarke … želijo biti v razmerju do bralca, želijo se pogovarjati, sodelovati in skupaj potovati …

Ko bo čas za tovrstne prireditve dozorel, sledi vabilo na predstavitev in zahvala vsem, ki ste na kakršenkoli način pripomogli h končni podobi moje nove zbirke pesmi.

Z lepimi pozdravi,

Breda Konjar - koni

 

 

nemesis

Poslano:
31. 05. 2021 ob 22:07

Čestitke! Komaj čakam, da prispejo,  Sopotnice, da se z njimi tiho pogovorim. 

Lp, 

nemesis

Zastavica

Sašo Zorc

Poslano:
01. 06. 2021 ob 09:03

Moj poklon in iskrene čestitke, spoštovana Poetesa Breda! Le čemu bi ne verjel, da se Sopotnice mehko bi ne uležale v srca bralcev ... kot vse tvoje, čudovite pesmi, doslej ...

Z lepimi pozdravi,

Sašo

Zastavica

koni

Poslano:
01. 06. 2021 ob 18:28

Hvala za tako prijazen odziv, nemesis in tudi v imenu "sopotnic" se ti že vnaprej zahvaljujem za čas, ki jim ga boš namenila. 

Z lepimi pozdravi,

koni

Zastavica

koni

Poslano:
01. 06. 2021 ob 19:00

Počaščena sem s tvojo pozornostjo, spoštovani Sašo in vesela sem tvojega zaupanja v Sopotnice. Stkala sem jih s hvaležnostjo besedi in pestri izbiri pesniških oblik, ki omogočajo izliv misli, doživljanj, vtisov, občutenj pa tudi izpovedovanj z izrazi čustvenih stanj in mi tako v jeseni življenja pomagajo presvetliti tudi najbolj senčne pridihe realnosti.

Prisrčen pozdrav,

Breda

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
01. 06. 2021 ob 21:29

Draga Koni, iskrene čestitke ob izidu Sopotnic tudi v imenu uredništva! Upam, da bodo kmalu prišle tudi na naše poti ...

Lp, Ana

Zastavica

koni

Poslano:
02. 06. 2021 ob 16:42
Spremenjeno:
02. 06. 2021 ob 16:57

Draga Ana, tebi in uredništvu pesem.si se zahvaljujem za pozornost in za možnost, da se lahko tudi moje "sopotnice" že celo desetletje sprehajajo po poteh najbolj obiskanega spletnega portala Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti,

Sopotnice kot zbirka pesmi, ki je že v mojih rokah, pa se veseli srečanj in čaka, da dozori čas za srečanja in predstavitve. Za nekaj besed o zbirki je v spletni trgovini poskrbela Založba Narava.

Z lepimi pozdravi,

koni

Zastavica

maatjazh

Poslano:
03. 06. 2021 ob 13:31

Draga Breda,

hvala ti za tvoje lepe pesmi, natisnjene v čudoviti knjigi, tvoji deveti pesniški zbirki. Čestitam in te lepo pozdravljam, Matjaž

Zastavica

koni

Poslano:
03. 06. 2021 ob 16:22

Hvala tudi tebi, spoštovani Matjaž. 

Nepozabne ostajajo tvoje delavnice in predstavitve novih pesniških oblik, katerih tvorec si in v veliko zadovoljstvo mi je, da sem ob strogem upoštevanju strukturnih zakonitosti pridobila nekaj pesniških spretnosti in vztrajala s potrebno mero ustvarjalne samodiscipline.

 Pesmi v formi prizmata in v akrosonatni formi v moji zadnji pesniški zbirki res ne manjka. 

Vesela tvoje čestitke te lepo pozdravljam,

Breda



Zastavica

triglav

Poslano:
04. 06. 2021 ob 10:05

Draga poetinja, Breda.

Vesela sem, da so tvoje lepe pesmi našle dom v tiskani obliki. Ne vem zakaj (mogoče sem staromodna),  vendar se mi zdi, da je edino knjiga tisti pravi  dom, kjer se poezija (in sploh pisana beseda), res dobro počuti. 

Čestitam Ti, Tvojim Sopotnicam pa želim veliko božajočih rok in zvedavih oči!


Lep dan ti želim, 

Marija


Zastavica

koni

Poslano:
04. 06. 2021 ob 14:42

Počaščena sem s tvojim odzivom, draga Marija in hvaležna sem ti za dobre želje, s katerimi pospremljaš izid mojih Sopotnic. Tudi zame je knjiga nekaj najlepšega, kar lahko podariš in kar sprejmeš kot darilo. Upam, da se kmalu srečava.

Z lepimi pozdravi,

Breda

Zastavica

li

li

Poslano:
05. 06. 2021 ob 11:22

Breda iskrene čestitke

lp, Lidija

Zastavica

koni

Poslano:
05. 06. 2021 ob 20:44

Hvala, Lidija. Enako kot tvoja pozornost me razveselijo tudi tvoje lepe pesmi.

Lp, Breda

Zastavica

Lea199

Poslano:
07. 06. 2021 ob 22:22

Draga Breda, iskrene čestitke ob rojstvu zbirke Sopotnice! Zbirka je čudovita in vesela sem, da jo imam in lahko uživam ob branju. 

Lep pozdrav, Ivanka

Zastavica

Ananda

Poslano:
07. 06. 2021 ob 22:29

Cenjena Breda, iskrene čestitke še iz moje strani! Veselim se tvojega ustvarjalnega dosežka in dodajam knjigo na svojo bralno listo! ******

Ananda

Zastavica

koni

Poslano:
08. 06. 2021 ob 10:11

Draga Ivanka, lepo je prebrati tvoj odziv na moje Sopotnice in lepo je brati tudi tvoje pesmi. Hvala za pozornost

in lep pozdrav,

Breda

Zastavica

koni

Poslano:
08. 06. 2021 ob 10:17

Cenjena Ananda, razveselila si me s čestitko in prijaznim sporočilom. Upam, da nam bo naklonjen čas tudi za kakšno srečanje,

do takrat pa lep pozdrav,

Breda


Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
08. 06. 2021 ob 16:53

Čestitke, Breda!!! :)

Zastavica

koni

Poslano:
08. 06. 2021 ob 18:59

Čestitke tudi tebi, urednica Lidija. 

Če kdo, si ti tista, ki je najdlje spremljala, usmerjala in kalila moj pesniški izraz in ti dobro veš, da je poezija že desetletja moj hobi in svojevrstna možnost za poseganje po nečem več ... po tistem, kar pomaga prekriti ali pa poudariti močna doživetja.

Pesem je moja sopotnica tudi zaradi tvojega več kot desetletnega dobronamernega svetovanja in spodbujanja k izpopolnjevanju v pridobivanju spretnosti z besedami in njihovimi pomeni v brezkončnih vsebinah, zapisanih v različnih pesniških oblikah. Kalila si moj pesniški izraz in resnično sem ti hvaležna za vse spodbude, mnenja, usmeritve, kritike in pohvale, ki so pripomogle k pogumu, da sem bila z objavljanjem pesmi na portalu pesem. si pripravljena iskati, najti, ustvarjeno pa nadgrajevati in deliti.

Počaščena sem s tvojo čestitko ob izidu mojih Sopotnic in hvaležna sem ti, ker v tem čudežnem svetu poezije čutim tudi tvojo ustvarjalno moč.

Z lepimi pozdravi,

Breda - koni


Zastavica

Komentiranje je zaprto!